Иван Херцег:"Не се срамувам,че станах известен със сапунки,а не с филми"

Иван Херецег е един от най-добрите хърватски актьори през последните години.С лекота получава главни роли в драматични сериали.Обществото го възприема като безкористен хлапак,дошъл от квартала.Името му в актьорския състав на хитовия сериал "Изборът на Лара" гарантира на продуцентите,че пред екрана ще бъде прикована голяма част от женската публика.
Херцег е напълно концентриран в професионалната си кариера и затова е доста трудно да се вземе интервю от него,но успява да намери свободно време за почитателите си.

-По какво се отличава ролята в "Изборът на Лара" от другите ти телевизионни роли?
-Яков е положителен герой и добре ми пасва.След Дино от "Най-добрите години",който му беше пълна противоположност,Яков е добре възпитан,спортен тип,но е доста чувствителен и малко му дотежава от очакванията на родителите му.Влюбва се в Лара,но обстоятелствата ги разделят.Харесва ми замисъла на сценаристите и се радвам,че съм част от този проект.

-В сериала изпълняваш ролята на моряк за далечно плаване.Знаеш ли нещо за живота на капитана,на моряка?Готов ли си по-някакъв начин за тази роля?
-Знам толкова колкото е необходимо за ролята.Това е голямо предизвикателство за мен да играя ролята на човек от Далмация,който е и моряк.За всяка роля,разбира се,се изисква добра подготовка,така че и за тази обсъдихме характеризацията,а по-късно,с проучването на сценария и детайлите,влязох в ролята.Работата е процес,който продължава през цялото време на снимането на сериала.

-Участвал си в продукциите "Долината на слънцето","Най-хубавите години" и сега в "Изборът на Лара".Притесняваш ли се,че широката публика те възприема като актьор от сапунки,въпреки,че в биографията си имаш и значителен брой филмови роли?
-И "Най-хубавите години" и "Изборът на Лара" са стойностни,високо бюджетни драматични сериали и аз стоя абсолютно зад всеки проект,по който работя.Работата във филм и в сериал се различава,а и филми рядко се снимат у Хърватска,така че е лесно разбираемо публиката да ме възприема като актьор от тези сериали.Мога само да се радвам,че съм имал възможността да работя доста и в сериали и във филми,и че всички проекти,в които съм участвал досега,са така добре приети от публиката.

-Говори се,че си най-скъпоплатеният млад актьор в Хърватска.Доколко е истина това?Какво трябва да е предложеното заплащане,за да избереш проекта,в който ще участваш?
-С продуцентите си имам отлично сътрудничество.Доволен съм,че ме избраха за главната роля и в новия си проект.А що се отнася до причината за избор на проект,в който ще участва,първостепенния ми критерий е да е добра ролята и да е качествена продукцията.Ясно е,че такъв ангажимент е придружен и с добри условия.

-Когато става въпрос за професия,чие мнение,съвет или критика цениш най-много?
-Разбира се,това е мнението на професионалистите,които разбират от тази работа и на тези,с които работя в съответния проект.

-Има ли някоя роля,която за теб би била истинско предизвикателство?Например- на млад свещеник,спортна звезда,миньор,наемен убиец...?
-Всяка роля е предизвикателство,трябва да извлека максимума и да дам всичко от себе си,бе значение за какъв характер става въпрос.Често актьорите казват,че ролята избира тях,а не те нея.И мисля,че има известна истина в това.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.