"Турските актьори 24/7" (278): от 6 до 12 юли 2020 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 12 юли, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 6 до 12 юли 2020 г., научавате сега от новото издание №278 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Джансу Дере се завръща на екран! Световноизвестната актриса от сериалите "Завръщане", "Езел", "Великолепният век" и "Майка" ще оглави турския римейк на хитовата американска драма "Доктор Фостър" (Doctor Foster). Обещаващото заглавие ще бъде продуцирано от компания Med Yapım и ще започне с началото на новия телевизионен сезон 2020-2021 г. в Турция на есен в ефира на KanalD. Напомняме, че последната изява на Джансу на малък екран бе от края на миналата 2019-а година в провалилата се драма "Ферхат и Ширин" (Ferhat ile Şirin). Новата ѝ роля ще бъде на лекарка, съмняваща се, че съпругът ѝ изневерява и поемаща по необичаен път към разобличаването му. 

2) И Чаатай Улусой ще вземе специално участие в "Обадете се на мениджъра ми" (Menajerimi Arayın)! След като стана известно, че в първия епизод на новия сериал на Ay Yapım и StarTV с епизодична роля ще видим мега-звездата Туба Бююкюстюн, не закъсня и новината за гостуването на актьора от "Огледален свят", "Кварталът на богатите" и "Вътрешен човек", който пък ще изиграе самия себе си в трети епизод. Междувременно стана ясно, че Чаатай, снимал се за последно в интернет-сериала на Netflix "Пазителя" (The Protector), се е отказал от участието си в историческата драма "Барбарос" (Barbaros), подготвяна за излъчване от Es Film за TRT1. 

3) Йозге Яъз с нов адрес след напускането на "Обещание" (Yemin)! Младата актриса, която в момента гледаме в България в епизодите на драмата, излъчваща се всеки делничен следобед от 13.30 часа по БТВ, ще изиграе главната роля в новия сериал "Лявата ми страна" (Sol Yanım). Йозге, чиято звезда изгря като Рейхан в "Обещание" и която се раздели с екипа му с края на втория му сезон, е подписала договор за участие в новата драма с продуцентската ѝ компания BKM. Освен Йозге, с ключови роли в "Лявата ми страна" ще видим още не по-малко популярните ѝ колеги Джансел Елчин ("Огнено сърце"), Дениз Барут ("Изгубени години", "Сезони на любовта" и "Черни пари и любов"), Есра Безен Билгин и Емре Бей. Сериалът ще се излъчва от есента по StarTV.

4) Известни са повече подробности около новия сериал по книга на д-р Гюлсерен Будайъджъоулу! Вдъхновение от дневниците на най-известната психоложка в Турция продуцентска компания OGM Pictures ще вземе за заснемането на новия сериал с работно заглавие "Червена стая" (Kırmızı Oda). Психологическата драма ще се излъчва по TV8 през новия телевизионен сезон 2020-2021 г., като ще бъде оглавена от Сонгюл Йоден. В ролята на психотерапевт пък ще влезе Биннур Кая. Режисьор на "Червена стая" ще бъде доказалият се с работата си по "Справедливостта на Кара", "Песента на живота" и "Вятърничав" Джем Карджъ. А сценарист ще бъде Бану Керемитчи Бозкурт. 

5) Коя ще бъде новата екранна партньорка на Йозджан Дениз в новия му сериал? Този въпрос е сред най-задаваните в турското медийно пространство, след като стана ясно, че все пак световноизвестният актьор ще се завърне на екран тази есен. Преговори да изиграе главната женска роля в "Чаках те дълго" (Seni Çok Belkedim), продуцентите му от Skala Yapım водят с актрисата Ирем Хелваджъоулу, известна в България с отрицателните си роли в "Слънчеви момичета" и "Стая 309". За момента все още не е известен отговорът на Ирем, която събра по-голямо внимание върху себе си с играта си в социалната драма феномен "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz). В "Чаках те дълго", чието излъчване започва на есен по StarTV, с ключова роля освен това ще видим младият Джанер Шахин, познат от "Семейни тайни" (Babam ve Ailesi). 

6) Звезда от "Една жена" (Kadın) в новия сезон на "Изумруденият феникс" (Zümrüdüanka)! Сахра Шаш, изпълнила ролята на Бершан в първия сезон на хитовата социална драма, излъчваща се в момента в България всяка делнична вечер от 22.00 часа по Диема Фемили, се присъединява към екипа на сериала, оглавяван от Алп Навруз и Джерен Йълмаз. Тя е подписала договор за участие в "Изумруденият феникс" с продуцентите му от компания Pastel Film. Снимките на драмата, излъчвала се допреди пандемията от коронавирус всяка съботна вечер с огромен успех по FOX, ще започнат на 15 юли в Юргюп. 

7) Севда Ергинджи и Лейля Лидия Туутлу в нов исторически сериал! Двете изключително популярни актриси ще партнират на Буура Гюлсой и Екин Коч в новата драма "Световен ред" (Nizam-ı Alem), която ще бъде продуцирана от Aklı Film и ще стартира през новия телевизионен сезон 2020-2021 г. по TRT1. Напомняме, че последната изява на Севда на малък екран бе в провалилата се драма от есента на 2019 г. "Скъпо мое минало" (Sevgili Geçmiş), а тази на Лейля - в "Дъщеря ми" (Kızım). Ергинджи е позната още с ролите си в "Черна роза" (Karagül) и "Забранената ябълка" (Yasak Elma), а Туутлу - в "Справедливостта на Кара" (Karadayı) и "Сърцето на града" (Bu Şehir Arkandan Gelecek). Към каста на "Световен ред" се присъедини и актьорът ветеран Гюркан Уйгун.

8) Хакан Курташ става лекар! Разбира се, само на снимачната площадка. Младият актьор, когото в момента гледаме в България всяка делнична вечер от 21.00 часа в епизодите на "Ирония на съдбата" (Çarpışma) по БТВ, се присъединява към актьорския състав на "Лекарят чудо" (Mucize Doktor) с началото на втория му сезон. Хакан ще изиграе ролята на доктор Дорук в новите епизоди на медицинската драма, написала история с излъчването на първия си сезон всяка четвъртък вечер по FOX. Той ще се явява новият конкурент на главния герой д-р Али Вефа, игран от Танер Йолмез. Напомняме, че Курташ е известен още у нас и от "Момичето, което обичах", "Изкушение" и "Горчиво и сладко".

9) Напрежение на снимачната площадка на "Родният ти дом е твоята съдба" (Doğduğun Ev Kaderindir)! Както информирахме по-рано, като превантивна мярка срещу възможната втора вълна от коронавирус през септември екипът на драмата на OGM Pictures реши да заснеме първите четири епизода от втория ѝ сезон без прекъсване след края на снимките на първия, завършил в ефир миналата сряда. Не особено очарован от това решение, което възпрепятства лятната му ваканция, се оказал актьорът, изпълняващ главната роля в хита - Ибрахим Челиккол. Отишъл с голямо нежелание на работа преди няколко дни, познатият у нас красавец от "Ифет", "Черни планини" и "Милост" е стоял в продължение на 5 часа затворен сам в караваната си, забавяйки целия екип. След дълги убеждения от колегите си Ибрахим все пак излязъл и така вместо в 09.00 сутринта, снимачният процес започнал чак в 14.00 часа следобед.

10) Мерием Узерли отваря кафене! Актрисата с германски произход, добила световна слава с ролята си на Хюррем султан в най-успешната турска историческа драма "Великолепният век", предстои да сбъдне една от най-големите си мечти и да отвори две кафенета в немската столица Берлин, където живее. В заведенията си красавицата, чиято последна изява на екран в Турция бе във втория сезон на криминалето "Мафията не може да управлява света" (Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz), ще предлага продукти като бисквити, сладоледи, шоколади и сладкиши от собствен бранд на име Nosh Nosh, който смята да развие и който ще бъде изцяло веган. Мерием се надява новото ѝ начинание да пожъне успех и да превърне кафенетата си в световна верига. 

11) Ставайки дума за "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl), оказа се, че световната сензация Карди Би е голяма почитателка на сериала. Рап изпълнителката със стотици милиони фенове по света се е запалила по турската историческа драма до такава степен, че гледа по пет епизода дневно от нея в условията на домашната карантина, която все още е в сила в САЩ. Карди Би споделя впечатленията си от сериала с последователите си в Twitter, като в постовете си разкрива, че е голяма почитателка на Хюррем султан. Към настоящия момент певицата е стигнала до момента, в който е убит принц Мустафа. Карди добави, че дори се е разплакала, докато е гледала трагичната сцена на смъртта му. 

12) Бергюзар Корел изпревари жълтите медии в Турция с коментар по повод качените килограми след втората си бременност. Подхождайки с голяма доза самоирония, световноизвестната актриса качи в профила си в социалната мрежа Instagram свои снимки, на които умишлено показва напълнялото си тяло. Като описание към фотосите, на които звездата от "1001 нощ" сама изтъква недостатъците си, тя добави следния текст, достоен за жълта медия: "Родилата преди 4 месеца актриса привлече вниманието с качените килограми. Опитите ѝ да ги скрие се оказаха безуспешни. С целулита и корема си тя предизвика шок. Виделите я по време на лятната ѝ ваканция в първия момент не можеха да я познаят". В края на жълтата статия, написана по неин адрес от самата нея, Бергюзар заяви, че журналистите преспокойно могат да я използват в статиите си и да не се морят излишно да пишат нови. 

13) Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен летуват с маски и шлемове! Най-известната светска двойка в Турция наскоро бе спипана от папараци, докато се радва на слънчевите юлски лъчи в курорта Бодрум. Те бяха заедно със сина си Каран, навършил една годинка. Впечатление на медиите направи фактът, че Фахрие, известна в България от "Листопад", "Чучулигата" и "С Русия в сърцето", носеше предпазен шлем като противоепидемична мярка срещу разпространението на коронавируса. Бурак бе по-небрежен в това отношение, но за сметка на това демонстрира силна бащина загриженост за отрочето си, което вероятно за първи път се потапя в морето.

Erkan Meriç Biyografisi (Adını Sen Koy – Ömer) – BayDizi.com
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 13 юли, ще бъде финализиран брой №318 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 14-ти, започва новият №319, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 16 юли, идва ред на интервю с големия победител в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2020" - актьора от "Назови ме по име" Еркан Мерич. И в неделя, 19 юли, ще можете да прочетете брой №279 от "Турските актьори 24/7"

1 коментар:

Анонимен каза...

Браво на Бергюзар! Прекаляват вече тези " лешояди"!Добре им се е подиграла! Прекрасна жена, добра актриса! Сигурна съм, че след няколко месеца отново ще е стройна и изящна! А и да не е какво ще стане? Обичана е от самия Сюлейман Великолепни!

Предоставено от Blogger.