Ураз Кайгълароулу: "Винаги съм искал да стана баща"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 27 май, и продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2021 г. Тазседмичното ще бъде с участника, класирал се на девето място - актьора Ураз Кайгълароулу. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 30 юни 1987 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 33 години, зодия рак. Завършва частния университет Bilgi в Истанбул със специалност "Реклама". Първата му актьорска изява е от 2008 г. в сериала "Един на милион" (Milyonda Bir). Широка популярност добива с ролята си на Джан в един от най-успешните турски младежки сериали "Мръсната седморка" (Pis Yedili), в който се снима в периода 2011-2013 г. С голям успех преминава участието му в семейната комедия на TRT1 "Баща мечта" (Baba Candır), която оглавява през 2015-2017 г. През есента на 2017-а се снима в друга комедия - "Хакери" (Klavye Delikanlıları), чийто живот в телевизионния ефир продължава далеч по-кратко. През пролетта на 2018 г. се снима в провалилата се драма "Не сме невинни" (Masum Değiliz), а през лятото същата година - в семейната комедия "Егейска хамсия" (Ege'nin Hamsisi). Дебютът му на дигиталния екран е в интернет-сериала "Точно така" (Aynen Aynen) от 2019 г. Последната му изява на малкия екран бе може и най-запомнящата се в кариерата му - тази на Гедиз в хитовата драма "Дъщерята на посланика" (Sefirin Kızı), която по нуждите на сценария напука в средата на втория ѝ сезон. През изминалата 2020 г. записа успешно участие и на голям екран в комедията "Войната на етървите" (Eltilerin Savaşı). Да започваме с интервюто! 

Какво е чувството да сте баща?
От 18-годишен искам да стана баща. Загубих своя, когато бях само на четири години. Като дете, израснало без един от родителите си, бащинската фигура винаги е липсвала в живота ми. Тази липса се трансформира в копнежа аз самият да стана баща и да дам това, което съдбата е отнела от мен, на собственото си дете. Все си мислех, че ще имам син. Дори не съм предполагал, че ще ми се роди дъщеричка. 

Може би второто Ви дете ще бъде момче...
Може би. Отдавна му бяхме избрали името. Щеше да се казва Мехмет Али - да носи името на моя баща. Шегувахме се, че нагалено и съкратено ще му казваме "Мали". Пък то все, че ни се роди момиченце. Не бяхме помислили за име. Мелис (бел. ред. - съпругата му) все пак беше помислила и ми предложи Ада. Но аз дори не подозирах, толкова бях сигурен, че ще е момче.

Има ли по-особено значение името Ада за Вас и съпругата Ви?
Жена ми е израснала в района на Анталия и Каш, който географски се води полуостров (бел. ред. - на турски "yarımada"). Това е значението, което носи името на дъщеря ни. Но всъщност Ада символизира сила. Скала, остров, живеещ сам насред морето. Символизра земя, която макар и насред нищото, е силна и стабилна, гостоприемна, предлага подслон и сигурност сред неясното и опасното, каквото е морето. Всеки иска да слезе на остров, да стъпи на земя. 

В тази връзка - ако попаднете на самотен остров, кои три неща бихте взели със себе си?
По всяка вероятност няма да ми се налага да взимам дъщеря си, тя ще е самият остров (смее се). Извън кръга на шегата, не бих искал да изпитва трудности заедно с мен, затова и няма да я взема. 

Пътят Ви като актьор започва в комедия...
Всъщност първата ми роля беше в "Седем хубави мъже" (Yedi Güzel Adam). Привлече ме с това, че бе исторически сериал - цветни костюми, испански гозби, високи колани...

Имате ли по-специално отношение към костюмите и облеклото? Демонстрирате добър вкус и стил...
Много обичам дрехите! На мнение съм, че облеклото на човек го прави по-жив. Обичам да се обличам добре. 25 години нямах възможността да го правя, защото бях доста пълен. Харесваха ми много неща, но повечето не ми ставаха или не ми стояха добре. Казвах си: "Това не е за мен". Но след като отслабнах, започнах да се обличам, както ми харесва.

Как свалихте толкова много килограми? Спомняте ли си как започнахте?
Началото на отслабването ми съвпадна с една от професионалните ми изяви, тоест - докато отслабвах, работех. Затова и не ми беше трудно да започна. По това време с майка ми живеехме във Фенербахче (бел. ред. - квартал в южната азиатска част на Истанбул), започнах да вървя всеки ден по крайбрежните алеи. С всеки следващ увеличавах разстоянието и така до момент, в който дневно вървях по час-час и половина край морето. Когато човек си постави цел и състави програма/план, който следва, идват и резултатите.

Внимавахте ли повече с какво се храните?
Все още внимавам и ще продължавам. Ако храната на сета, например, не е по мой вкус или не е подходяща за мен, си поръчавам отвън с доставка. Не правя компромиси в това отношение.

40 килограма са доста голямо постижение, чувствате ли се като прероден, нов човек?
Да. Кариерата ми се раздели на два периода - преди и след отслабването ми. 

Каква беше най-голямата промяна в професионално отношение и ролите, които Ви предлагаха?
Ако си дебел, никой сценарист няма да напише любовна история за теб. За нищо не света няма да си имаш половинка. Няма и да си главният герой в историята. Ще играеш винаги загубеняка, онзи - неуспелия. Или най-много ще ти дадат ролята на този, който помага на успяващия герой. Поне при нас, в Турция, е така. В САЩ е по-различно, там се пишат филми и сериали с дебели главни герои. Защото има голям процент на затлъстели сред населението им.

С кого бихте искали да играете заедно?
Много бих желал да си партнираме с Къванч Татлъту в общ проект. Смятам, че е много успешен актьор. Пък и е много красив. Дори брадата ми расте правилно. Като Брад Пит е - каквато и роля да му дадат, всяка му отива. 

В момента работите шест дни в седмицата. Какво най-много Ви липсва да правите?
Аз съм от онзи тип хора, които много обичат да прекарват време в дома си. Това ми липсва.

Като типичен представител на зодия рак!
Да, именно! И съпругата му е зодия рак, на дъщеря ми пък това е асцендентът. И аз, и Мелис много обичаме да сме си у дома. Обичаме и да вечеряме заедно вкусни ястия. Готови сме да изминем километри, стига да храната да си заслужава, да е нещо различно, което досега не сме опитвали. 
__________________________________________________________________________________

Очаквайте интервю с класиралата се на осмо място в "Любима турска звезда 2021" актриса Шеввал Сам следващия четвъртък, 3 юни! Дотогава си припомнете предишните в архива ни рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.