"Турските актьори 24/7" (279): от 13 до 19 юли 2020 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 19 юли, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 13 до 19 юли 2020 г., научавате сега от новото издание №279 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Аслъ Енвер осинови кученце! Актрисата, която в момента гледаме в България всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ в ролята на Сюррея в хитовата драма "Завинаги" (İstanbullu Gelin), преди седмица си е взела нов домашен любимец. Красавицата сподели в профила си в социалната мрежа Instagram своята първа обща снимка с новия си четириног приятел, когото кръсти Оли, като заедно с нея направи и следния призив: "Не купувай, а осинови!". Любопитно е, че Аслъ не е планирала да си вземе кученце, а го е решила спонтанно, щом го е видяла в приюта, който е посетила. Така Енвер, позната у нас още от "Мечтатели" и "Тайни", е направила изненада сама на себе си. През новия телевизионен сезон тя продължава участието си в драмата "Вавилон" (Babil) на Ay Yapım и StarTV.

2) Хатидже Шендил се завръща на екран! След паузата от 5 години, която направи в актьорската си кариера и през която се омъжи и роди първородния си син, актрисата ще зарадва почитателите си с нова роля. Хатидже, позната в България от "Черни планини" и "Част от мен", ще оглави новия исторически сериал "Световен ред" (Nizam-ı Alem), който предстои да започне тази есен в ефира на турската национална телевизия TRT1. Шендил, чиято последна изява на екран бе специално участие във "Висше общество" (Yüksek Sosyete), е подписала договр с продуцентите на мащабния проект от Aklı Film. В него тя ще изиграе една от най-силните женски фигури в историята на Турция - Теркен хатун. 

3) Още три силни попълнения в актьорския състав на "Световен ред" (Nizam-ı Alem), този път - мъжки! Към каста на историческата драма, която, както информирахме в новина №3, ще бъде оглавена от Хатидже Шендил, се присъединяват четирима нейни колеги. При това не по-малко популярни. Илкер Къзмаз ("Забраненият плод"), Джемал Токташ ("Завръщане"), Осман Сонант ("Божествено") и Мехмет Йозгюр ("Великолепният век", "Чучулигата" и "Градско момиче") са подписали договори за участие в новия сериал на TRT1 с продуцентската му компания Aklı Film. 

4) Netfix спира в Турция! Интернет-платформата с американски произход, която през последните три години навлезе на турския пазар и за която започнаха да се снимат оригинални турски продукции, бива забранена за ползване в южната ни съседка. Това решение взе турският президент Реджеп Тайип Ердоан, според когото съдържанието в Netflix не дава добър пример на подрастващото население, от което сайтът е най-следен, визирайки най-вече темите за секса и обратната сексуална ориентация. Така всички турски интернет-сериали, снимали се до този момент за платформата - най-известните сред които са "Пазителя" (Hakan Muhafız), "Подарък" (Atiye), "Любов 101" (Aşk 101) и "Възходът на Османската империя" (Ottoman Rising), няма да заснемат свои продължения. Новите заглавия, които се очакваха да започнат, пък биват изцяло отменени. 

5) Каан Урганджъоулу става новият екранен партньор на Джансу Дере! Актьорът, добил световна слава с ролята си на Емир в драмата, носителка на награда Emmy - "Черна любов" (Kara Sevda), ще видим отново на екран след тригодишно отсъствие в турската адаптация на американския сериал "Доктор Фостър" (Doctor Foster). Той е подписал договор за участие с продуцентите му от компания Med Yapım. Както информирахме в предишното издание на "Турските актьори 24/7", главната женска роля в медицинската драма, чието излъчване предстои през новия телевизионен сезон 2020-2021 г. по KanalD, е поверена на не по-малко популярната актриса Джансу Дере. Какво мислите за екранната двойка Джансу-Каан?

6) Седа Бакан все пак се завръща на екран! Въпреки че участието ѝ в сериала "В добри и лоши дни" (İyi Günde Kötü Günde) се отмени, актрисата, която гледаме в момента в България всяка делнична вечер от 21.00 часа в "Научи ме да обичам" по Диема Фемили, няма да остане без професионален ангажимент през новия телевизионен сезон 2020-2021 г. Екранната Лейля се присъединява към екипа на медицинската драма "Лекарят чудо" (Mucize Doktor) с началото на втория ѝ сезон, чиито снимки започват до броени дни. В най-гледания сериал за изминалата година в Турция Седа ще вдъхне живот на героинята Ферда - дъщерята на доктор Адил (Реха Йозджан). 

7) Запълва се актьорският състав на "Изоставените" (Kimsesizler)! Към екипа на новата социална драма на Med Yapım, чийто старт предстои тази есен в ефира на FOX, се присъединяват две изключително популярни имена - Бурджу Йозберк и Ердал Бешикчиоулу. Те ще застанат редом до малките звезди Берен Гьокйълдъз ("Майка" и "Дъщеря ми") и Кюбра Сюзгюн ("Една жена"), които ще изпълнят главните роли в сериала, разказващ живота на изоставени в сиропиталище деца. Бурджу, която в България познаваме от "Слънчеви момичета", за последно се снима в най-гледания летен сериал за 2019 г. "Любов на показ" (Afili Aşk). Най-скорошната изява на Ердал пък бе в игралния филм "Цицерон" (Çiçero) също от миналата година.

8) Известна е новата екранна партньорка на Джансел Елчин! Дефне Самйели, която в България познаваме като екставагантната и колоритна Сирен от драмата "Завинаги" (İstanbullu Gelin), ще вземе участие в новия сериал "Лявата ми страна" (Sol Yanım). Както информирахме по-рано, продукцията ще се излъчва по StarTV от тази есен, като освен Джансел и Дефне, в нея ще видим още също толкова популярните им колеги Йозге Яъз ("Обещание"), Дениз Барут ("Изгубени години", "Сезони на любовта" и "Черни пари и любов"), Есра Безен Билгин и Емре Бей. Продуцентската компания на "Лявата ми страна" е BKM. Режисьор е Сердар Гьозелекли, а сценарист - Мелис Дживелек. 

9) Имат ли връзка Селчук Йонтем и Тувана Тюркай? Преди седмица - на 13 юли, известният актьор ветеран от "Забраненият плод" отпразнува рождения си ден. По този повод неговата далеч по-млада колежка Тувана Тюркай сподели в профила си в социалната мрежа Instagram свое общо selfie със Селчук, в което двамата са прегърнати и в чието описание даде израз на силни чувства и благодарност. Фотосът и думите към него, разбрани погрешно или не, предизвикаха скандал в медийното пространство в Турция, давайки началото на мълва за връзка между 67-годишният актьор и 29-годишната актриса. По-късно Селчук Йонтем излезе с изявление, че чувства Тувана като свое дете, с което опроверга грозните твърдения по свой адрес. 

10) Еркан Колчак Кьостендил стана баща! Актьорът, известен в Българя от "Милост" и "Великолепният век: Кьосем", се сдоби с първородния си син на 13 юли. Благата вест за раждането първа даде известната актриса и близка приятелка до семейство Кьостендил - Джейда Дювенджи. Малко по-късно екранният Вартолу от криминалето "Пропаст" (Çukur) сподели първата снимка на увеличилото се свое семейство - на съпругата си Джансу Тосун и рожбата им, която кръстиха Марсел. Напомняме, че Еркан Колчак и Джансу се срещнаха и влюбиха един в друг на снимачната площадка на провалилата се през пролетта на 2017-а година "Една луда любов" (Bir Deli Sevda). Да пожелаем на младото семейство много щастие!

11) Салих Бадемджи позира с детето си! Екранният Фикрет от хитовата драма "Завинаги" (İstanbullu Gelin), чийто трети сезон гледаме в момента в България всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ, сподели в профила си в социалната мрежа Instagram свое selfie с първородната си дъщеричка Иклим. Напомняме, че Бадемджи стана баща преди три месеца - през април, като детето му е плод на любовта му с актрисата Имер Йозгюн. На новия фотос се вижда как Салих храни дъщеря си, докато пие студена напитка на плаж в турски курорт. 

12) Ханде Ерчел и Мурат Далкълъч се разделиха! Една от най-известните светски двойки в Турция сложи край на връзката си. Актрисата от "Слънчеви момичета", "Любовта не разбира от думи" и "Черната перла" и певецът са се разделили с добри намерения един към друг и с решението да останат приятели. Напомняме, че Ханде и Мурат са заедно от края на 2017-а година, като това не е първата им раздяла - двамата не бяха заедно и след смъртта на майката на Ерчел, след която отново се събраха. Този път обаче изглежда, че решението им да сложат край на връзката си е окончателно. В момента Ханде се снима в романтичната комедия "Почукай на вратата ми" (Sen Çal Kapımı) на FOX.

13) Още една раздяла! Актрисата Дилара Аксюек, която в момента гледаме у нас в епизодите на "Завинаги" (İstanbullu Gelin) по БТВ, е сложила край на връзката си с колегата си Джейхун Менгироулу. Отношенията на двамата продължиха пет години, пламвайки на снимачната площадка на младежката драма "В името на щастието" (Adı Mutluluk) от лятото на 2015 г. Новината за раздялата им дойде от самата Дилара, която наскоро бе забелязана от репортери да разхожда сама домашния си любимец куче в истанбулския квартал Джихангир. Тя обяви, че с Менгироулу вече не са заедно и че в живота ѝ няма никого. Очевидно пухкавото четириного е останало да живее с екранната Ипек след разрива в отношенията ѝ с вече бившия ѝ приятел. Който, напомняме, пък е известен в България от "Твоят мой живот" (Paramparça).

Seda Bakan kimdir ve kaç yaşındadır? Seda Bakan kızına hangi ismi ...
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 20 юли, ще бъде финализиран брой №319 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 21-ви, започва новият №320, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 23 юли, идва ред на интервю с актрисата от "Научи ме да обичам" (Bana Sevmeyi Anlat) - Седа Бакан. И в неделя, 26 юли, ще можете да прочетете брой №280 от "Турските актьори 24/7"

1 коментар:

Анонимен каза...

Това за Нетфликс не е вярно.

Предоставено от Blogger.