"Турските актьори 24/7" (263): от 23 до 29 март 2020 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 29 март, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 23 до 29 март 2020 г., научавате сега от новото издание №263 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Присъединява ли се Серенай Саръкая към актьорския състав на "Забранената ябълка" (Yasak Elma)? От няколко дни насам в медийното пространство в южната ни съседка все по-усилено циркулира информацията, че изключително популярната актриса от "Сезони на любовта", "Кварталът на богатите" и "Божествено" предстои да вземе участие в хитовата драма, въртяща се с огромен успех вече трети сезон по FOX. Продуцентската компания, стояща зад "Забранената ябълка" - Med Yapim, излезе с изявление, че новината за включването на Серенай към екипа на проекта не отговаря на истината, опровергавайки я категорично. Последната изява на Саръкая, напомняме, бе на театралната сцена в мюзикъла "Алиса" (Alice), преминал с огромен успех.

2) Екипът на "Родният ти дом е твоята съдба" (Dogdugun Ev Kaderindir) заразен с коронавирус? Сериалът, продуциран от OGMedya и излъчващ се с голям успех всяка сряда вечер по TV8, бе сред първите, преустановили снимачния си процес заради реална опасност от зараза с COVID-19. Преди седмица един от помощник-режисьорите на заглавието - Йозгюр Полат, е постъпил в болница с оплаквания, отговарящи на симптомите на опасната болест, превърнала се в пандемия. За щастие, след направения тест резултатът му е излязъл отрицателен, с което останалите му колеги и техните семейства можаха да си отдъхнат и да се успокоят. По последна информация грипната ваканция, в която "Родният ти дом е твоята съдба" излезе, ще продължи още една седмица. 

3) "Гълъб" (Guvercin) бива прекратен заради коронавируса! Драмата, започнала през ноември 2019 г. и излъчвала се до този момент с голям успех всяка неделна вечер в ефира на StarTV, бе разтресена от голям скандал, налагащ нейното окончателно преустановяване. Актьорът, изпълнявал главната мъжка роля в проекта - Мехмет Али Нуроулу, добил световна слава по-рано с участието си в "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz), е напуснал екипа му, след като продуцентската компания Pastel Film не е взела необходимите мерки срещу разпространяването на заразата от коронавирус, а именно - да спре временно снимачния процес. Целият екип на сериала е взел решението той да не продължава без главния си герой, поради което ще бъде финализиран с 16 епизода. В "Гълъб", освен Мехмет Али Нуроулу, участваха още Алмила Ада, Нурсел Кьосе и Мендерес Саманджълар.

4) Снимките на "Мафията не може да управлява света" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) продължават с пълна сила, въпреки коронавируса! Подобно на "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova), и криминалната драма, въртяща се вече пети сезон с феноменален успех всяка вторник вечер по ATV, ще продължи излъчването си без прекъсване, за разлика от повечето останали сериали, чиито екипи излязоха в превантивни грипни ваканции. Допълнителни строги мерки за безопасността на екипа, работещ по сериала, няма да липсват. Сред тях: тримата режисьори на "Мафията не може да управлява света" - Онур Тан, Зюбейр Шашмаз и Баран Йозчайлян, ще снимат отделните сцени от новите епизоди разделени с екипи от по най-много 40 души; на снимачната площадка постоянно ще бъде на разположение линейка с екип от медици; няма да бъдат писани сцени с участието на актьори на възраст над 65 години, а именно - Сабина Тозия и Тургай Танюлкю, излизащи във временен отпуск; актрисата, изпълняваща главната женска роля - Санем Челик, няма да вземе участие в следващите няколко епизода, тъй като е заминала за Бодрум, където живее майка ѝ, страдаща от здравословни проблеми. По последна информация "Мафията не може да управлява света" ще излъчи финала на петия си сезон на 12 май. 

5) Още новини от снимачната площадка на "Мафията не може да управлява света"! Преди няколко дни стана известно, че двойката актьори, участващи в сериала - Мелиса Йълдъръмимер и Юнус Емре Йълдъръмимер, ще стават родители. Благата вест на фона на лошите новини около коронавируса обяви техният колега Октай Кайнарджа, изпълняващ главната мъжка роля в "Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz", в профила си в социалната мрежа Instagram. Любопитно е, че това ще бъде второто бебе на снимачната площадка на криминалната драма. По-рано баща стана друг актьор, взимащ ключово участие в поредицата - Озан Акбаба. Честито на бъдещите родители!

6) Джансу Дере става серийна убийца в нов сериал! Наскоро стана известно, че световноизвестната актриса от сериалите "Езел", "Завръщане", "Великолепният век" и "Майка", ще изиграе главната женска роля в нов интернет-сериал, подготвян за излъчване на платформата Netflix през следващата 2021 г. Той ще носи заглавието "Фатма" (Fatma), като в него Джансу, снимала се за последно в провалилата се драма от края на 2019 г. "Ферхат и Ширин" (Ferhat ile Sirin), ще вдъхне живот на серийна убийца. Сценарист на "Фатма" ще бъде Йозгюр Йонюме. Напомняме, че това няма да бъде първата изява на Дере в интернет-пространството. През 2018 г. тя оглави интернет-психологическата драма "Самоличност" (Sahsiyet) на платформата puhuTV.

7) Двама актьори напускат екипа на "Вятърничав" (Hercai)! Дуйгу Йетиш и Серхат Тутумлуер, изпълнявали ключови роли в хитовата драма, излъчваща се вече година с огромен успех всяка петъчна вечер по ATV, разтрогнаха договорите си за участие в нея. Дуйгу, известна в България от "Дъждовно време", "Да върнеш времето назад" и "Любов в спешното отделение", вдъхваше живот на героинята Елиф, а Серхат, когото пък сме гледали в "Цвете от изтока", "Вярна на себе си" и "Другите отчаяни съпруги" - на героя Хазар. Техните напускания са поредните само за месец, след като по-рано досегашният режисьор на сериала Джем Карджъ и актрисата Фериде Четин, станала майка, също се разделиха с екипа му. Междувременно се говори, че екипът на "Вятърничав" предстои да излезе в триседмична грипна ваканция като мярка срещу разпространението на коронавируса.

8) Енгин Алтан Дюзятан с пробив в Холивуд! Актьорът, известен в България от "Край или начало" (Son) и добил световна популярност след участието си в историческата драма "Възкресението на Ертуурул" (Dirilis Ertugrul), е получил предложение за участие в нов американски сериал. Проектът ще бъде заснет в Лондон, като ако Енгин приеме отправената му покана да се присъедини към каста му, ще трябва да замине и да се установи поне за две години в британската столица. Дюзятан ще бъде единственият турски актьор сред всички останали американски, които ще вземат участие. Любопитно е, че снималият се за последно в провалилата се криминална драма от есента на 2019 г. "Куршум" (Kursun) Енгин има имот на свое име в Англия, който най-вероятно ще използва, докато пребивава там. 

9) Излезе афишът и стана ясна датата на старт на новия интернет-сериал "Любов 101" (Love 101)! Младежката драма, заснета през 2019 г., ще направи международната си премиера на 24 април на интернет-платформата Netflix. Главните роли в нея, припомняме, изпълняват Пънар Дениз, Каан Урганджъоулу, Алина Боз, Мерт Язъджъоулу и Кубилай Ака. Сериалът е продукция на компания Ay Yapim и е режисиран от Ахмет Катъксъз. Сценарист е Мерич Аджеми, стояща зад успешни заглавия като "Любов под наем" (Kiralik Ask) и "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler). Снимките на втория сезон на проекта по план трябва да започнат през месец юни т. г. Трейлърът към "Любов 101" вижте от тук, а афиша му - по-горе!

10) Актьорите в Турция са сред най-влиятелните личности и именно от това се възползва здравното министерство там в борбата срещу коронавируса. Световноизвестната светска двойка Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен, влюбили се на снимачната площадка на сериала "Чучулигата" (Calikusu), станаха лица на кампанията на здравния министър в южната ни съседка д-р Фахреттин Коджа, носеща името "Животът се побира вкъщи" (Hayat Eve Sigar), с която всички граждани на страната се призовават да си останат по домовете по време на пандемията от COVID-19. Бурак и Фахрие, като видни инфлуенсъри в социалните мрежи, се снимаха от своя дом и призоваха милионите си последователи да спазват препоръките на здравното министерство и да излизат навън само при неотложна необходимост. 

11) Фърат Челик затвори кафенето си в Париж заради коронавируса! Актьорът, който в сряда, 25 март, навърши 39 години, отпразнува рождения си ден сам в апартамента си във френската столица, където живее от няколко години. Познатият с ролите си в сериалите "Пепел от рози", "20 минути" и "Пойраз Карайел" Фърат обяви, че заради разпространението на пандемията от коронавирус е принуден да затвори кафенето си в Париж, с което се препитава, след като реши да даде пауза на актьорската си кариера и напусна Турция. Актьорът, който всъщност е родом от Германия, зарадва феновете си с изказването, че не смята да прекъсне окончателно изявите си на екран и че бленува да се завърне на снимачната площадка.

12) Екипът на "Северна звезда" (Kuzey Yildizi) под ключ заради коронавируса! Романтичната комедия, бележеща феноменален успех с излъчването си всяка съботна вечер по ShowTV, също като повечето други сериали прекъсна временно снимачния си процес. Вместо обаче екипът ѝ да се завърне в Истанбул, той предпочете да остане в Орду, където се провеждат снимките. Актьорите, режисьорите, операторите и всички останали, работещи по заснемането на сериала, са под ключ в хотел, нает и освободен от други гости единствено за тях. Грипната ваканция за екипа на "Северна звезда" ще продължи една седмица, след което снимките ще бъдат възобновени.

13) Батухан Екши се радва на огромна популярност в Испания! Младият актьор, познат с ролите си в сериалите "Кварталът на богатите" (Medcezir), "Втори шанс" (Kalbimdeki Deniz), "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) и "Братовчеди" (Kardes Cocuklari), наскоро даде интервю за известното испанско списание "Telenovela". В него той изрази щастието си от това колко харесван и добре посрещнат е бил от испанските си фенове по време на последните си екскурзии до Барселона и Мадрид, като разкри още, че сред бъдещите му професионални планове е участие в комедиен сериал, в който да вдъхне живот на абсурден персонаж. 

Burcu Özberk, yaptığı paylaşım ile dikkatleri üzerinde topladı ...
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 30 март, ще бъде финализиран брой №303 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 31-ви, започва новият №304, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. Във вторник, 31 март, ще бъде публикувано новото седмо за сезона и сто двадесет и четвърто подред издание от "Турция представя...", в което ще представим новите интернет-сериали на Netflix "Любов 101" (Love 101) и "50 кв. м." (50 m2). В четвъртък, 2 април, идва ред на интервю с четвъртия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2020" - актрисата Бурджу Йозберк. И в неделя, 5 април, ще можете да прочетете брой №264 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.