"Какво гледат в Турция?" (317): от 29 юни до 5 юли 2020 г.

След пандемията от коронавирус, поради която снимачният процес на почти всички сериали, излъчвали се в Турция, бе прекратен, започва поетапно нормализиране в тамошния филмов и телевизионен бранш. Закономерно, рубриката на СЕРИАЛИ в България "Какво гледат в Турция?" се завръща към стандартния си формат на публикуване и съдържание с ежедневни обновявания и финализирания всеки понеделник. Любопитно е, че завръщането по снимачните площадки съвпада с началото на междинния летен телевизионен сезон в южната ни съседка, през който тази година се завъртат четири нови летни сериала. Семейната комедия "Погубена младост" (Gençliğim Eyvah) на ATV започна на 15 юни и вече три поредни понеделник вечери излъчи първите си три епизода, привличайки среден рейтинг от около 4%. До броени дни - на 8 юли, предстои премиерата на романтичната комедия "Почукай на вратата ми" (Sen Çal Kapımı) с Ханде Ерчел и Керем Бюрсин на FOX, която ще се излъчва всяка сряда вечер. Ден по-късно - на 9 юли, пък е насрочен стартът на единственото лятно заглавие на KanalD тази година "Любов на покрива" (Çatı Katı Aşk) с Фуркан Андъч и Езги Шенлер, което ще се ротира всяка четвъртък вечер. Миналия петък, 26 юни, в ефира на FOX започна обещаващият нов сериал "Мистър грешен" (Bay Yanlış), оглавяван от Джан Яман и Йозге Гюрел, който се провали с първия си епизод, но тепърва предстои да набира скорост всеки петък. 
Освен четирите нови сериала, през предстоящите летни седмици без прекъсване продължават и излъчванията на две заглавия на турската национална телевизия TRT1. Драмата "Шампион" (Şampiyon) ще завърши след шест седмици, като дотогава ще се позиционира всяка четвъртък вечер. Семейната комедия "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) пък продължава всяка събота. 
Както виждате, кризата с коронавируса налага скромна програмна схема и скромен брой заглавия, които ще се излъчват през тазгодишното лято, а именно - едва шест. Дните вторник и неделя остават празни, както и каналите StarTV, ShowTV и TV8, които няма да предложат нови летни сериали и пазят силите си за предстоящата есен. 
Как се представят сериалите в южната ни съседка от 29 юни до 5 юли 2020 г., научавате единствено и само в новото издание №317 от "Какво гледат в Турция?", което се обновява всеки ден с рейтингите за предходния! 

Рейтинги за понеделник, 29 юни:
Семейната комедия "Погубена младост" (Gençliğim Eyvah) на ATV бележи среден резултат от 4% с третия си епизод. Интересът към нея сред интелигенцията е по-нисък - от три пункта. С премиерата си на 15 юни новият летен сериал с Бурак Тозкопаран, Елиф Доан и Екин Мерт Даймаз отчете рейтинг от 3.85%, а с втората си серия на 22 юни - от 3.79%. 

2. "Погубена младост" (Gençliğim Eyvah):
телевизия: ATV | рейтинг: 4.17%
AB:       място: 3 | рейтинг: 3.25%

Рейтинги за вторник, 30 юни, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

Рейтинги за сряда, 1 юли:
В първия ден от новия месец юли бе показан финалът на сезона на "Родният ти дом е твоята съдба" (Doğduğun Ev Kaderindir). Психологическата драма на TV8, започнала в края на миналата 2019-а година, завърши първия си сезон в 12-ти епизод с висок рейтинг от 5%. Напомняме, че тя бе прекъсната преди три месеца - в края на месец март, заради пандемията от коронавирус. Продължението на хита с Демет Йоздемир и Ибрахим Челиккол предстои на есен.

2. СЕЗОНЕН ФИНАЛ: "Родният ти дом е твоята съдба" (Doğduğun Ev Kaderindir):
телевизия: TV8 | рейтинг: 4.93%
AB:       място: 1 | рейтинг: 4.83%

Рейтинги за четвъртък, 2 юли:
Драмата "Шампион" (Şampiyon) продължава излъчването си и през лятото, но в четвъртък. Сериалът на TRT1 с Толгахан Сайъшман, излъчвал се допреди прекъсването си заради коронавируса в неделния prime-time, бележи тотален провал с кулминационните си епизоди. Финалът му предстои много скоро.

31. "Шампион" (Şampiyon)
телевизия: TRT1 | рейтинг: 1.19%
AB:       място: 51 | рейтинг: 0.69%

Рейтинги за петък, 3 юли:
Голям ръст в интереса към себе си бележи "Мистър грешен" (Bay Yanlış)! С втория си епизод романтичната комедия на FOX, оглавявана от Джан Яман и Йозге Гюрел, привлича интерес от почти 5%. За сравнение, с премиерата си миналата седмица се представи доста по-колебливо с резултат от 2.92%. В ефира на TRT1 се въртят кулминационните епизоди от четвъртия сезон на "Абдюлхамид" (Payitaht Abdülhamid), които се провалят.

3. "Мистър грешен" (Bay Yanlış):
телевизия: FOX | рейтинг: 4.62%
AB:        място: 2 | рейтинг: 4.11%

20. "Абдюлхамид" (Payitaht Abdülhamid):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 1.52%
AB:         място: 9 | рейтинг: 1.94%

Рейтинги за събота, 4 юли:
Семейната комедия "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) бележи провал. Сериалът на TRT1, оглавяван от Айча Варлъер, привлича доста нисък зрителски интерес под 2%.

11. "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 1.61%
AB:         място: 6 | рейтинг: 1.71%

Рейтинги за неделя, 5 юли, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

ОБЗОР:
Време е да научим кои са най-гледаните сериали и най-гледаните телевизии в южната ни съседка за периода от 29 юни до 5 юли 2020 г.!
Най-гледаният сериал за седмицата е драмата "Родният ти дом е твоята съдба" (Doğduğun Ev Kaderindir) на TV8, излъчила сезонния си финал в сряда с 4.93% рейтинг. На второ място застава романтичната комедия "Мистър грешен" (Bay Yanlış) на FOX от петък, която бележи резултат от 4.62%. На трета позиция е семейната комедия "Погубена младост" (Gençliğim Eyvah) на ATV от понеделник, привличаща 4.17% зрителски интерес. Четвърти е "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) на TRT1 от събота с 1.61% гледаемост. И на пето място застава драмата "Шампион" (Şampiyon) на TRT1 от четвъртък, отчитаща 1.19% рейтинг.

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.