"Турските актьори 24/7" (271): от 18 до 24 май 2020 г.

Здравейте, приятели! Честит празник на славянската писменост и култура - 24 май! Продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 18 до 24 май 2020 г., научавате сега от новото издание №271 от "Турските актьори 24/7"! 

1) ПОЛУФИНАЛ В "ЛЮБИМА ТУРСКА ЗВЕЗДА 2020"! Акън Акъньозю, Алперен Дуймаз, Ебру Шахин, Еркан Мерич, Серхат Теоман, Фуркан Андъч и Хазал Субашъ са седемте полуфиналисти в седмия сезон на най-успешното ни онлайн-състезание. Мелиса Аслъ Памук и Джерен Морай отпаднаха след четвъртфиналния кръг, класирайки се съответно на осмо и девето място. Подкрепете този сред полуфиналистите, който според Вас трябва да продължи напред към големия финал в петък, 29 май, в анкетата вдясно!

2) Толга Саръташ се завръща на екран на есен! Изключително популярният актьор, известен с ролите си в хитовете "Великолепният век" (Muhteşem Yüzyıl), "Слънчеви момичета" (Güneşin Kızları) и "Обещание" (Söz), предстои да подпише договор за участие в новия сериал "Повреда" (Arıza). Заглавието се подготвя за излъчване от продуцентска компания O3 Medya за канал ShowTV през новия телевизионен сезон 2020-2021 г., започващ през септември. За нова екранна партньорка на Толга, снимал се за последно в провалилата се драма от края на 2019 г. "Ферхат и Ширин" (Ferhat ile Şirin), усилено се спряга името на не по-малко известната му колежка Айча Айшин Туран ("Черна роза"). 

3) Три силни мъжки попълнения в актьорския състав на "Почукай на вратата ми" (Sen Çal Kapımı)! Към екипа на новата романтична комедия, чийто старт предстои това лято по FOX, се присъединяват Исмаил Еге Шашмаз, Алиджан Айтекин и Чааръ Чътанак. Напомняме, че Исмаил нашумя с участието си във "В очакване на слънцето" (Güneşi Beklerken) през 2013 г.; Алиджан е известен с ролите си в "Песента на живота" (Hayat Şarkısı) и "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler); а Чааръ е познат от "Сладко отмъщение" (Tatlı İntikam), "Ти си моята родина" (Vatanım Sensin) и "Светулка" (Ateşböceği). Тримата са подписали договори за участие в "Почукай на вратата ми" с продуцентската компания на сериала MF Yapim, чиито снимки ще започнат през юни.

4) Кадир Доулу остава без работа! Изключително популярният актьор, добил световна слава с участията си в хитовите заглавия "Малки тайни", "Двете лица на Истанбул", "Великолепният век: Кьосем" и "Научи ме да обичам", няма да се завърне на екран тази есен. Феновете му останаха разочаровани от новината, че работата по най-новия му сериал "Луна и слънце" (Ay Ve Güneş) се замразява за неопределен период от време. Като причина за това свое решение продуцентите на проекта от Es Film изтъкват многото неизвестни, възникнали заедно с епидемията от коронавирус в Турция. Напомняме, че сериалът на Кадир трябваше да започне още тази пролет по KanalD, снимайки се в Кападокия. С началото на кризата с COVID-19 бе обявено, че "Луна и слънце" се отлага за есента, но последното решение прави съдбата му неясна. Напомняме, че последната изява на Доулу на екран бе в драмата "Реликва" (Vuslat).

5) Бергюзар Корел се сдобри със сестра си! Световноизвестната актриса от "1001 нощ" и "Справедливостта на Кара" стопи ледовете с по-голямата си сестра Зейнеп Корел, разговаряйки преди няколко дни с нея по телефона в продължение на няколко часа, разкриват нейни близки. Причина за влошените отношения между двете сестри Корел бе наследство, което не можеха да си поделят с години и заради което водиха съдебно дело. Зейнеп Корел, живееща и работеща в САЩ като собственик на фирма за почистване, излезе и с обвинения срещу сестра си Бергюзар за клевета - че е хомосексуална и че е искала пари от семейството си, за да издържа приятелката си. За щастие, двете сестри са стигнали до консенсус помежду си и са се сдобрили. 

6) Синът на Нургюл Йешилчай навърши 15 години! Родилият се през 2005 г. Осман Неджат преди няколко дни отпразнува рождения си ден, но за първи път - сам. Карантинните мерки, въведени в Турция с цел предотвратяване разпространението на коронавируса, наложиха тийнейджърът да посрещне петнадесетата си годишнина сам и без приятелите си. Единственият човек, с когото Осман отпразнува личния си празник, бе майка му Нургюл Йешилчай. Тя сподели в профила си в Instagram своя обща снимка с вече порасналия си син, добавяйки следното описание към нея: "За първи път празнува рождения си ден без приятелите си. Дори на мен ми липсват приятелите му, дано час по-скоро всичко това свърши и домът ни отново се изпълни с младежи". 

7) Орхан Памук ще екранизира един от най-известните си романи! Световноизвестният турски писател и носител на Нобелова награда за литература ще предостави правата над произведението си "Музеят на невинността" (Masumiyet Müzesi) на американския продуцент Ерик Бармак за заснемането на сериал по негови мотиви. Проектът, по който се работи от вече две години насам, ще се излъчва ексклузивно на американската интернет-платформа Amazon. Любопитно е, че първоначалните планове на продуцента са били главната роля в сериала да изиграе Къванч Татлъту, но впоследствие се е спрял на не по-малко популярния му колега Чаатай Улусой. 

8) Серенай Саръкая с надомен фризьор! Изключително популярната актриса от сериалите "Сезони на любовта", "Кварталът на богатите" и "Божествено" не излиза от вкъщи по време на епидемията от коронавирус, но това не я спира да се грижи за перфектния си външен вид. Красавицата, която отскоро гледаме в България и като рекламно лице на марката шампоани Head&Shoulders, полза фризьорски услуги в собствения си дом. Личната коафьорка на Серенай веднъж седмично я посещава на адрес, за да се погрижи за прическата ѝ, разбира се - взимайки всички предпазни мерки срещу заразата от COVID-19. От нейните услуги се възползва и майката на Саръкая - Юмран Сейхан. 

9) Акън Акъньозю се раздели с приятелката си заради... сръбска певица! Актьорът, добил световна слава с ролята си на Миран в хитовата драма "Вятърничав" (Hercai), се е скарал сериозно със своята половинка Санда Пестемалджиян заради сръбската музикална звезда Йелена Карлеуша, чийто голям фен е. Арменската годеница на Акън не одобрявала факта, че той прекарва все повече време в социалната мрежа Instagram, гледайки и харесвайки снимките и видеата на екстравагантната певица. Сандра не можела да подтиска повече ревността си и наскоро си събрала багажа, напускайки общата им квартира с Акъньозю, издават близки до разпадащата се светска двойка. Любопитно е, че въпросната Йелена е бивша съпруга на известния футболист от Бешикташ Душко Тошич.

10) Илкер Аксум с изненадващи разкрития за сериала "20 минути" (20 Dakika) седем години след неговия финал! Наскоро известният актьор, изиграл главната мъжка роля в криминалната драма от 2013 г., разкри, че тя всъщност е била заснета по поръчка на арабски принц. Без да уточнява името му, Илкер сподели, че е бил част от своеобразен прецедент в историята на турското кино и целият екип от Ay Yapim, заснел "20 минути", не е работил с цел печалба, тъй като всички разходи са били поети именно от въпросната влиятелна фигура. Рейтингите на драмата, в която Аксум си партнира с Туба Бююкюстюн, не бяха от най-високите, но ето, че се оказва, че в случая не са били толкова важни... Междувременно в същото си изявление Илкер Аксум обяви, че снимките на новия сезон на последния проект с негово участие - "Рамо" (Ramo), започват през август.

11) Каан Урганджъоулу с оптимистична нагласа за развитието на филмовия и телевизионен сектор след края на пандемията от коронавирус. Наскоро изключитиелно популярният актьор от драмите "Черна любов" и "Изкушение", снимал се за последно в интернет-сериала "Любов 101" (Aşk 101), излезе със следното изявление: "Смятам, че след отшумяването на заразата ще има голямо търсене на филмови и телевизионни проекти с дълбочина, с добре замислени и качествено изпълнени истории". Вторият сезон на тийн-хита на Netflix, оглавяван от Каан, който предизвика фурор само за месец след старта си, ще бъде заснет през юли. 

12) Бахар Шахин със световно признание! Младата надежда на турското кино, известна в България с ролята си в "Моят живот" (O Hayat Benim), ще участва в една от най-известните и престижни американски класации за кино и телевизия "Worldfest Houston". Красавицата, добила широка популярност през последната една година с участието си в хитовата драма "Жесток Истанбул" (Zalim İstanbul), е номинирана в категорията за актриса, изпълняваща най-добре поддържаща роля в сериал. Да пожелаем успех на Бахар!

13) Мерием Узерли и дъщеря ѝ Лара впечатляват със стил дори по време на пандемия! Актрисата с германски произход, добила световна популярност с ролята си на Хюррем султан в най-успешната турска историческа драма "Великолепният век", наскоро сподели в профила си в социалната мрежа Instagram свои нови снимки с вече поотрасналата си дъщеричка Лара. Майка и дъщеря, които не могат да заминат от Германия за Турция заради пандемията от коронавирус, впечатлиха милионите си последователи с шик и стил, облечени в тон една с друга. Напомняме, че Мерием роди Лара през 2014 г. от тогавашния си приятел Джан Атеш. Именно бременността ѝ бе причината да напусне актьорския състав на "Великолепният век" в края на третия му сезон. 

Burak Deniz kaza yaptı! Durumu nasıl?
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 25 май, ще бъде публикуван брой №311 от "Какво гледат в Турция?", в който ще направим рейтинг-обзор на най-хитовите сериали, излъчвали се през последните години във вторник в южната ни съседка. В четвъртък, 28 май, идва ред на интервю с единадесетия елиминиран участник в онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда 2020" - актьора от "Любовта не разбира от думи" и "Нашата история" Бурак Дениз. И в неделя, 31, ще можете да прочетете брой №272 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.