Сера Кутлубей: "Джемре ме привлече с неподправеността и силата си"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 16 юни, и продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2022 г. Тринадесетото ще бъде със състезателя, класирал се на седмо място - актрисата Сера Кутлубей. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 19 април 1994 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 28 години, зодия овен. Завършва висше образование в частния университет Haliç със специалност "Комуникационни науки". Дебютът ѝ като актриса е през 2016 г. в криминалната драма "Кехлибар" (Kehribar). По-късно същата година се снима в семейния сериал "Семейни тайни" (Babam ve Ailesi). През 2017-а година пък се снима във военната драма "Безименните" (İsimsizler). Най-успешната ѝ роля до момента е тази на Джемре в хитовия сериал "Безмилостен град" (Zalim İstanbul), излъчвал се допреди година в България. В него се снима от април 2019-а до май 2020-а. През изминалата 2021-а година взе участие във втория сезон на драмата "Вятърничав" (Hercai), в която се превъплъщаваше в образа на Азра. А от тази пролет играе отрицателната роля в новата хитова драма "Доброта" (İyilik), чийто първи сезон завършва този петък в Турция. Да започваме с интервюто!

Кога се запали страстта Ви към актьорското майсторство? В семейството Ви има ли друг член, занимавал се с професията?
Семейството ми като цяло е свързано с изкуствата. На много ранна детска възраст се запознах с театъра. Особено майка ми обожава мюзикъли. Още не съм била проходила, когато ме е водила със себе си на музикални представления. Пораствайки, разбира се, това нейно удоволствие стана и мое и започнахме да го споделяме.

В какво семейство израснахте?
Пораснах, обградена и дарявана с много любов. Думата "семейство" свързвам с чистота и безусловна обич. Единствено дете в семейството съм, но въпреки това винаги е имало много хора около мен. Лели, братовчеди, дядовци... Пълни трапези и дълги задушевни разговори около тях... Но, разбира се, покрай динамиката на живота, някои загуби и професионалните ми изяви тези семейни моменти намаляват с времето. И ми липсват. 

Най-запомнящите Ви се роли до момента са тези в "Безмилостен град" и "Вятърничав". Участието Ви в кой проект се явява повратна точка в кариерата Ви?
Всяка изява във всеки проект ме е научила на много и ме е направила по-подготвена за последвалите. Но ако трябва да премеря везните, мястото на "Безмилостен град" в живота ми винаги ще бъде по-специално. И като период, който съм прекарала с героинята си в него, и като връзките, които съм установила с колегите си на снимачната площадка. 

Предполагахте ли, че "Безмилостен град" ще пожъне толкова голям успех?
Всички в екипа вярвахме в това, което правим. Защото всеки се отнесе с много голям респект, внимание към детайла и позитивна енергия към "Безмилостен град". Разбира се, всички имахме притеснения относно рейтингите на сериала, тъй като от тях зависи неговото продължаване в ефира. Но динамиката на работата ни беше толкова голяма, работехме под толкова голяма пара и напрежение, че сякаш по време на излъчването му така и не успяхме да осъзнаем колко популярен е станал.

Какви Ви привлече към героинята Ви Джемре в "Безмилостен град"?
Нейната искреност и неподправеност. Но същевременно ме привлече и със силата на характера си, с непреклонността и принципите си. Пък и обикновено в сериалите сме свикнали да виждаме мъж, останал на кръстопът между две жени. В "Безмилостен град" се случи точно обратното - една жена - героинята ми Джемре, трябваше да направи избор между двама мъже. Намерих тази идея за по-смела и нестандартна. 

С какво се занимавате в свободното си време? Имате ли хобита?
Напоследък съм се отдала на вървене с мисъл. Ходя, колкото сили ми стигат. Обръщам голямо внимание и на спорта. Покрай ограниченията заради пандемията често си пускам и записи на любими мои концерти, тъй като нови за момента не се организират.

Има ли филм, песен или книга, за която можете да кажете, че е променила живота Ви?
Няма. Вярвам, че всяка книга, песен или филм идва при мен в правилния момент и на правилното място, точно когато имам нужда от нея. Ако по някоя тема съм притеснена или не мога да взема решение, отговорите на проблемите често намирам на страниците на книгите, които чета в съответния период.

Имате ли намерения да се пробвате и зад камера като режисьор или сценарист на проект?
По-скоро като сценарист бих опитала да работя. Защото имам голям интерес към писането и развиването на истории.

Имате ли мечта или желание, което бихте споделили?
Много е трудно да избера само едно желание! Може би най-голямото ми желание е да имам машина за изпълняване на мечти (смее се). Пък и съм от хората, които вярват, че най-съкровените мечти и желания не трябва да се споделят. Дори да звучи глупаво, съм стриктна в това отношение.

Родом сте от Анкара. Как виждате Истанбул?
Анкара винаги ще има място в сърцето ми, но любовта ми към Истанбул също е голяма. Град, пълен с толкова много възможности. Не искам да говоря за минусите му, защото цялото това изобилие от хора, стоки, идеи, места, събития си има своята цена. 

___________________________________________________________________________________

Очаквайте интервю с участника, класирал се на шесто място в "Любима турска звезда 2022" - Йозгюр Озан, следващия четвъртък, 23 юни!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.