БТВ привлече близо 30% от цялата телевизионна аудитория през първата половина на новия есенен сезон

Новият есенен телевизионен сезон за от скоро втората по гледаемост медия у нас,а именно за БТВ се оказа доста слаб,в сравнение с останалите,през които медията беше начело на всички останали телевизии.

Провалът "Къде е Маги?" бе първата лоша стъпка на БТВ,който стартира на 10 септември,първоначално излъчвайки се всеки делник,впоследствие от вторник до четвъртък и в настояще всяка неделя.Всичките тези промени бяха с една единствена цел-подобряването на рейтинг данните.За съжаление тактиката на БТВ този път не се оказа успешна,като последните рейтинги на "Къде е Маги?" са просто засрамващи за медия на такова високо ниво.

Другият провал,който обаче е доста по-добре заснет и с много по-добър подбор на актьорите в сравнение с "Къде е Маги?",а именно ново-стартиралият "Революция Z:Секс,лъжи и музика" също отчита изключително ниски рейтинги,като дори се приближава към тези на "Къде е Маги?".Да,новият тийн сериал събра овациите в интернет пространството,но явно това не е достатъчно,сериала бива гледан само от аудиторията предназначена в самия сюжет,имаме предвид тийнейджърите.

Освен провала на двата нови български сериала продуцирани и излъчващи се по БТВ,други предавания и сериали на конкурентни медии,в повечето случаи на НоваТВ безпрецедентно побеждават тези на БТВ най-често в следобедните часове.

Турският сериал "Забраненият плод",който се излъчва по НоваТВ в часовия пояс 13.30-15.00 часа и отчита 2.0% рейтинг в много случаи побеждава този на БТВ-"Женско царство",който пък отчита 1.8% рейтинг.Предаването на НоваТВ "Часът на Милен Цветков",което се излъчва от 16.00 до 17.00 часа и постига 2.1%  безпрецедентно побеждава латино хитът "Горките родители на богатите деца" на БТВ,който пък отчита 1.8 % рейтинг."Черешката на тортата-ти си звездата" на НоваТВ излъчващо се от 17.00 до 18.00 часа и отчитащо 3.5% също побеждава публицистичното предаване на БТВ "Лице в лице",което пък привлича 3.2% рейтинг.Предаването на НоваТВ "Сделка или не",което се излъчва от 18.00 до 19.00 часа и отчитащо 4.5% рейтинг също побеждава турският сериал на БТВ "Любов извън закона",който привлича едва 3.2% рейтинг.

Битката между БТВ и останалите медии в прайм-тайма,обаче е доста оспорвана заради най-големия коз на вече втората по гледаемост медия "Пепел от рози".Турският хит в повечето случаи бива победен от "VIP Brother 2012",но има и вечери,в които сагата за Фатмагюл минава по рейтинг дори и риалитито,чийто финал ще бъде излъчен на 17 ноември.

След толкова много разяснения около рейтингите на предаванията и сериалите на БТВ става ясно,че през първата половина на новия есенен сезон,медията е привлякла едва 30% от цялата телевизионна аудитория.Да,този сезон за БТВ бе пагубен и ще продължи да бъде,все пак остава още цял един месец до края му.Даваме си извода,че от доста време насам НоваТВ буквално триумфира,най-вече с "VIP Brother 2012",следван от "Етажна собственост" и "Имаш поща".

23 коментара:

Анонимен каза...

А кога ще пуснат "Огледален свят" по bTV и кога ще добавят втори сезон на Войо? А кога ще пуснат "Север-Юг" и по коя телевизия? Може ли да пишете до телевизиите за тези два сериала?

Админ каза...

Здравейте,
Новите епизоди на "Огледален свят" ще бъдат достъпни в началото или в средата на 2013 година на Voyo.Непотвърдена информация гласи,че има вероятност сагата да замести "Любов извън закона" в началото на 2013 година,но това не е сигурно.

Турският сериал "Север-Юг" се очаква да замести "Огнено сърце",но до края на втория има още много време.

Анонимен каза...

А за "Някой те наблюдава" нищо не пише, той по високи рейтинги от Нова ли има?
И какви са те, дайте някакви цифри.
Благодаря, предварително.

Анонимен каза...

А в какъв процент се изразява рейтингът на "Великолепният век"?

Анонимен каза...

Доста добър план за конкуренция направихте с "Новини от Tv екрана",макар, че може би някой ще ви каже, че копирате с тази страница от "XСтраницата" на TV and Hobby, така се действа между конкурантните медии, с подобни институции с цел вдигане нивото на посещаемост.

Админ каза...

Здравейте,
До 3-ри коментар:
Рейтингът на "Някой те наблюдава" е малко по-висок от този на "Доктор Куин-лечителката".Цифрите на този на БТВ са 1.8% рейтинг,а тези на този на НоваТВ-1.5% рейтинг.

До 4-ти коментар:
Рейтингите на "Великолепният век" са средни,някъде около 5-6% рейтинг.

До 5-ти коментар:
Страницата "Новините от TV екрана" има за цел да ви информира за всичко около следващите издания на вашите любими предавания и сериали.Не сме взели идеята от никого,не ни обвинявайте за копиране от TV and Hobby,които пък с тяхната страница...не искаме да изказваме твърденията си публично,защото ще бъдем упрекнати.

Анонимен каза...

А може да обвинявате други, че копират вас? Дори коментара най-отгоре сте копирали от TV and Hobby с цел да докажете, че имате по-достоверна информация от тях.

Админ каза...

Здравейте отново,
Никога не бихме копирали нещо от конкурентни блогове.Както може би забелязвате данните ни за рейтингите на сериалите са съвсем различни от тези на TV and Hobby,но най-важното е,че са достоверни.И не,не мислим,че копират от нас,грешно сте разбрали.Имаме нещо съвсем друг в предвид.

Анонимен каза...

Ами, като имате нещо в предвид - казвайте го публично, не давайте само догатки - "те пък с тяхната страница"
и така нататък.
Страницата е копирана от тях, дори има почти еднакви новини вътре-

Анонимен каза...

От тях копирахте и това "напомняне" за конкурса си встраничната лента.

Анонимен каза...

V tazi statiq nqma nishto vqrno - parvo bTV ne e vtorata po gledaemost mediq a parvata, vtoro - Velikolepniqt vek ima po visoki reitingi ot 8.0% do 11.2% ABSOLUTNO POTVARDENO MI EE NO NQMA DA KAJA OT KADE...I POZDRAVI NA TV AND HOBBY KOITO PONE KAZVAT ISSTINSKITE REITINGI=
Iskam da se izvinq za dve neshte
1. Che pisha na angliiski no na novq mi laptop nqma kirilica instalnata
2. Che spodelih otnoshenieto si kam TV and Hobby vapreki che ne mu e tuk mqstotot=

Админ каза...

До 9-ти коментар:
Не,страницата не е копирана от тях.Получаваме такива новини и искаме те да се оползотворяват.Това,че двете имат еднакво съдържание не значи,че копираме.За малко време страницата ни се наложи като успешна и засега е най-посещаваната в блога.И добре,щом искате ще си изкажем мнението:ТВ енд Хоби копираха страницата от Теленовелас Новини,която съществува от много повече време от тяхната.

До 10-ти коментар:
Това за притурката от страни те го видяха от нас,когато преди време организирахме конкурс и го рекламирахме така.Със сигурност има някой,който да го потвърди.

До 11-ти коментар:
Щом харесвате повече тях,добре.Посещавайте ги.И разликите в рейтинг данните са си техен проблем.Нашия източник е един от най-достоверните и предаващи вярна информация.Не знаем кой е техния,но най-вероятно предоставя грешна информация.

Главен редактор каза...

Здравейте, извиняваме се, че се намесваме, но искаме да уточним:
- и трите страници на трите блога (Telenovelas News, Сериали в България и TV and Hobby) в интерес на истината имат подобни цели и информират с новини за предстоящи промени в ефира, новини за сериали и предстоящи гости, събития в предавания и т.н.
Съответно, Telenovellas News първи направиха такава страница, а "XСтраницата" в никакъв случай не е копирана от "Telenovellas News".Както казвате вие "Сериали в България" - и ние от TV and Hobby "получаваме такива новини и искаме да се оползотворяват".
-въобще не си спомняме кога сте слагали такава притурка в преден конкурс, идеята ни дойде, за да напомним, на читателите за обявения преди половин месец конкурс.
-рейтингите, които публикувме са със пълна достоверност, а ако информацията беше грешна, тя нямаше да се публикува, в която и да е страница като "потвърдена информация", т.е тя не е грешна.
Поздрави и приятна вечер!

Админ каза...

Здравейте,
Да,прави сте,и трите страници са с почти еднаква цел,всеки има право да създава каквито и да било страници,естествено с цел информиране за дадено нещо от TV екрана.

Вие може да не си спомняте,но ние много ясно си спомняме когато сложихме реклама на конкурса и със сигурност ще се намери някой,който да го потвърди.

Не знаем от къде получавате тези рейтинг данни,но нашите са абсолютно официално потвърдени,предоставени от самите медии.

Анонимен каза...

i Telenovellas Bulgaria ima6e takava stranica,koqto be6e nai hubata stranica v bloga im.Kakvo stana s tqh?Kade sa?
Licho az podkrepqm SvBG za6toto Tv and hobby sa protivni i ujasni a vie pak stanahte partniori s tqh.

Bobi каза...

Информация относно "Опасни улици" - НОВИ ЕПИЗОДИ


Надявам се новият 6 сезон на "Опасни улици" да почне Скоро , след финала на "Любов извън закона" .... има и друг вариант "Женско царство да се премести от 18ч. до 19ч. като вече да се дава по един епизод от 45мин. вместо досегашните 70мин. този вариант ми се струва по приложим за схемата на БТВ, защото досега "Опасни улици" винаги са го давали по 70 мин без реклами с рекламите стават 90мин, ако това стане ще се радваме на любимият си сериал Всеки делник от 13:30 до 15:00ч. Ако има нова информация ще Ви информирам в последствие , тъй като имам един приятел от отдел "сериали" на БТВ , който се занимава точно с това. Информацията която посочих по горе той ми я каза , но не е сигурен ако информацията си остане същата или има промяна ще Ви информирам наново. Благодаря Ви за вниманието..



Информацията е от :
http://www.facebook.com/pages/%D0%9E%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%A1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD-6/191285911007309

Анонимен каза...

Знаете ли кога точно ще стане ясно кой сериал ще почне след "Малки сладки лъжкити" по Btv Lady в 22ч?
По мои изчисления втория сезон ще свърши на 21 ноември и на 22 ноември ще почне друг. Остават 16 дни, кога точно ще стане ясно? Кажете точна дата или приблизителна поне. Благодаря за отговора, който ще получа!

Анонимен каза...

Кога ще напишете статия за закупените турски сериали и да кажете кога ще почват?

Анонимен каза...

koi 6te po4nat li "smarta na 6amiikite" "revene i miene na tyrski posydi" i "bairam salzi v djamiite" te tiq 6e pov4at are mlakvai mn ni dreme za tfa do smart vtrasnalo tyrsko

Анонимен каза...

XAX videxte li be ,dali se gleda sq tolkova taaa selqnka s disagi Fatmasmardul VIP brother i e konkurenciq i q nadviva v pove4eto sly4ai i estestveno 4e po ok edno riality kadeto na live predavaniqta se raziskvat opredeleni temi otkolkoto revlivite i sypolivi a6kusum selqndyrski tyrski seriali koito sa ni6to pove4e ot edna xydojestvena lybovna izmislica preprqvani s mnogo rev za da zalagva slaboxarakternite s razxlabena psixika balgari tapanari kat vas det gledate taaa glypost i selqnduriq ,neka im e na btv da zatava o6te pove4e i kat zana4alo da ydari tyrskiq serial onaa izcocana maslina Fatmaxyi

Анонимен каза...

От къде получавате данни за рейтинигите, напоследък навсякъде из интернет пространството се пишат някакви цифри, които винаги са различни и няма никаква яснота кой от къде ги пише. А и ми прави впечатление, че и този месец няма класация ТОП50 за октомври...

Анонимен каза...

УПЛАШИХТЕ ли се та не публикувате нищо???

Bobi каза...

Времето лети се завръща по БТВ с еп.49
на 13 Декември 2012г. от 20ч. до 21ч.
(20-21 . BOLUM - ориг.епизоди)
еп.49 - Започва от Бесценное время серия 22 от 01:28:00 , който е гледал сериалът по БТВ и иска да продължи , следващият еп.49 започва от 01:28:00 на серия 22 в линка

Информацията е пт :
http://www.facebook.com/pages/%D0%92%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB-%D0%A1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BD-12-%D0%B8-3/156199241192195


Предоставено от Blogger.