Афра Сарачоулу: "Раздялата на родителите ми ме направи силна и борбена"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 23 април, продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2020 г. Тазседмичното ще бъде със седмия отпаднал състезател за сезона - акрисата Афра Сарачоулу. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 2 декември 1997 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 22 години, зодия стрелец. Завършва висше образование в Държавния университет "Ескишехир". Публичните ѝ изяви започват на модния подиум, изявявайки се като модел, и преминават на снимачната площадка като актриса. Шанс за актьорска кариера получава от самия Йозджан Дениз, който я забелязва и ѝ предлага да участва в игралния филм, режисиран и изигран от него - "Втори шанс" (Ikinci Sans), заставайки редом до него и Нургюл Йешилчай. През 2017-а на голям екран излиза втората кино-лента, в която участва и в която пресъздава първата си главна роля - "Лошо момче" (Kotu Cocuk) с Толга Саръташ. От пролетта на 2017 до юни 2018 г. се снима с голям успех в хитовата драма "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari). След нейния финал следват още две участия в игрални филми - "Добра игра" (Iyi Oyun), на чиято снимачна площадка се среща и влюбва в половинката си и известен актьор Мерт Язъджъоулу, и "Това ли е любовта" (Ask Bu Mu?). На малкия екран през 2019 г. се изяви в драмата "Братовчеди" (Kardes Cocuklari). Наскоро се завърна в ефир с нова главна роля в провокативното заглавие "Учител" (Ogretmen), излъчвало се допреди началото на карантината в Турция всяка сряда вечер с огромен успех по FOX. Да започваме с интервюто!

Как започна пътят Ви в актьорския бранш? Мечтаехте ли за това?
Докато следвах в университета, майка ми беше видяла обява за кастинг за игралния филм "Втори шанс" (Ikinci Sans) и ме записа на него. Бях много щастлива, въпреки че го направи без моето знание. Но не бях особено обнадеждена, тъй като ако бъдех избрана, трябваше да съчетая снимките със следването, което ме притесняваше и ми изглеждаше сложно. Но въпреки това отидох с голямо желание и вълнение на прослушването. Няколко дни след това получих обратно обаждане с предложение за среща с продуцента на филма. И ето така започна актьорската ми кариера, беше страхотен старт.

Родителите Ви са се разделили, докато сте били много малка. Какво си спомняте от този период?
Не беше особено светъл период от живота ми. Заедно с майка ми трябваше да се справяме сами в живота. Беше трудно, но също толкова и поучително за мен. Научи ме на много неща. Нищо не беше цветя и рози, но съм благодарна за опита, който натрупах. Тези времена ме научиха да се радвам на живота. Живеех с мечтите си и знаех, че някой ден непременно ще станат реалност. За да работя това, което обичам, и да подсигуря на себе си и на майка си финансова обезпеченост, положих много усилия. Но все още имам куп мечти и цели, които тепърва ще осъществявам.

Каква е връзката Ви с майка Ви? Какво обичате да правите заедно?
С майка ми сме като две много блзики приятелки. Знае всичко за мен и винаги ме подкрепя. Обичаме просто да вървим някъде заедно. А през лятото да ходим на почивка в Анталия и да участваме във волейболни мачове.

Актьорската Ви кариера започна с участие в игрален филм. Какво място заема киното в живота Ви?
Много обичам и да гледам, и да снимам кино. Голяма късметлийка съм, задето кариерата ми започна с участие в два игрални филма. По тази причина киното заема особено специално място в живота ми.

Кои са личностите, които взимате за пример?
Що се отнася до актьорството, ще посоча Еди Редмейн. От всяка интелигентна, острумна и качествена личност може да се научат много неща.

Какво никога не бихте простили на някого?
Предателството.

Какво правите, за да поддържате настроението си добро?
Слушам музика и танцувам на нея. Даже понякога скачам. Кара ме да се чувствам много добре.

Кога се чувствате най-красива?
Най-красива се чувствам, когато съм уверена в себе си. А самоувереността ми се гради на много фактори. Като това да вярвам в това, което правя, да има комуникация между мен и екипа, с който работя, да ставам сутрин с усмивка... Започвайки деня, се грижа за кожата си, косата си, облеклото си, грима си и цялостното си излъчване, за да се чувствам красива.

Ставайки дума за стила Ви, има ли дреха, която не бихте облякла? Отворена ли сте към новостите?
Притеснявам се да нося дрехи с голямо деколте. Не съм от най-смелите в това отношение. Същото важи и за грима ми. Ако, например, съм акцентирала върху очите си, се стремя да оставя устните по-неутрални. Извън това обаче винаги съм отворена за новости. 

Споделете нещо, което никой не знае за Вас!
Въпреки че рядко го показвам и рядко се вижда отвън, всъщност съм изключително чувствителна.

Каква роля бихте искали да изиграете в бъдеще?
Бих искала да вдъхна живот на персонаж с голяма психологическа дълбочина, да бъде труден и предизвикателен.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с осмия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2020" следващия четвъртък, 30 април! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.