Юсуф Чим: "Не се намирам за хубав, по-скоро симпатичен"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 6 май, и продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2021 г. Тазседмичното ще бъде с деветия отпаднал състезател за сезона - актьора Юсуф Чим. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 26 септември 1991 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 29 години, зодия везни. Преди да добие широка популярност като актьор, се изявява успешно като модел, дефилирайки за световни брандове като Mango, Polo, Ralph Lauren и Marks&Spencer. През 2011 г. печели конкурса за красота Best Model of Turkey, явил се трамплин за последвалите му успехи. Дебюта си като актьор прави в края на 2014-а година, снимайки се в провалилата и свалена от екран драма "Азра" (Azra). След фалстарта обаче идва ред на ролята, която го изстрелва на върха - тази на Бурак в хитовата романтична комедия от лятото на 2015 г. "Ягодова любов" (Çilek Kokusu), в която си партнира с Демет Йоздемир и благодарение на която печели световна слава. Уви, успешните заглавия с негово участие се изчерпват дотук. През изминалите пет години се снима в сериали, които не могат да се похвалят с високи рейтинги - "Селската дама" (Hanım Köylü), "Бурята в мен" (İçimdeki Fırtına), "Какво ли не прави влюбеният" (Seven Ne Yapmaz) и "Богатство" (Servet). От ноември 2020 г. досега оглавява драмата "Скорпион" (Akrep), която също е с много ниски рейтинги и скоро приключва. Да започваме с интервюто! 

През 2011 г. участвахте с голям успех на конкурса за красота "Best Model of Turkey". Последваха летящи стартове както за музикалната, така и за актьорската Ви кариера. Трамплин ли беше конкурсът за Вас?
Кариерата ми започна като модел, но от малък винаги съм искал да се занимавам с музика и пеене и трябваше да започна отнякъде. Първата стъпка беше моделството. Записах се в една агенция и лека-полека започнах да взимам участия в различни проекти. Всички около мен ми казваха, че трябва да се снимам в реклами и да манекенствам, защото физиката ми е много подходяща. След толкова подтици се запитах: "Дали пък да не опитам?", и така се записах за конкурса "Best Model of Turkey". Макар и благодарение на него да влязох в сектора, жаждата и копнежът ми да правя музика никога не ме оставиха на мира. Все се чувствах непълноценен, щом не пея.

Как тогава започна певческата Ви кариера?
Беше ми нужна голяма доза смелост, за да започна да пея и да запиша първия си сингъл - "Нека да стане" (Olsun Bir Kere). Песента бързо стана хит в Турция и започна да се слуша много. Всъщност преди да стана актьор, добих слава като певец. Подготвяйки втората си песен, започнаха да идват предложения за участия в сериали. И си казах: "Защо пък не?". Фактът, че имах актьорско образование, ми даде нужната доза увереност. Но и до днес много хора ме познават благодарение на песните ми, а не на ролите ми. Имам две страсти - пеенето и играенето. 

Харесвате ли се?
Още от малък винаги са ме смятали за най-хубавото момче в квартала. Но аз никога не съм се намирал за красив. По-скоро за симпатичен.

Детската Ви мечта е била да станете певец, но изведнъж се озовахте на снимачните площадки на сериали. Съвпадение и късмет ли беше това?
Нищо не е съвпадение. От малък мечтая да съм певец, а възможността да се покажа на телевизионния екран пред милиони хора ми помогна да я изпълня. Не смятам, че успехът, независимо в каква сфера, може да бъде плод на чист късмет. Защото ако вършите работа, която не ви доставя удоволствие, няма как да сте успешни. Успехът отива на хората, които работят с любов това, за което винаги са мечтали. 

Каква е тайната за успеха на един добър актьор?
С една дума - искреност.

Мнозина актьори с главни роли са били открити именно на конкурси за красота. Защо всички искат да пробват късмета си в тази област?
Както навсякъде, така и в нашия бранш този, който е минал през професионално обучение и има развит и шлифован талант, излиза на преден план. Много важно е какво човек влага в себе си. Ако човек е избрал правилната професия за себе си и върви към нея с правилните стъпки, успехът му е гарантиран. Но са нужни и правилни вложения в личностното развитие. В случая ние, актьорите, работим пред камера и пред погледите на милиони. Тоест, влагаме много усилия и време във визиите си.

Бил ли сте критикуван, задето от модел сте станал актьор?
Не, никога не съм получавал подобна критика. Преди да съм се впускал в каквото и да е професионално начинание, съм се стараел да науча техниките и теорията, свързани с него, да положа усилия, учейки се. Затова и не съм се сблъсквал с подобни коментари.

Какво беше детството Ви?
Детството ми беше хубаво. Понеже бях най-малкото дете в семейството, винаги са ме гледали като писани яйце. Семейството ми е много важно за мен. То е тайната на моя успех.

Какво смята семейството Ви за работата Ви?
Подкрепят ме и се гордеят с мен, което много ме радва. Защото успехът е сладък само когато е споделен. Винаги съм искал, успявайки в нещо, да радвам семейството и близките си хора. А техният отговор е да се гордеят с мен.

Голямата слава Ви споходи след участието Ви в "Ягодова любов". Очаквахте ли го?
Не го очаквах, честно казано! "Ягодова любов" се явява повратен момент в живота ми. Зрителите харесаха както сериала, така и моя герой Бурак. До нас стигнаха много положителни отзиви. Този проект винаги ще заема специално място в сърцето ми.

Споделете нещо за себе си, което досега никой не е знаел!
Например, че никога не говоря с никого, дори думичка не продумвам, преди заснемането на сцените с мое участие на сетовете.

Изявявал сте се и като водещ на предаване. Какво е усещането?
Да си водещ, е съвсем различно изживяване. Там цялата власт е в твоите ръце, ти контролираш всичко, от теб зависят всички, чувството е страхотно. Бързо свикнах, въпреки че бях заобиколен от много нови фактори около себе си - като публиката, участниците, гласовете в слушалката ми...

Имате ли мечти, свързани с актьорството?
Да играя с Халит Ергенч. Ако беше жив, много бих искал да се снимам и с Тунджел Куртиз. Също така искам да участвам в екшън филм. Физиката ми е подходяща за подобен тип продукции. Обожавам екшъна. Ще скачам, ще се мятам... (смее се) Бих се подготвял с месеци в тренировки, само за да снимам екшън.
__________________________________________________________________________________

Очаквайте интервю с десетия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2021" по-следващия четвъртък, 20 май! Дотогава си припомнете предишните в архива ни рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.