Йозге Яъз: "Мечтая да играя психоложка"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 1 юли, и продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни 
"Любима турска звезда" за 2021 г. Тазседмичното ще бъде с участника, класирал се на четвърто място - актрисата Йозге Яъз. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 26 септември 1997 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 23 години, зодия везни. Завършва висше образование със специалност "Комуникационни науки" в университета Başkent. Първата си изява на телевизионния екран като актриса прави през 2016 г., когато е на 19 години, в хитовата драма "Назови ме по име" (Adını Sen Koy), превъплъщавайки се в образа на Зелиха. Героинята, която ѝ носи най-голям успех до момента и която я сдобива със световна слава, е тази на Рейхан в друг хитов делничен сериал - "Обещание" (Yemin), излъчващ се в България. На неговата снимачна площадка тя се запознава и влюбва в своя екранен партньор Гьокберк Демирджи, с когото подготвят сватба. Напуска драмата в края на втория ѝ сезон през лятото на 2020 г., за да се включи по-късно през есента в сериала "Лявата ми половина" (Sol Yanım). Той обаче се провали и завърши с 13 епизода. Да започваме с интервюто! 

Имате много нежна и естествена красота. Винаги ли сте притежавали това излъчване?
Може да прозвучи клиширано, но както мнозина казват, красотата е въпрос на гледна точка и вкус. Не се намирам толкова за красива, колкото за естествена. Вярвам, че двете понятия вървят ръка за ръка. Винаги са се отнасяли с мен по този начин. Пък и красотата до голяма степен е отражение на вътрешния ни мир и нагласа към живота. Ако отвътре сме красиви и цъфтим, това си личи и отвън. 

В какво семейство сте израснали? Какво беше детството Ви?
Пораснала съм в класическо семейство. Бях щастливо дете. Или поне такива са спомените ми. Имах интереси към много различни неща от живота. Бях запалена както по балета, така и по баскетбола и волейбола. Тренирала съм много спортове, изкарвала съм и сертификати по различни дисциплини. Бях динамично и развиващо се дете.

Как се роди интересът Ви към актьорството?
Всъщност без да го забележа, случайно се озовах в актьорска среда. Но след като започнах да се занимавам с това професионално, никога не съм съжалявала и дори си казвам: "Ето това е трябвало да работиш". 

Споделяли сте, че имате много голямо търпение. Във всяко отношение ли сте такава?
Има моменти, в които не мога да проявявам каквото и да е търпение или толеранс. Например, не мога да остана безучастна и мълчаща пред несправедливост. Макар да не реагирам остро и шумно, позицията ми е ясна и категорична, изражението, тонът и думите ми го потвърждават. 

Поглеждайки се отстрани, каква Йозге Яъз виждате?
Нещата, които напоследък чувам най-често за себе си, са "чувствителност" и "приспособимост". Съгласна съм с тези определения, но понякога и аз излизам от кожата си и проявявам качества, които иначе са ми неприсъщи. И аз съм човек.

Какво за Вас означава любовта?
Когато любовта ви погълне, нямате кой знае какво поле за изява или възможност за личен избор. Не можете да управлявате любовта, тя управлява вас. Или поне в това вярвам. 

Какъв тип хора не харесвате? Какво трябва да се случи, за да изгубите доверието и доброто си отношение към някого?
Не понасям всякакви форми на парадиране и самохвалство. Място в живота ми със сигурност нямат и хората, които не застават зад позициите, мислите, думите и действията си. 

Коя е най-голямата Ви страст? Какво Ви мотивира и Ви кара да продължавате?
Със сигурност вярата. За да продължавам да вървя напред, се старая да съхранявам най-вече самоувереността си и вярата в собствените си способности. На мнение съм, че колкото повече вярваме в себе си, толкова по-успешни сме в това, което правим. Заедно с това семейството ми също винаги ме подкрепя и застава зад мен, независимо от обстоятелствата. 

Следите ли дневния ред по света и в Турция? 
Новините за случаи на насилие винаги са ме смущавали и притеснявали. Искам жените, ставащи жертви на тормоз и насилие, да имат смелостта да говорят за травмите си и да търсят справедливост. Заставам срещу всякаква форма на насилие. Това ме притеснява най-много, що се отнася до дневния ни ред. 

Има ли роля, която мечтаете да изиграете?
Да, на психолог, например. 

Участието Ви в сериала "Обещание" Ви сдоби с голяма слава. Какво е чувството да сте толкова популярна?
Несравнимо с никое друго. Защото не очаквахме да стигнем до толкова много хора, още повече пък работата ни да бъде оценена толкова високо и да получаваме толкова обич от феновете ни.

Приличате ли си с героинята Ви Рейхан?
Понякога много си приличаме, друг път - въобще. Но може би най-общата ни черта е, че сме много търпеливи. 
__________________________________________________________________________________

Очаквайте интервю с класиралата се на трето място в "Любима турска звезда 2021" актриса Айча Айшин Туран следващия четвъртък, 8 юли! Дотогава си припомнете предишните в архива ни рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.