Ебрар Демирбилек: "Като порастна, искам да стана конен ездач"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 15 април, и продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2021 г. Тазседмичното ще бъде с шестия отпаднал състезател за сезона - малката актриса Ебрар Демирбилек. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 30 септември 2013 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 7 години, зодия везни. Още докато е едва на шест месеца, за първи път бива снимана в сериал - в ситкома "Лъжовен свят" (Yalan Dünya). През 2015 г. участва в драмата "Ти си моя" (Sen Benimsin). Снима се в редица успешни телевизионни реклами. Нашумява с изявите си в детското комедийно шоу "Научете новините от децата" (Çocuktan Al Haberi). През 2018 г. участва в лятната романтична комедия "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aşkı). Най-успешната ѝ изява до този момент е ролята ѝ на сладката Гюл, спечелила сърцата на милиони зрители по света, от драмата "Вятърничав" (Hercai), излъчваща се в момента в България по Диема Фемили. За играта си в хита получава престижната награда "Най-добро дете актьор" на наградите "Златна пеперуда" (Altın Kelebek) през 2019 г. Да започваме с интервюто!

Попадаш под светлините на телевизонните прожектори още докато си бебе на шест месеца. Сега вече си на 7 години. Как се чувстваш, когато застанеш пред камерите?
Много се вълнувам. Много е забавно да съм пред камерите, много ми харесва. Винаги ми е любопитно. В предишното предаване, в което се снимах, срещу мен имаше само една камера. Но в сериалите е различно и има много камери на различни места. Знам, че ако объркам нещо, винаги можем да повторим сцената и да я презаснемем. На сета на "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aşkı) имаше и куче, което ме близна!

Обичаш ли животните?
Да, много обичам всички животни. Проучвам всеки непознат вид, който видя, много внимателно. Изобщо царството на животните ми е най-интересната и любима тема в училище.

Чувстваш ли се понякога като "недете"? Прекарваш голяма част от времето си на сетовете на сериалите и работиш. А другите деца си играят навън...
Понякога си мисля за това, но дори да съм навън и да си играя, дори да съм на сета и да се снимам, си оставам дете. И на снимачните площадки мога да си тичам и да се забавлявам. Всички в екипа, с които работя, много ме обичат и ми се радват. Понякога режисьорът ни даже казва на по-големите ми колеги: "Да можеше да играете поне за малко като това дете, всичките ви сцени щяха да са готови за 2 минути!". Сетовете са ми като детска площадка. Понеже съм дете, никой нищо не ми казва (смее се).

На всички е много интересно как успяваш да плачеш толкова истински във "Вятърничав". Използваш ли изкуствени сълзи?
Никога не съм използвала такива неща. И сега да ми кажеш да се разплача, веднага съм готова! Това е моята най-голяма тайна, на никого не я казвам.

И като пораснеш, ще бъдеш много добра актриса значи!
Не, като порасна, не искам да бъда актриса. Искам да стана конен ездач и треньор по яздене. Много обичам конете. Но децата докато пораснат, сменят желанията си за професии. Засега искам да работя като ездач. Във "Вятърничав" се научих да яздя кон. В бъдеще смятам да приемам само роли в сериали, в които да яздя коне.

Ти си единственото дете, играещо във "Вятърничав". Как се подготвяш за снимките?
Работя заедно с учителя ми по актьорско майсторство. Ако няма нещо специално написано като изискване по сценарий, сама избирам дрехите, с които да се снимам като Гюл.

Какъв е стилът на Гюл?
Мъничко дете, но много смело и безстрашно. Сладичка е, постоянно прави някакви планове.

Кого в сериала обичаш най-много?
Обичам всички в екипа много, но най-много Фериде Четин, която играе майка ми.

Казват, че умееш да рисуваш много хубаво. Какво правиш в свободното си време?
Много обичам да рисувам и да танцувам. Направих си и малка лаборатория вкъщи. Правя много опити там. Откривам нови неща.

Разкажи ни повече за героинята ти Гюл във "Вятърничав"!
Гюл обича да крои планове. Сладко малко момиченце, много обича семейството си, но най-много кака си Реян. Обаче аз не плача като Гюл (смее се). Тя постоянно бяга от вкъщи, голяма пакостница е. И хитруша.

Трудно ли ти е понякога да влизаш в роля?
Да, понякога ми е трудно. Много е сложно да изговарям някои думи. Най-трудно ми е, когато Гюл трябва да се смее. Защото на мен не ми е смешно и не ми се смее. Понеже през деня времето в Мардин е много горещо, изчакваме следобед, за да започнем да снимаме. И така снимките продължават до много късно вечерта, затова и тогава ми е трудно да се смея. Когато не ми се смее, повече ми се плаче. Като цяло е по-лесно да плачеш, отколкото да се смееш.

Значи не ти е трудно да се снимаш в драма?
Да, даже обичам повече драмите. Повечето деца не могат да заплачат, но аз мога винаги. Да влизам в драматични роли, ми е по-лесно.

Спечели наградата "Златна пеперуда" (Altın Kelebek) за най-добро дете актьор за 2020 г. Как се почувства, когато получи толкова почетно признание?
Получих тази награда, защото съм талантлива. Спечелих я с труд! Когато ми казаха името, много се развълнувах, много се зарадвах. Още повече защото "Златна пеперуда" ми е първата награда изобщо.

Имаш над 1 милион последователи в Instagram. Чувстваш ли се известна?
Аз не искам да съм известна. Хората се държат с мен, сякаш съм някакво извънземно същество, когато ме видят навън. Не съм известна. Аз съм просто дете.

Кои са най-забавните ти моменти на снимачната площадка?
Последно се правех на продавачка на вода на сета. Продавах шишето по един куруш и всички си купуваха от мен. Сетовете са ми като приказни светове. Много се забавляваме. Във "Вятърничав" всички сме като едно семейство.

Тази година ставаш ученичка. Вълнуваш ли се?
Много се вълнувам. Ще имам много приятели, ще се науча да чета и да пиша. И преди съм ходила на училище, но беше по английски.
__________________________________________________________________________________

Очаквайте интервю със седмия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2021" следващия четвъртък, 22 април! Дотогава си припомнете предишните в архива ни рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.