"Турските актьори 24" (277): от 29 юни до 5 юли 2020 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 5 юли, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 29 юни до 5 юли 2020 г., научавате сега от новото издание №277 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Туба Бююкюстюн се завръща на екран! Най-известната турска актриса, позната в България с ролите си в "Гордата Аси", "Под липите", "Огнено сърце", "Черни пари и любов" и "Искрите на отмъщението", ще вземе специално участие в новия сериал на продуцентска компания Ay Yapım "Обадете се на мениджъра ми" (Menajerimi Arayın). В турския римейк на хитовата френска продукция с оригинално заглавие "Dix Pour Cent/Call My Agent" Туба ще изиграе самата себе си. Снимките на проекта, оглавяван от Баръш Фалай, Джанан Ергюдер, Ахсен Ероулу, Фатих Артман, Айшенил Шамлъоулу и Денизджан Акташ, започнаха преди няколко дни. Стартът му се очаква тази есен в ефира на турската StarTV. 

2) Шюкрю Йозйълдъз и Бюшра Девели застават отново заедно на снимачната площадка след 5 години! Двамата млади актьори, партнирали си през 2015 г. в летния сериал "Сладки малки лъжкини" (Tatlı Küçük Yalancılar), ще изиграят главните роли в новия проект с работно заглавие "Нападател" (Akıncı), подготвян за излъчване от продуцентска компания NTC Medya за ATV през новия телевизионен сезон 2020-2021 г. Сериалът ще бъде режисиран от Вели Челик, като към актьорския му състав като екранна майка на Шюкрю Йозйълдъз се присъедини актрисата Беррин Аръсой. Снимките на "Нападател" се очаква да започнат в началото на месец август.

3) Нов исторически сериал подготвя TRT1! През новия телевизионен сезон 2020-2021 г. в ефира на турската национална телевизия предстои завъртането на мащабна продукция на историческа тематика, която ще бъде продуцирана от компания Aklı Film. Тя носи работното заглавие "Световен ред" (Nizam-ı Alem). Известни са актьорите, които ще изиграят главните роли в нея - това са изключително популярните Буура Гюлсой ("Незабравима", "Пепел от рози", "Север-Юг", "Любов от втори опит" и "Дъщеря ми") и Екин Коч ("Великолепният век: Кьосем"). Буура ще изпълни ролята на султан Меликшах, а Екин - тази на Ахмед Сенджер. 

4) Елчин Сангу и Озан Долунай си партнират в нов сериал! Двама от най-известните турски актьори през последните години ще оглавят новото заглавие "В добри и лоши дни" (İyi Günde Kötü Günde), подготвян за излъчване от продуцентска компания O3 Medya за канал StarTV през новия телевизионен сезон 2020-2021 г. Елчин, която в момента гледаме в България всяка делнична вечер от 21.00 часа в "Ирония на съдбата" (Çarpışma) по БТВ, ще изпълни ролята на сватбената организаторка Зейнеп. Озан, когото у нас познаваме от "Висше общество" (Yüksek Sosyete) и който доскоро се снима в "Жесток Истанбул" (Zalim İstanbul), пък ще вдъхне живот на собственика на верига хотели Каан. Ясемин Аллен, за чието присъединяване в каста на "В добри и лоши дни" информирахме по-рано, ще гледаме като модната икона Мелиса. За момента не е известно дали Седа Бакан и Мерт Фърат, за които бе обявено, че ще оглавят сериала, все още фигурират в актьорския му състав.

5) Малка звезда от "Една жена" (Kadın) се завръща на екран! Кюбра Сюзгюн, изпълнявала ролята на Нисан в хитовата социална драма, продължила три сезона в Турция и излъчваща се в момента в България всяка делнична вечер от 22.00 часа по Диема Фемили, ще участва в новия сериал "Изоставените" (Kimsesizler), подготвян за излъчване от продуцентска компания MF Yapım за излъчване по телевизия FOX през новия телевизионен сезон 2020-2021 г. Главната роля в заглавието, промотирано първоначално като "Сиропиталище" (Yetimhane), напомняме, ще бъде изпълнена от друга голяма малка звезда - Берен Гьокйълдъз от "Майка" и "Дъщеря ми". Режисьор на "Изоставените" ще бъде Надим Гюч, заснел по-рано "Една жена". 

6) Започнаха снимките на "Мария и Мустафа" (Maria ile Mustafa)! Новият сериал, оглавяван от Джесика Мей и Хилми Джем Интепе, излезе на снимачната площадка в Кападокия. Заедно с началото на снимките ѝ стана известно, че към актьорския ѝ състав се присъединява известната млада актриса Хира Койунджуоулу, изпълнила ролята на Баде в хитовата драма "Завинаги" (İstanbullu Gelin), ротираща се в момента в България всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ. Изтекоха първите кадри от сета на "Мария и Мустафа", на които се забелязва променената визия на бразилката Джесика Мей, изсветлила косата си в руси нюанси. Продуцентската компания, стояща зад проекта, е NTC Medya, а телевизията, по която той предстои да се завърти на есен, е ATV.

7) Любовта обича съвпаденията! Оказа се, че бившата и настоящата половинка на известния турски комедиен актьор Джем Йълмаз са родени на една и съща дата. Дефне Самйели, с която Джем се запознава по време на следването си в университета Boğaziçi и с която имаше връзка през последните две години, и Серенай Саръкая, която изживява романс с Йълмаз от три месеца насам, са астрални близначки и празнуват рождения си ден на една и съща дата - 1 юли. Напомняме, че в България познаваме Дефне със специалните ѝ участия в "Завинаги" (İstanbullu Gelin), а Серенай с ролите ѝ в "Сезони на любовта", "Кварталът на богатите" и "Божествено". 

8) Съдът не уважи молбата на турския KanalD за свалянето от екран на "Мистър грешен" (Bay Yanlış). Както информирахме в предишното издание на "Турските актьори 24/7", телевизията от медийната група на Doğan заведе дело в съда срещу продуцентската компания Gold Film и конкурентната FOX за неправомерното излъчване на новия сериал с Джан Яман и Йозге Гюрел. Причината - договарянето за излъчването му именно в ефира на KanalD, но последвалото му преминаване в редиците на FOX. Липсата на какъвто и да е договор и установено нарушение по него между двете страни в спора доведе до закриване на делото, без страната ищец да бъде уважена. 

9) Озан Гювен замесен в скандал с домашно насилие! Един от най-известните турски актьори, когото в България познаваме с ролите му в "Истанбулска приказка", "Великолепният век" и "Божествено", бе обвинен за пребиването на приятелката си Дениз Булутсуз. Гласност на случилото се в медийното пространство в Турция даде самата жертва, разпространила снимки на посинените си от бой лице и тяло. В своя защита малко по-късно Озан Гювен също качи свои фотоси, на които позира с белези и синини, които, по думите му, са му нанесени от неговата вече бивша половинка. Случаят намери широк отзвук сред обществеността в южната ни съседка, изразила възмущението си спрямо постъпката на Озан Гювен. Любопитно е обаче, че преди години жертвата Дениз Булутсуз е била завела подобно дело за сексуален тормоз срещу баскетболиста от Galatasaray и настоящ съпруг на актрисата Мюге Боз - Джанер Ердениз. Съдът в Турция предстои да вземе решение коя от страните по делото трябва да бъде наказана и коя - оправдана. 

10) Баръш Ардуч и Гупсе Озай на лятна ваканция! Една от най-коментираните светски двойки в южната ни съседка наскоро бе заснета от папараци, докато се наслаждава на слънчевите лъчи и топлото море в турския курорт Бодрум. Актьорът от "Любов под наем" и комедийната актриса са отседнали в комплекса Rise Beach, собственост на техния близък приятел Мустафа Аксакаллъ. Освен новата визия на Баръш, пуснал дълга коса по време на карантината заради коронавируса, впечатление на папараците направи и перфектната фигура на Гупсе, свалила всички излишни килограми, които качи по-рано през 2018 г. за участието си в игралния филм "Делиха" (Deliha). Следващата спирка в лятната обиколка на Ардуч и Озай е Чешме.

11) Синът на Бурак Йозчивит проговори! Това обяви звездният баща на едногодишния Каран Йозчивит в свое изявление пред турските медии преди няколко дни. Бурак, снимал се доскоро в излязлата в лятна ваканция историческа драма "Основаването на Османската империя" (Kuruluş Osman), разкри и коя е била първата дума, изречена от първородния му и единствен за момента наследник - "мама" (в превод от турски "anne"). На въпроса как семейството е прекарало карантината заради коронавируса, Йозчивит отговори, че съпругата му Фахрие Евджен се е грижила за него и сина им като за писани яйца и дори сама е приготвяла хляба, с който са се хранели. 

12) Фуркан Андъч не използва дубльор за екшън-сцените със свое участие! Изключително популярният актьор, класирал се на второ място в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2020 г., подкара състезателна кола и стана рали пилот на снимачната площадка на новия си сериал "Любов на покрива" (Çatı Katı Aşk). Любопитно е, че за заснемането на рисковите сцени в заглавието, стартиращо в четвъртък, 9 юли, в Турция по KanalD, Фуркан не е ползвал каскадьор, а сам е застанал зад волана. Новата роля на Андъч е на младеж от богато семейство, завършил медицина, но отдал се на страстта си към високите скорости и мощните коли.

13) Ръза Коджаоулу шокира всички с качените килограми! Актьорът, добил световна слава с ролите си в сериалите на Ay Yapım "Езел", "Север-Юг", "Справедливостта на Кара" и "Вътрешен човек", наскоро бе заснет от папараци в компанията на половинката си Хазал Субашъ полугол на плаж в курорта Бодрум. Силно впечатление направи отпуснатото и значително напълняло тяло на Ръза, който явно се е поотпуснал с храната по време на карантината заради коронавируса. Коджаоулу, снимал се допреди възникването на пандемията в хитовата криминална драма "Пропаст" (Çukur), е взел мерки за отслабването си е съчетал полезното с приятното, спазвайки диета и детокс по време на лятната си ваканция. 

Furkan Andıç: I met a girl on the internet, but when I went to ...
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 5 юли, ще бъде финализиран брой №317 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 6-ти, започва новият №318, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 9 юли, идва ред на интервю с актьора, класирал се на второ място в "Любима турска звезда 2020" - Фуркан Андъч от "Булги бегълки", "Мерием", "Братовчеди" и "Навсякъде ти". И в неделя, 12 юли, ще можете да прочетете брой №278 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.