"Турските актьори 24/7" (283): от 10 до 16 август 2020 г.

август 16, 2020
Здравейте, приятели! Неделя е, 16 август, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 10 до 16 август 2020 г., научавате сега от новото издание №283 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Поредна нова психологическа драма започва тази есен! Освен новият сезон на "Родният ти дом е твоята съдба" (Doğduğun Ev Kaderindir) и новият сериал "Червена стая" (Kırmızı Oda), в турския ефир през новия телевизионен сезон 2020-2021 г. предстои да се завърти и "Апартамент за отпадъци" (Çöp Apartmanı). Заглавието ще бъде продуцирано от компания OGM Pictures и ще се излъчва по турската национална телевизия TRT1. Главните роли ще изпълнят популярните Фарах Зейнеп Абдуллах ("Времето лети", "С Русия в сърцето" и "Великолепният век: Кьосем"), Биркан Сокуллу ("Малки тайни" и "С Русия в сърцето"), Езги Мола, Алпер Салдъран ("Ангели пазители") и Мерве Диздар. Режисьор е Чааръ Вила Лостувалъ. "Апартамент за отпадъци" ще бъде адаптиран по един от романите на известната турска психоложка д-р Гюлсерен Будайъджъоулу.

2) Озан Гювен уволнен от "Вавилон" (Babil)! Изключително популярният актьор, когото в България сме гледали в "Истанбулска приказка", "Великолепният век" и "Божествено", няма да вземе участие във втория сезон на драмата, завръщаща се скоро през септември по StarTV. Това стана ясно от официално изявление на продуцентска компания Ay Yapım, стояща зад реализацията на "Вавилон". Като причина за уволнението на Озан Гювен се изтъква медийният скандал, в който бе намесен, след като бившата му приятелка Дениз Булутсуз го обвини в упражняване на домашно насилие над нея. Делото, заведено срещу актьора, предстои да се гледа, като ако съдът уважи отправения иск, Озан го грози лишаване от свобода. Междувременно от Ay Yapım са в търсене на актьор, който да замести Гювен и да продължи да играе ролята на Егемен във "Вавилон". По последна информация са се спрели на Алиджан Юджесой.

3) Подробности около новия сезон на "Пропаст" (Çukur)! Снимките на хитовата криминална драма биват подновени от днес, 16 август, като освен присъединяването на актрисата Ирем Сак в актьорския ѝ състав, за което информирахме в предишното издание на "Турските актьори 24/7", има още няколко новости, касаещи каста ѝ. Известният актьор ветеран Мустафа Авкъран ("Листопад" и "Север-Юг") ще вземе участие в последния четвърти сезон на "Пропаст", влизайки в ролята на Дженгиз Ерденет - баща на Арък Бьоке и Чаатай. Междувременно пък циркулира и слухът, че Джихангир Джейхан, вдъхвал живот на героя Азер, напуска актьорския състав на "Пропаст" и се включва в този на новия сериал на Ay Yapım "Сред пламъци" (Alevlerin Ardında). 

4) Запълва се актьорският състав на турската адаптация на американския сериал "Доктор Фостър" (Doctor Foster). Към Джансу Дере и Джанер Джиндорук, които ще изпълнят главните роли в новата драма на KanalD, се присъединяват не по-малко популярните им колеги Йелиз Куванджъ ("Времето лети"), Бурак Серген ("Любов и наказание" и "Черна любов"), Ерден Вурдем ("Любов на инат"), Йозге Йоздер ("Мелодията на сърцето", "Цената на живота" и "Другите отчаяни съпруги") и Тарък Емир Текин. Те са подписали договори за участие в проекта с продуцентите му от Med Yapım. Междувременно е известно заглавието, под което сериалът ще върви в турския ефир - "Неверникът" (Sadakatsız). 

5) Илкер Калели с нова любов! Изключително популярният актьор, известен в България с ролята си в "Тайни" (Kayıp), изживява любовен романс с актрисата Биран Дамла Йълмаз от месец насам. Това издават близки до новосформиралата се светска двойка в Турция. Забелязан наскоро от репортери, Илкер отказа да отговори на въпросите им, тъй като касаят личния му живот. Напомняме, че Калели имаше връзка повече от 4 години с актрисата Бурчин Терзиоулу, с която се запозна и в която се влюби на снимачната площадка на сериала феномен "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel). През новия сезон Илкер ще продължи да се снима в психологическия трилър "Учител" (Öğretmen), а възлюбената му Биран Дамла Йълмаз - в "Бараж" (Baraj). 

6) Три силни нови попълнения в каста на "Фатма" (Fatma)! С ключови роли в новия оригинален турски интернет-сериал, подготвян за излъчване на международната платформа Netflix, ще видим изключително популярните актьори Фърат Танъш ("Щастливи заедно", "Под липите", "Двама завинаги" и "Завинаги"), Уур Юджел ("Любов извън закона", "Любов и наказание" и "Вътрешен човек") и Дениз Хамзаоулу ("Справедливостта на Кара"). Те ще застанат редом на една снимачна площадка до актрисите Бурджу Бириджик и Гьокче Еюбоулу, за чиито участия във "Фатма" информирахме по-рано в "Турските актьори 24/7". Напомняме, че в основата на сюжетното действие в новата интернет-драма стои чистачката Фатма и нейния труден и необикновен живот.

7) Хюмейра загуби сина си! Една от най-известните и уважавани турски актриси ветерани бе сполетяна от тежката участ да погребе детето си. Тъжната вест дойде във вторник, 11 август, когато 47-годишният син на Хюмейра - Садък Бигат, е загубул живота си. Причината за смъртта му е сърдечна криза. Напомняме, че 72-годишната артистка е известна в България с ролите си в сериалите "Ангели пазители" (Melekler Korusun) и "Твоят мой живот" (Paramparça). Последната ѝ изява на малък екран бе в третия сезон на социалната драма "Една жена" (Kadın). Съболезнования за Хюмейра! 

8) Дефне Самйели наруши любовния пост! Изключително популярната турска актриса, певица и телевизионна водеща, която у нас познаваме като колоритната Сирен от драмата "Завинаги" (İstanbullu Gelin), бе забелязана в компанията на мъж в турския летен курорт Бодрум. Близки до 48-годишната звезда издават, че новият покорител на сърцето ѝ е бизнесменът Сердар Билгили. Двамата са се запознали на купон на яхта, организиран от техни общи приятели, по време на лятната си ваканция. Напомняме, че Дефне предстои да се завърне на екран в Турция тази есен в новия сериал "Лявата ми страна" (Sol Yanım), в който ще си партнира с Джансел Елчин и чиито снимки започват в началото на месец септември.

9) Хазал Кая се завърна на снимачната площадка с... бебето си! Както информирахме по-рано в "Турските актьори 24/7", световноизвестната актриса от сериалите "Забраненият плод", "Огледален свят" и "Изкушение" ще изиграе главната роля в новия игрален филм "Какво ще излезе от мен?" (Benden Ne Olur?). Наскоро красавицата, чиято последна изява на малък екран пък бе в семейната трагикомедия "Нашата история" (Bizim Hikaye), сподели своя снимка от гримьорната преди старта на работния ден, на която позира със сина си. Очевидно младата майка на 9-месечния Фикрет Али не се отделя от него, дори по време на работа. С фотоса Хазал предизвика умилението на милионите си фенове в Instagram, но и укорението на други, упрекващи я в това, че разнася детето си по сетовете.

10) Къванч Татлъту е рекламно лице на Mavi за 10-та поредна година! Най-известният турски актьор, когото в момента гледаме в България всяка делнична вечер от 21.00 часа в криминалната драма "Ирония на съдбата" (Çarpışma) по БТВ, поднови за пореден сезон договора си с една от най-големите турски марки за облекло и деним. Къванч, известен още от "Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод", "Север-Юг", "С Русия в сърцето" и "Искрите на отмъщението", ще продължи да рекламира дрехите на Mavi срещу хонорар от 1 000 000 евро (или близо 9 000 000 турски лири). За сравнение - миналогодишната заплата на Татлъту от марката бе 5 млн. лири. Близки до Къванч издават, че с тези пари той подготвя голяма изненада за съпругата си Башак Дизер. 

11) Ясемин Аллен се раздели с приятеля си! 31-годишната актриса, известна в България от "Милост", "Великолепният век" и "Божествено", сложи край на тригодишната си връзка с американеца Джони Грант. Причина за срива в отношенията им е връщането на Ясемин в Турция, където отскоро се снима в новия сериал "В добри и лоши дни" (İyi Günde Kötü Günde), чийто старт предстои тази есен по StarTV. Любовта от разстояние очевидно не се е понравила на интернационалната двойка, споделят приближени до нея. Напомняме, че допреди да се завърне в Турция, Ясемин оглавяваше американския сериал "Strike Back", снимал се в британската столица Лондон и продължил два сезона.

12) Още една гост-звезда в "Червена стая" (Kırmızı Oda)! Както информирахме в предишното издание на "Турските актьори 24/7", със специални участия в новата психологическа драма на турския канал TV8 предстои да видим популярните актьори Салих Бадемджи и Еврим Алася. С излизането на първия трейлър към сериала, продуциран от компания OGM Pictures, стана известно, че с епизодична роля в него предстои да видим още и Ханде Доандемир. Тя е известна с изявите си във "В очакване на слънцето" (Güneşi Beklerken), "Любовта на живота ми" (Hayatımın Aşkı) и "Великолепният век: Кьосем" (Muhteşem Yüzyıl Kösem). Напомняме, че "Червена стая" ще бъде оглавен от Биннур Кая, Мерич Арал, Тюлин Йозен и Бурак Севинч.

13) Бурак Дениз уплаши феновете си! Изключително популярният актьор, познат в България от "Кварталът на богатите" и "Любовта не разбира от думи", сподели в профила си в социалната мрежа Instagram свое selfie, на което позира с... окървавено лице. Разбира се, става въпрос за сценичен грим, който е бил направен на Бурак за целите на участието му в новия интернет-сериал "Незавършена любов" (Yarım Kalan Aşklar), подготвян за излъчване на платформата BluTV. Напомняме, че в нестандартния проект, в който Дениз ще вдъхне живот на преродил се в чуждо тяло мъж, той ще си партнира с Дилян Чичек Дениз.

Aybüke Pusat'ın açtığı dava reddedildi - Televizyon Haberleri
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 17 август, ще бъде финализиран брой №323 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 18-ти, започва новият №324, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 20 август, идва ред на интервю с актрисата Айбюке Пусат от "Навсякъде ти" (Her Yerdr Sen). И в неделя, 23 август, ще можете да прочетете брой №284 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.