Фуркан Андъч: "Любовта помага на човек да открие себе си"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 9 юли, продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2020 г. Тазседмичното ще бъде с участника, класирал се на второ място и грабнал сребърния медал - актьора Фуркан Андъч. Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е родена на 4 април 1990 година в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 30 години, зодия овен. След завършването на основното си образование заминава за Киев, Украйна, където следва в Политехническия университет. След втората година е бил принуден да се завърне в родината си заради неравноправието в киевското ВУЗ. В Истанбул записва висше със специалност "Кино и телевизия". Прави дебюта си като актьор през 2011 г., когато изиграва главната роля в младежкия сериал "Училищен дневник" (Kolej Günlügü). Същата година се снима с второстепенен персонаж в първия сезон на тоталния хит "Другите отчаяни съпруги" (Umutsuz Ev Kadınları). През 2012-а и 2013-а се снима съответно в "Бягайки от дъжда" (Yağmurdan Kaçarken) и "Любов, хляб и мечти" (Aşk Ekmek Hayaller). През лятото на 2014 г. изиграва главната роля в хитовата романтична комедия "Избягалите булки" (Kaçak Gelinler). Година по-късно, през лятото на 2015 г., взема участие в първия сезон на драмата "Оскърбени цветя" (Kırgın Çiçekler). През лятото на 2016-а се снима в комедията "Сладко отмъщение" (Tatlı İntikam) и за ролята си на Синан печели престижната награда "Златна пеперуда" (Altın Kelebek) в класацията "Най-добра екранна двойка" за играта си с Лейля Лидия Туутлу. През лятото на 2017 г. вдъхва живот на основния персонаж Саваш в драмата "Мерием" (Meryem). В началото на миналата 2019-а година се включи с главна роля в драмата "Братовчеди" (Kardeş Çocukları), чийто екип обаче напусна в края на първия ѝ сезон, за да се присъедини към този на един от най-гледаните сериали през изминалото лято - романтичната комедия "Навсякъде ти" (Her Yerde Sen), в която си партнира с Айбюке Пусат. Участието му в излъчващия се в момента в България всяка делнична вечер по БТВ Лейди сериал му донесе втора награда "Златна пеперуда" - отново в категорията за най-добра екранна двойка. Тази вечер, 9 юли, се завръща в турския ефир в новото обещаващо лятно заглавие "Любов на покрива" (Çatı Katı Aşk) на KanalD, в което ще си партнира с Езги Шенлер. Да започваме с интервюто!

В предишно свое интервю заявихте, че актьорската професия не е за нормални хора. Но от 10 години практикувате именно нея. Все още ли сте на същото мнение?
Определено! Нима е нормално човек да излезе от себе си да влезе в образа на напълно другиго, задълбочавайки се до такава степен, че да се слее с него?!

Тогава защо работите това?
Не мога да кажа, че съм от най-нормалните и разсъдливи хора (смее се). Продължавам да се занимавам с това, защото актьорството ми дава свобода и не ми поставя граници, в които трябва да се вмествам.

Жените са впечатлени от визията Ви и казват, че гледат сериалите с Ваше участие само заради устните и очите Ви...
Боже мой! Значи иначе свенливите дами, които на живо никога не биха се осмелили да кажат подобни неща в очите на мъж, използват фалшиви имена и дават израз на привличанията си в интернет... Ще ми се да можеха да го направят лично, очи в очи, заставайки зад истинските си самоличности. Да съм харесван, отключва у мен приятни емоции. Лесно им е обаче да гледат устните ми. А колко трудно всъщност е да си живее с тях... (смее се)

Защо?
Устните ми са като две големи пържоли. Толкова са големи, че в началото на актьорската ми кариера изпитвах затруднения в артикулацията си и правилното изговаряне на думите. Работих доста върху отстраняването на този проблем. И едва сега виждам подобрение. Когато съм по стрес, хапя устните си, без да се усещам. Но колкото и да ги ям, не изглежда, че ще свършат (смее се).

Какво място в живота Ви заема сексът, след като получавате толкова много комплименти?
Сексът е просто една физиологическа нужда. Пряко свързан е с хормоните и да се прави, е здравословно. Никога в живота ми сексът не е имал по-голямо значение. Каквото и удоволствие да доставя, ако човек на изпитва сърдечно и емоционално привличане към човека, с когото го прави, няма как да бъде щастлив.

Намирате ли се за секси?
Може би съм симпатичен, но не и сексапилен. Въпреки че ако го изискват от мен, мога да се правя на секси. Никога обаче не използвам това в личния си живот. Наистина важното е да притежаваш сърцето и духа на човека до себе си. Защото есенцията на една здрава и пълноценна връзка не е тялото, а е духът.

Прекъснали сте икономическото си образование в Киев и сте се преместили в Истанбул, където следвате "Кино и телевизия". Впоследствие сменяте още веднъж специалността с "Визуални изкуства и графичен дизайн". Май в студентските си години не сте били особено наясно със себе си...
Причината за цялото това лутане бе майка ми. Играех професионално баскетбол. Мечтата ми беше да продължа да се развивам в баскетбола, но майка ми настояваше да имам диплома за висше образование. Нелепото е, че макар и да завърших, все още не съм си взел дипломата от университета. Трябва да я занеса на майка ми, за да се успокои.

С идеята, че сте красив и трябва да бъдете на екран, ли започна актьорската Ви кариера?
Сестрата на мениджъра, с когото работя и до днес, ме забеляза и ми каза, че съм хубаво момче. Подтикна ме да се запиша в агенцията ѝ. След една седмица получих предложение за реклама. И с парите, които изкарах, си платих семестриалната такса в университета в Киев. След като се върнах в Турция, започнах да работя в хотела на семеен приятел като преводач. Един ден обаче аниматорът, забавляващ децата на гостите, се беше разболял и отсъстваше от работа. От управата решиха, че аз ще го заместя. И така излязох пред стотина души в клоунски костюм. Толкова се забавлявах, че през следващите две лета отново работих като аниматор. По това време ме поканиха на участие в един сериал и така започна всичко.

От дълго време изпълнявате главни роли. На какво дължите успеха си - повече на таланта или на външния си вид?
Външният вид може да служи на човек не повече от десетина години. По-важното е да изпитвате страст към професията и да задълбочавате познанията си по нея. Ако разчитах основно на визията си, щях да се задоволя с участията в реклами и нямаше да се ориентирам към актьорството. Но не ми беше достатъчно! Доста време страдах от безсъние, защото нещо много голямо ме измъчваше вътрешно.

Какво Ви измъчваше?
Поставих си за цел да изляза от образа на Фуркан, когото всички познават, и влизайки в най-различни роли, да предам на хората онова голямо нещо, което се крие дълбоко вътре в мен. Практикувайки актьорската професия, винаги съм воден от мисълта да предам някакво послание на аудиторията. Тепърва искам да се развивам и на театралната сцена. Пиша собствен сценарий и имам намерението да заснема свой филм по него. Искам да премина на друго ниво.

Много млади актьори като Вас обаче се снимат в подобни сериали с подобни роли и не могат да излязат от този омагьосан кръг. Страхуват ли се продуцентите от поемането на риск?
Да, страхуват се да рискуват. И това е най-сложната и неприятна страна на нашата професия. Затова и героите, които пресъздаваме, не се отличават кой знае колко едни от други. Хубавото е, че алтернативните проекти, снимани основно за интернет, стават все повече. На мнение съм, че актьорите трябва сами да поемат щафетата и да се осмелят да напишат свои истории. Затова и започнах да пиша свой сценарий.

Участвате предимно в романтични комедии и влизате в образите на романтични мъже. Колко близък е този типаж до Вас самия?
И аз съм романтичен мъж. Хубаво е да обичаш и да си влюбен.

Какво е за Вас любовта?
Любовта е емоционално състояние, помагащо на човек да открие себе си. Влюбвайки се и бивайки наранени впоследствие, порастваме. Печелим опит. След време се връщаме назад, виждаме грешките си и повече не ги повтаряме. Ставаме по-добри.

Във всеки сериал с Ваше участие рано или късно Ви виждаме полугол. След кой момент нататък смятате, че е нормално за един актьор да се съблече пред камерите?
Първата ми гола сцена беше в "Другите отчаяни съпруги". Това беше вторият ми сериал. Докато всички около теб са облечени, ти си гол. Дочух кикотене и подшушвания и се обърнах към снимачния екип с призива те също да се съблекат. След известно време обаче свикнах с това. Още повече през лятото всеки се облича по-разголено. Ако сцената в сериала го изисква, няма нищо нередно в това да се съблечеш. Но постоянно да се разхождаш полугол вкъщи, ми идва прекалено и в повече. Да се събличаш умишлено с амбицията да се развиваш по този начин, е грозно. Не одобрявам това.

Снимахте се в "Братовчеди" (Kardeş Çocukları), чиито рейтинги бяха много високи, но впоследствие напуснахте екипа му, за да се присъедините към този на "Навсякъде ти" (Her Yerde Sen). Не искахте да продължите да играете второстепенна роля ли?
В никакъв случай! Дори смятам, че второстепенните роли са необходими на актьора, за да открие себе си и да се развие.

Защо тогава напуснахте "Братовчеди"?
Главните роли са доста по-ограничени откъм развитие. Нужно е да се придържат към основната и изначална идея на сценария. Докато второстепенните роли дават по-голяма свобода както на сценаристите, така и на актьорите. При тях изненадите и обратите са по-възможни. Героят ми в "Братовчеди" пое по посока, която не ми хареса, затова напуснах.

В "Навсякъде ти" се разказва за двама души, срещнати от съдбата по случайност. Вярвате ли в случайностите?
Да. На мнение съм, че всичко, което ни се случва, и всеки човек, който влиза в живота ни, е с определена причина.

Какво детство имахте? От какво семейство идвате?
Семейстовото ми е от Трабзон. Но съм родом от Истанбул. Там и израснах. Трима братя сме, аз съм средният. Майка ми беше домакиня, а баща ми беше търговски директор на една фирма. Не бяхме заможно семейство, но винаги сме били много сплотени едни с други.

Как бихте се описал с три думи?
Хиперактивен, искрен и изненадващ.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с големия победител в "Любима турска звезда 2020" Еркан Мерич следващия четвъртък, 16 юли! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

1 коментар:

Анонимен каза...

Мистър "Секси вдъхновител" това е Фуркан Андъч. В момента гледам старите му сериали, но в "Навсякъде ти" в партньорство с Айбуке Пусат са страхотна екранна двойка. С тази изящна красавица са толкова харизматични , такава любовна химия , страст и привличане, затова не се учудвам, че са имали романтична забежка след края на сериала, като завършек на екранното превъплащение на Селим и Демир. Във втората половина на сериала те играят себе си. Най добрите турски сериали са изиграни от актьори които играят себе си."Навсякъде ти" е достойно продължение на сериала "Любов под наем", много приятна романтично любовна комедия, която с удоволствие гледаме всяка вечер.

Предоставено от Blogger.