Бурджу Йозберк: "Детето вътре в мен ме съхранява и пази"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 2 април, продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2020 г. Тазседмичното ще бъде с четвъртия отпаднал състезател за сезона - актрисата Бурджу Йозберк. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 12 декември 1989 г. в един от най-големите турски градове Ескишехир. В момента е на 30 години, зодия стрелец. Има сестра. Завършила е театрално изкуство в университета "Хаджеттепе" в Анкара, след което се мести в Истанбул. Играе в театър "Татбикат". Участва в доста пиеси, сред които "Маркиз дьо Сад" и "Приказка за Войчех". Първата ѝ телевизионна роля е на Хуриджихан султан, дъщеря на Хатидже Султан и Ибрахим Паша, в най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil). През лятото на 2015 г. се снима в младежката драма "Слънчеви момичета" (Gunesin Kizlari) в ролята на Назлъ. Година след това, през лятото на 2016-а, оглавява романтичната комедия "Перфектният зет" (Sahane Damat), влизайки в главната роля на Мелике. Сериалът не отчита нужния успех и е свален от екран преждевременно. През 2017 г. се снима в игралния филм, състоящ се от три части - "Сладко от бадеми" (Badem Sekeri), в който си партнира с Алпер Салдъран. Телевизионен сезон 2017-2018 г. преминава за Бурджу в снимки в семейната комедия на TRT1 "Семейство Аслан" (Aslan Ailem), в която си партнира с популярния си млад колега Акън Акъньозю. Доскоро оглавяваше най-гледания летен сериал за 2019 г. в Турция "Любов на показ" (Afili Ask), заставайки редом на една снимачна площадка до не по-малко известния Чаалар Ертуурул - победител в шестия сезон на "Любима турска звезда" за 2019 г. Да започваме с интервюто!

Разкажете ни за онази Бурджу Йозберк, която малцина познават!
Онази Бурджу, която никой не вижда на екран и която малцина познават, е изключително спокойна и привързана към семейството си. Много обичам да си седя вкъщи или да се разхождам по крайбрежните алеи на Босфора, както и да пия кафе. Когато времето се развали, викам приятелите си на гости и заедно се увиваме в одеяла, докато гледаме филм или се радваме на котките ми. Това ми е достатъчно. Живея отделно от семейството си и много ми липсва, затова при първа възможност се отбивам да го видя. Животът ми е семпъл и скромен и на мнозина им се струва скучен.

След като се завършили гимназия, сте се отдали на изучаването и свиренето на цигулка. Как се насочихте към актьорството впоследствие?
Докато следвах в Консерваторията със специалност "Цигулка", винаги се интересувах и от актьорското майсторство. Докато майка ми ме убеждаваше да се явя на изпита за цигулка, ме съветваше да се явя и на този по актьорско майсторство, защото това щеше да бъде в мой плюс. Театралният и музикалният факултет се помещаваха в една сграда, благодарение на което имах възможността да комуникирам със студентите по актьорско майсторство и да обменяме опит.

Участвали сте в много театрални постановки. Ако трябваше да изберете само едно от двете, кое щеше да бъде то - театъра или телевизията?
Докато следвах актьорско майсторство, най-голямата ми мечта беше да се кача и да играя на сцена, да съм част от някой театър. И се сбъдна. Докато играех на сцената на театър "Tatbikat", изпитах несравними емоции и удоволствие. Не мога да сравня театъра и телевизията. Това са два напълно отделни и различни един от друг свята. Изискват от един актьор коренно различни умения и дисциплина.

Героинята Ви в "Любов на показ" Айше винаги мисли първо за другите, оставяйки себе си на заден план. Такава ли сте и Вие?
Всъщност историята на Айше започва от момента, в който осъзнае, че вече иска да бъде себе си, да живее за себе си. През целия си живот досега е мислила първо за другите. Аз също винаги съм готова да се жертвам за семейството си и приятелите си, но никога не позволявам на някого друг да контролира живота ми.

Имахме възможността да Ви видим на модния подиум на Дениз Бердан. Смятате ли да продължите изявите си на модел?
Излязох на подиума, тъй като много уважавам и обичам Дениз и дъщеря ѝ Бегюм. Направих го, за да разкрия своите малки тайни за женска красота и чар. Ако отново ми предложат, бих приела с удоволствие, но не смятам да се отдавам професионално на моделските изяви.

Знаем, че обичате да танцувате... Кога открихте страстта си към танците?
Да, в продължение на една година ходих на уроци по танци, но прекъснах, тъй като снимачният процес на сериала е доста натоварен. Но, разбира се, искам да започна отново. Още докато следвах, се запалих по танците, тъй като като актриса трябва да умея да използвам тялото си и възможностите си, това беше едно от основните неща, които всъщност научих. Треньорката ми по танци Чишил е голям професионалист и талант, при първа възможност ще подновя уроците по танци при нея.

Споменавали сте, че понякога сте прекалено директна и дори груба. Отразява ли се това на личния Ви живот и контактите Ви?
В ежедневието си понякога това ми създава известни проблеми. Достатъчно е да се запозная с някого, за да започна да се държа напълно освободено пред него и да говоря всичко, което си помисля. Тоест, говоря, без да мисля много-много за последствията от казаното. 

Ако можехте да се погледнете отстрани и изкоментирате, какво щяхте да кажете за себе си?
Успяваща да остане спокойна при всякакви обстоятелства, но имаща нужда да се научи на политика. Демонстрираща еднакво освободено и какво и кого обича и харесва, и какво и кого не обича и не харесва. Не се опитваща да се хареса на никого. 

Всички знаем, че освен спокойна, в същото време криете в себе си и едно щуро малко дете. Лесно ли е в днешния стрес и напрежение човек да запази детското в себе си?
По-скоро това непораснало дете вътре в мен ме пази от стреса и напрежението в съвременния свят. Помага ми да не взимам нещата толкова на сериозно и да им се надсмивам. И разбира се - да се усмихвам! Да се държа така, както ми идва отвътре. Кака ми казваше, че ако гледам на грешките на другите през очите на дете, не бих ги осъждала толкова. И е била много права. Детето вътре в мен не ми позволява да задържам гняв и омраза в съзнанието си.

Как бихте определили безкрайността?
Свобода!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с петия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2020" следващия четвъртък, 9 април! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.