Дилян Чичек Дениз: "Работя от 13-годишна"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 1 април, и продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2021 г. Тазседмичното ще бъде с четвъртия отпаднал състезател за сезона - актрисата Дилян Чичек Дениз. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 28 февруари 1995 г. в турския град Сивас. В момента е на 26 години, зодия риби. Израства в семейство на учители. Следва висше образование "Туризъм", но впоследствие решава, че тази специалност не е подходяща за нея, и се преориентира към "Литература". Страстта си към писменото изкуство изразява чрез собствена стихосбирка, която издава по-рано на 15-годишна възраст. По време на следването си се занимава с моделство, като през 2014 г. участва на конкурса на Elidor Мис Турция, завършвайки на второ място. Година по-късно представлява родната си Турция на международен конкурс за красота в Маями, САЩ. Дебюта си като актриса прави през 2015-а в младежката драма "Сладки малки лъжкини" (Tatlı Küçük Yalancılar). Есента същата година се снима и в "Слънчеви момичета" (Güneşin Kızları). През сезон 2016-2017 г. оглавява друг младежки хит - "Приказка за Бодрум" (Bodrum Masalı), въртял се през изминалата година в България. От есента на 2017-а до пролетта на 2019-а играе главната женска роля в тоталния хит в Турция "Пропаст" (Çukur). От есента на миналата година до настоящия момент пък оглавява "Пламъци" (Alev Alev), излъчващ се всяка четвъртък вечер по турската ShowTV. През 2020 г. също така се снима в интернет-сериала с Бурак Дениз "Недовършена любов" (Yarım Kalan Aşklar). Да започваме с интервюто!

Участието Ви в "Пропаст" Ви изстреля на върха на кариерата Ви. Плаши ли Ви тази бързо споходила Ви слава?
Здраво стъпила на земята съм. Знам какво искам да постигна. Не бях отнесена от вихрушката на споходилата ме слава. Защото знам, че ако отлепя крака от повърхността, падането след това ще е много болезнено. Затова напредвам с планирани крачки постепенно, но сигурно.

Очаквахте ли, че за толкова кратко време ще станете толкова известна?
Искаше ми се, но никога не съм предполагала, че всичко ще се развие толкова бързо. Въпреки че работя усилено от 13-годишна. 

Защо започнахте да работите още от детските си години?
За да съм полезна на семейството си. Дете не учители съм. Майка ми преподава литература, а баща ми - география. Никога не съм изпитвала лишения от каквото и да е, за което съм им благодарна. Но винаги се чувствах някак длъжна да помагам на семейството си. 

Какво работихте?
Исках да стана актриса, но заради високия си ръст се записах в модна агенция. Директно ме качиха на подиума. Междувременно заработвах и като хостеса на различни събития. Със спечелените пари помагах както на нашите, така и на себе си, посрещайки всичките си нужди. 

Значи винаги сте била толкова красива...
Не, не бях. Моята история е подобна на тази на грозното патенце. Носех големи червени очила и имах шини на зъбите. Бях неприятен типаж.

Кога се променихте?
На 17 години. Тялото и лицевите ми очертания си дойдоха на мястото. Свалих брекетите, понеже докато говорех и бях с тях, често плюех. Въпреки че не виждат много ясно, свалих и очилата. 

И за да видят всички тази трансформация, се записахте на конкурса "Мис Турция"...
Напротив! От 7-годишна се интересувам от театър. През цялото ми юношество съм се явила сигурно на хиляди прослушвания. Записах на конкурса за красота, защото смятах участието си в него за голяма възможност. И се класирах втора. След това представлявах Турция в Маями, САЩ, и така започна актьорската ми кариера. 

Станахте Мис Турция, а след това актриса. Защо след всички тези успехи все пак записахте висше образование със специалност "Литература"?
На 9 години започнах да пиша стихове. Първата си стихосбирка издадох на 15 години. Започнах да уча тази специалност с идеята, че в бъдеще бих могла да се преориентирам към професията на писател. 

Какво Ви впечатляваше на тази крехка детска възраст, за да пишете?
Още от малка си падам механхолик. Голям фен съм на Силвия Плат (бел. ред. - американска поетеса). Майка ми много се страхуваше да не свърша като нея и да се самоубия някой ден (смее се). Случваше се като малка през нощта да будя мама, докато е заспала, защото ми е дошла идея за стихотворение. Аз ѝ го рецитирах, а тя го пишеше. Обикновено стиховете бяха кратки, но с дълбоки послания. 

Все още ли сте меланхолична?
Да. Притеснявам се, че такава и ще си остана винаги. Но сега съм добре, по-енергична съм. Въпреки че пишейки, отново ставам меланхолична и се изгубвам някъде в душата си. Сякаш превключвам на режим друга Дилян, живееща на коренно различна планета. 

Имате ли други странности?
Да, понякога проявявам признаци на обсесивно компулсивно разстройство. Не мога да се успокоя, докато не свърша това, което съм започнала. Също така съм и хипермобилна - ставите и мускулите ми са извънредно гъвкави.

"Пропаст" е мъжка история. Какво място заема героинята Ви Сена в този мъжки свят? 
Сена е много силна жена. Всъщност е и много трудно за която и да е актриса да намери подобна героиня. Интересно е, че само в 16% от филмите по целия свят главният герой е жена. Животът на жените във филмите и сериалите минава в тичане по мъже и в чакане да се омъжат. Накрая героят винаги е мъжът.

Изпитвали ли сте трудности в кариерата си като жена?
Развила съм собствени механизми за защита. Пазя се от абсолютно всичко и всекиго, за да не бъда наранена. А това неизбежно изгради високи стени около мен. Понякога страдам от тези граници, които сама си поставям, защото съм жена. Веднъж ме питаха дали ако бях мъж, щеше да ми е по-лесно в кариерата и в личен план. И без да се замисля отговорих с "да". 

Защо?
Да с жена и без друго е трудно. Още повече пък ако си широко разпознаваема, какъвто е моят случай. В последно време почти всяка седмица пишат, че имам връзка с различни мъже. В началото се бях примирила с това и си казах, че е нормално да пишат такива неща, защото съм известна. Но впоследствие осъзнах, че всичко това се случва не защото съм разпознаваема, а защото съм жена.

Като жена, пишеща поезия, как бихте описали любовта?
Както е казал един поет, "...любовта е състояние на лудост". 

Вярно ли е, че запомняте всичко, което чуете, и можете да го повтаряте като папагал?
Да, от малка всичко, което чета и гледам, остава запаматено в съзнанието ми. 

С какво това умение Ви помогна в живота?
Да науча английски на 7-годишна възраст. Започнах, гледайки анимационни филмчета като "The Simpsons". Сега го говоря като майчин език. От известно време изучавам и испански. Вече съм на ниво, на което мога да обясня спокойно какъв ми е проблемът. 

Върши ли Ви работа този странен талант в актьорската професия?
Мога да говоря с различни акценти. Това умение развих на летния курс по актьорско майсторство в Лос Анджелис. Мога да говоря без проблем с индийски, немски и руски акцент езиците, които владея. Научих се на различни професионални техники в тази школа. Искам да работя в Холивуд в бъдеще. Записах се в една агенция там. Получих и виза за работа. Предстоят ми пробни снимки. 
__________________________________________________________________________________

Очаквайте интервю с петия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2021" следващия четвъртък, 8 април! Дотогава си припомнете предишните в архива ни рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.