Уур Гюнеш: "Трудно ставам щастлив"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 11 март, и от днес започва публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2021 г. Първото ще бъде с първия отпаднал състезател за сезона - актьора Уур Гюнеш. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 10 ноември 1987 г. в турската столица Анкара. В момента е на 33 години, зодия скорпион. Завършва Факултета по литература, история и изкуство към Анкарския университет. Започва актьорската си кариера в Анкарския театър. Дебюта си на телевизионния екран в сериал прави през 2011 г. в заглавието "Започни отначало" (Yeniden Başla). В периода 2012-2013 г. се снима в хита "Не тъгувай за мен" (Benim İçin Üzülme). През 2014-а се снима в драмата "От незапомнени времена" (Urfalıyım Ezelden). През сезон 2015-2016 г. участва във втория сезон на хитовата историческа драма "Възкресението на Ертуурул" (Diriliş Ertuğrul), като за играта си в нея бива награден за най-добър актьор от Министерството на младежта и спорта в Турция. Първата си главна роля изиграва през 2017-а година във военната драма "Безименните" (İsimsizler). Най-успешната изява в кариерата му до този момент е тази в тоталния хит "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Çukurova), в който пресъздава образа на Йълмаз и чийто екип напусна наскоро. На есен предстои да се завърне на екран в нов сериал с работно заглавие "Земи без закони" (Kanunsuz Toprakları). Да започваме с интервюто! 

Историята в "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Çukurova) се развива през 70-те години на 20-ти век. Героят Ви Йълмаз е много чист и дори наивен...
Йълмаз е извадка на чистия, честен и добронамерен човек за онова време. Мъж, погълнат единствено от работата и любовта си. Няма кой знае какви големи мечти. Единствено да се ожени за любимата си Зюлейха и двамата да създадат щастливо семейство. Любовта им е приказна. Изпитвам голямо удоволствие, докато играя Йълмаз. 

Изпитвате ли трудности, влизайки в роля? Все пак се снимате в исторически сериал. Трудно ли Ви е от съвременна гледна точка да се върнете 50 години назад във времето?
За съжаление, съвремието ни се основава на липсата на комуникация. "Имало едно време в Чукурова" се развива във времена, когато все още не е имало телефони, но хората се общували помежду си, гледайки се очи в очи. Всички са били в духовна съприкосновеност едни с други. Защото за да достигнат един до друг, е трябвало да положат усилия. Затова и много добре оценяват стойността на отношенията си. Всичко това в днешно време е на изчезване. Днес дори нямаме възможността да се полипсваме един на друг. Тъжно ми е, защото по-осезаемо усещам и виждам пропастта, стояща между различните поколения. 

Струва ли Ви се реалистично в днешно време най-висшата цел на човек да бъде създаването на семейство?
Започнахме да разказваме историята на Зюлейха и Йълмаз като вече влюбена двойка. Затова и виждаме само тази определена страна на Йълмаз, тази негова мечта. Зрителите все още не са видели предисторията на тяхната любов. Когато това се случи, цялостният образ ще стане по-ясен. 

Екранната Ви партньорка Хилял Алтънбилек е една от най-привлекателните актриси в последно време. Как е да работите заедно?
С Хилял досега не сме работили заедно. Но както вече споменах, тъй като с нея трябваше да пресъздадем вече пламнала и улегнала любов, в началото изпитвах известни притеснения. Защото трябваше да заснемем първите си съвместни сцени, които бяха много важни, без въобще да се познаваме. А според мен е много важно да познаваш добре екранния си партньор. Трудно е, не знаеш как и на какво ще реагира. Въпреки всичко това с Хилял много сполучливо изиграхме първите си общи сцени. Тя е актриса, която много добре знае как да подава и как да поема пас. 

Героят Ви Йълмаз няма амбиции за власт, богатство и слава. Приличате ли си с него?
Отношенията ми с парите са много лоши. Приятелите ми много ме назидават в това отношение. Използвам парите, само когато имам неотложна нужда от нещо. Извън това не се интересувам от тях. В семейството ми сме имали моменти и на голямо богатство, и на голяма нищета. Познавам добре и двете положения. Славата пък съвсем не ми е приоритет. Мразя хората да втренчват погледи в мен и да ме гледат. 

На кои неща отдавате най-голямо значение и стойност в живота Ви?
Да изживявам всеки един момент пълноценно, да създавам добри приятелства и да прекарвам време със семейството си. Имам малки мечти. Аз съм човек, който е щастлив да живее на момента. 

Определян сте за дистанциран и студен човек. Това само имидж ли е?
Всъщност съм голям веселяк и шегаджия. В първия момент изглеждам студен, но това отдавам на характера си. Преди да се отворя, трябва да опозная човека срещу себе си. Затова и хората, с които се запознавам, не виждат първоначално меката ми страна. Студенокръвен съм. Но когато ме опознаеш, а аз теб - също, мога да стана най-топлосърдечният и мил човек на света. 

Кога пада тази стена?
Трябва да почувствам сигурност и доверие. Както в интимните, приятелските, така и в професионалните ми отношения с хората доверието е на първо място. 

Имате ли амбции? Какви?
Само ако си наумя нещо и не спра да мисля за него, ставам амбициозен. Ако за нещо си каза: "Трябва да успея да го направя", впрягам цялата си енергия в нужната посока и накрая го постикам. Извън това обаче не съм амбициозен човек. Нямам определени амбиции и що се касае до актьорството. 

Тогава защо работите като актьор?
Хубав въпрос! (смее се) Театърът е в корените ми, от 12 години се занимавам с актьорство. Пътят ми като актьор започна именно като цел и амбиция. Завършил съм специалност "Актьорско майсторство" в Анкарския университет. Но не ме приеха от първия път. И всички след това ми се надсмиваха. Случи се така, че си поставих това за цел. Както на себе си, така и на останалите около мен казах: "Ще успея и ще ви го покажа! Ще ме приемат във всяко възможно училище!". И го направих. Явих се на изпитите на два университета едновременно и ме приеха и в двата. Досещате се, че всичко започна като една амбиция, но с времето забелязах, че играейки, съм много щастлив. И се привързах към професията. Така и продължавам и до днес. Защото съм човек, който трудно става щастлив. 

Проявяват ли хората навън интерес към Вас? Сблъсквате ли се и с неприятните страни на славата?
Неприятните страни на актьорската професия, свързани със славата покрай нея, започват да се проявяват след определен период от време. Защото хората ти се радват и те приближават не заради теб самия, а заради ролята, която играеш и с която те познават. Някои пък не са запознати с работата ми, но само защото съм известен, искат да се снимаме и да им обърна внимание. Това е лицемерно и почти винаги го улавям. 

Има ли специален човек в живота Ви?
От много дълго време нямам любов в живота си. А го искам! Искам да има някой, който да внася цвят в живота ми. Но на фона на високия интензитет на работата ми, за момента изглежда трудно. Любовта е голямо вълнение за мен. Точно като актьорството. И от двете се уча на много неща. И това много ми харесва. 

Ревнив ли сте?
Ревнив съм, да. Но преди бях много по-ревнив, отколкото съм сега. Смятам, че с времето човек уляга. Но ревността е необходимо за една връзка чувство според мен. Но е и много странно, защото предизвикате недоволство и когато изпитвате, и когато не изпитвате ревност. Няма златна среда или баланс.
___________________________________________________________________________________

Очаквайте интервю с втория отпаднал участник в "Любима турска звезда 2021" следващия четвъртък, 18 март! Дотогава си припомнете предишните в архива ни рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.