Селин Шекерджи: "Все по-често се замислям за дете и семейство"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 26 март, продължава публикуването на интервюта с участниците в тазгодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2020 г. Тазседмичното ще бъде с третия отпаднал състезател за сезона - актрисата Селин Шекерджи. Преди да започнем, нека се запознаем с нейната биография! Тя е родена на 1 юни 1989 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 30 години, зодия близнаци. Започва да се занимава професионално с актьорската професия през 2007 г., когато изиграва първата си роля - тази на Фейза в няколко епизода от най-успешната тийн-поредица "Мечтатели" (Kavak Yelleri). Година по-късно, през 2008-а, след като бързо добива популярност и става любимка на зрителите, се включва с главна роля в друг също изключително харесван младежки проект - "Ангели-пазители" (Melekler Korusun), пресъздавайки образа на Йозгюр. Именно на снимачната му площадка тя се среща с Йозге Йозпиринчджи, като двете бързо се сприятеляват и в момента, години след запознанството си, продължават да са най-добри приятелки. Следващото по-успешно участие на Селин е в драмата "Не тъжи за мен" (Benin Icin Uzulme), изигравайки Ърмак. Един от най-успешните ѝ проекти е комедията от лятото на 2014 г. "Избягалите булки" (Kacak Gelinler), постигнала небивал успех. В края на 2015-а се включва с главна роля в провалилата се мелодрама "Горчива любов" (Aci Ask). През лятото на 2016 г. оглавява провалилата се романтична комедия "Колоритно" (Rengarenk), партнирайки си с Каан Ташанер, с когото изживява любовен романс. През телевизионен сезон 2017-2018 г. взима специално участие в драмата "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Ask). Последната ѝ изява на малкия екран бе в хита "Дъщеря ми" (Kizim), в който вдъхна живот на Асу. След раздялата си с Каан Ташанер се събра с друг свой известен колега-актьор - Джанер Джиндорук от "Великолепният век: Кьосем" и "Една жена". Да започваме с интервюто!

Очите Ви са много големи и изразителни, сякаш винаги искате да кажете нещо с тях...
Да, очите ми са най-забележимата част от лицето ми. И са доста широко отворени, поради което за мен може да се направи извода, че никога не крия нищо от никого. Не знам дали обаче всеки разбира какво говоря с очите си и дали въобще трябва (смее се).

Колко важен е погледът на един човек, за да бъде опознат?
Много е важен. Ако човек гледа усмихнато, го намирам за доста привлекателен и секси. Мисля, че мога да направя коментар на всеки човек, съдейки само по погледа му. След това се забавлявам, докато откривам и вътрешната му същност, осъзнавайки колко точен е бил първоначалният ми анализ.

Създавате впечатление за човек със свободолюбов дух и гордо вдигната глава...
Изключително свободолюбива съм. Защитавам собствената си позиция докрай, инатлива съм. Но има една друга Селин, скрила се дълбоко вътре в мен, която рядко се показва пред хората. По-чувствителна, ранима и натъжаваща се от най-малкото. Но много малко хора я виждат. Признавам си, че съм изградила бариера между себе си и хората. 

Съзнателно ли го правите?
Не е точно съзнателно. По-скоро е комплекс от професионално и полово изкривяване - и като актриса, и като жена. Нещо като вроден рефлекс.

Доволна ли сте от живота си?
Има неща в живота ми, от които не съм доволна. Преди винаги се самообвинявах и се критикувах. Казвах си, че ако направя нещо по еди кой си начин, ще се получи по-добре. Отскоро започвам да осъзнавам обаче, че случващото се около мен рядко е в моите ръце и мога да му повлияя. Пуснала съм се по течението на живота. Както има да става - ще стане. Поех по път към себе си, в края на който искам да съм по-добра.

Мечтаете ли за деца и семейство?
Подобна картинка на семейна идилия не е особено присъща за мен или поне не беше доскоро. Но навършвайки 30 години, биологичният ми часовник вече започва да казва своята дума и все повече се замислям за дете. Хормони! Преди се страхувах. Смятам, че ставам все по-готова да стана майка. Ако не друго, майка ми ме е отгледала много добре и с наученото от нея смятам, че аз също бих се справила.

Семейството Ви притиска ли Ви в това отношение?
Според мен подобен натиск е форма насилие. Всяко момиче е чувало думите: "Стана на толкова години, време ти е да се омъжиш вече!". Но това си е същински психически тормоз. Жените, съумяващи да стоят здраво стъпили на земята и да се справят сами, стават все повече и искрено вярвам, че все по-малко от тях се връзват на подобни изказвания и им отдават значение. Намирам за доста остряло схващането, че с брака се печели престиж и уважение. 

Стилът Ви е доста смел. Всичко, изглеждащо рисковано, Ви стои добре...
Благодаря. Всъщност не знам дали е редно да се казва, че въобще имам някакъв стил.

И още как! Като започнем от прическата Ви...
Имам специално отношение към косата си. Не искам да изглеждам като всички останали, що се отнася до косата ми. Овалът и формата на лицето ми дават предимство и възможности да експериментирам. Затова и по-екстравагантни прически ми стоят добре. Що се отнася до облеклото ми, подбирам дрехите си според настроението си съответния ден.

Добра приятелка или добра любовница? Кое намирате за по-близко до себе си?
Досега съм имала много връзки. Да кажем, че съм добра любовница, защото умея да бъде добра приятелка с партньорите си. Вземайки предвид факта, че имам приятели за цял живот от детството, може да се каже и че съм добра приятелка.

Каква сте, когато сте влюбена?
Ставам като пеперуда. Всичко около мен ми се струва прекрасно.

Какво означава ревността за Вас?
Честно казано, повече ревнувам приятелите си, отколкото партньора си. Ако човекът до мен се грижи да изглежда добре, разбира се, че останалите ще се заглеждат по него. В крайна сметка, да бъде харесван от други, ме кара да се чувствам горда. Защото всъщност той е мой, а аз - негова.

Има ли нещо, което не харесвате в себе си?
Често не слушам никого и си казвам: "Аз знам най-добре". Което понякога пречи. Освен това, съм доста нерешителна.

Коя част от тялото Ви бихте променили?
Щеше ми се раменете ми да бяха по-широки.

Вършите ли лудории? Често изглеждате вдетинена...
О, и още как! Обожавам да ям бебешки бисквитки и да се люлея на люлка със затворени очи. А пък да си пусна силна музика и да танцувам на нея като луда - това ми е любимо!
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте интервю с четвъртия отпаднал участник в "Любима турска звезда 2020" следващия четвъртък, 2 април! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.