Таркан става актьор

октомври 06, 2021
Световноизвестният турски певец Таркан става актьор! Добилият международна популярност с песента си "Şımarık" артист предстои да оглави игрален филм. При това биографичен, превъплъщавайки се в образа на един от най-обичаните и разпознаваеми певци на 20. век в Турция - Зеки Мюрен.


48-годишният Таркан Теветоулу се е съгласил да вдъхне живот на една от най-големите турски музикални легенди след дълги преговори с режисьора Мустафа Услу, който ще заснеме игралния филм. Техните срещи са се провеждали през изминалите месеци, пазени под строга тайна. Условието, което Таркан поставил, за да изиграе живота на Зеки Мюрен, е било да му бъде дадено време от една година, в което да получи нужното актьорско образование. Запознати издават, че певецът ще се учи на актьорско майсторство от опитен и доказал се германски коуч. Така снимките на игралната лента ще започнат най-рано през лятото на следващата 2022 г. 


Зеки Мюрен се ражда през 1931 г. в Бурса и почива през 1996 г. на 65 години в Измир. Скандализира консервативната общественост по това време в Турция със своите изяви на дива, носейки женски дрехи, прически и грим. Безспорният му талант склонява властта да не сложи ръка върху изявите му и дори въпреки фрапантната си визия и поведение бива признат за "Слънцето на изкуството" в Турция, ползвайки се с големи почести от най-важните хора в управлението и от всички граждани.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.