Серкан Чайоулу в нов исторически филм

Серкан Чайоулу
с поредна изява в проект на историческа тематика. От година насам актьорът, известен в България с ролята си в "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi), се снима в историческия сериал "Кипър към победата" (Kıbrıs Zafere Doğru), излъчващ се в момента всяка петъчна вечер по турската национална телевизия TRT1. През новата 2022-а година Серкан ще оглави и исторически игрален филм.


34-годишният Чайоулу предстои да вземе участие в първата част от историческата триология, която ще пресъздаде събития от Гьоктурския каганат. Филмите ще носят заглавията "Гьоктурците" (Göktürkler), "40-те гьоктурци" (Kırk Göktürk) и "Последният гьоктюрк" (Son Göktürk). Както информирахме по-рано, главната роля в първата част ще бъде поверена на актьора Айтач Шашмаз, с когото Серкан Чайоулу ще си партнира.

Режисьор на серията игрални филми, която ще се излъчи в ефира на турската TRT1, ще бъде Алпер Чаалар, застанал по-рано с работата си зад успешни игрални ленти като "Вълк" (Börü) и "Планина" (Dağ). В триологията за гьоктурците Серкан Чайоулу ще се превъплъти в образа на Бумин, а Айтач Шашмаз - в този на Истеми. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.