Турска актриса се дипломира в Харвардския университет

Голям успех за млада турска актриса! Едже Хаким, позната на българските зрители с ролите си в драмите "Любов и наказание" (Aşk ve Ceza) и "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz Ev Kadınları), завърши успешно висшето си образование в Харвардския университет. Гордостта на Турция се дипломира преди месец, предизвиквайки възхищение сред 80 милионите си съграждани. 


22-годишната Едже, чиято последна актьорска изява бе в първите два сезона на хитовото криминале "Мафията не може да управлява света" (Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz), се похвали с дипломата си по завършена бакалавърска степен "Психология" в профила си в социалната мрежа Instagram. Хаким сподели, че в дипломната си работа е засегнала темата за неравноправието между половете в корпоративния свят, обръщайки внимание на неизгодната позиция, в която все още се намират жените в Турция. Младата надежда на турското кино, а вече и психология, е завършила с отличен успех и е успяла да се класира сред 25-те най-успешни студенти от турски произход, следвали в американски университети през 2021 г. Едже Хаким получаваше пълна стипендия по време на 4-годишното си следване в САЩ. 


Именно приемането ѝ в университета Harvard преди четири години всъщност наложи и напускането ѝ екипа на "Мафията не може да управлява света". 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.