Арас Булут Ийнемли ще играе Ататюрк

След две години - през 2023 г., ще се навършат 100 години от основаването на Република Турция. По повод кръглия ѝ юбилей се подготвя нов игрален филм, който ще пресъздаде тогавашните събития, главно действащо лице в които е Мустафа Кемал Ататюрк. Вече е известно и кой актьор ще вдъхне живот на най-големия турски национален герой. 

Арас Булут Ийнемли е сключил договор с продуцентска компания Lanistar Medya, която от две години подготвя реализацията на историческия филм. 31-годишният актьор, познат на българските зрители с ролите си във "Времето лети", "Великолепният век" и "Вътрешен човек", наскоро обяви официално пред медиите, че ще играе Ататюрк. "Много се вълнувам. Да имам възможността да вдъхна живот на най-важната историческа личност в съвременната история на Турция, е голяма гордост за мен. За момента не мога да разкривам повече", разкри Арас. Оказа се също така, че Ийнемли е получил предложението да играе Ататюрк още преди две години, като от тогава досега се подготвя за ролята си. 

Напомняме, че последната изява на Арас Булут Ийнемли на телевизионния екран в южната ни съседка бе във феномена "Пропаст" (Çukur)

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.