Аху Тюркпенче се завръща на екран

Аху Тюркпенче
се завръща на екран! Актрисата, добила широка популярност с ролите си в класическите драми "Истанбулска приказка" (Bir İstanbul Masalı) от 2003 г. и "Цената на славата" (Şöhret) от 2004 г., но отдалечила се от светлините на прожекторите през последните години, се подготвя за новата си роля. В кой нов сериал ще участва и с кого ще си партнира?


44-годишната Аху Тюркпенче предстои да оглави новата историческа драма "Мевляна" (Mevlana). В нея ще бъде пресъздаден живота на персийския поет и мистик, живял по времето на Златния век на исляма - Мевляна̀ Джалал ад-Дин Мухаммад Румѝ. Ще се излъчва по турската национална телевизия TRT1. Главната мъжка роля в нея ще изиграе Тимучин Есен ("Любов извън закона" и "Приказка за Бодрум"). 


Напомняме, че последната професионална изява на Аху бе отпреди три години, през 2018-а, във военния мини-сериал "Вълк" (Börü). Доскоро зрителите в Турция пък гледаха новия ѝ екранен партньор Тимучин Есен в медицинската драма "Хекимоулу" (Hekimoğlu). Любопитно е, че двамата артисти няма да си партнират за първи път на сета на "Мевляна" - преди осем години двамата оглавиха сериала "Съвест" (Vicdan)

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.