Буура Гюлсой ще екранизира романа си

Буура Гюлсой
е един от артистите в Турция с най-разностранни таланти. Макар и известен най-вече актьор, той се изявява успешно и като писател, режисьор и сценарист. До момента има издадени два романа в жанра "фентъзи", носещи основно заглавие "Бедствие" (Kıyamet); написал е сценариите на успешните игрални филми "Квартал" (Mahalle), "Време за щастие" (Mutluluk Zamanı) и "Горчиво, сладко, кисело" (Acı Tatlı Ekşı); режисирал е театралната постановка "Прагма" (Pragma). Каква ще е следващата му артистична проява?

38-годишният Буура, известен в България с ролите си в сериалите "Незабравима", "Пепел от рози", "Север-Юг", "Любов от втори опит" и "Дъщеря ми", ще съчетае уменията си на писател и сценарист, като ще екранизира романа си "Бедствие" в сериал. Той ще бъде продуциран за някоя от действащите в Турция големи интернет-платформи за развлекателно съдържание. 


Напомняме, че в момента Гюлсой оглавява хитовата историческа драма "Голямото пробуждане" (Uyanış Büyük Selçuklu), ротираща се с голям успех всяка понеделник вечер по турската TRT1. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.