Чаалар Ертуурул: "Славата не може да ме промени"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 5 март, и днес предстои да прочетете интервю с големия победител в миналогодишното издание на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2019 г. Чаалар Ертуурул! Преди да започнем, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 5 ноември 1987 г. в Каршъяка, Измир. В момента е на 31 години, зодия скорпион. Завършва гимназия Bornova през 2005-а. През 2011 г. пък се дипломира със специалност "Машиностроене" в университета Коч. По това време прави и първите си стъпки като актьор, участвайки в постановки, поставяни от университетската театрална трупа. През 2012-а прави дебюта си на голям екран, изигравайки главната роля в най-успешния турски военен игрален филм "Планина" (Dağ). По същото време се снима и в сериала "Не тъгувай за мен" (Benim Icin Uzulme). През 2014 г. следват участия в три сериала - "Бял карамфил" (Beyaz Karanfil), "С Русия в сърцето" (Kurt Seyit ve Sura) и "Кварталът на богатите" (Medcezir). Най-успешната си роля в кариерата му досега - на Яъз Егемен, изиграва в периода от март 2017-а до юни 2018-а година в хитовата драма "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari), придобивайки световна слава. От лятото на 2019 г. до настоящия момент продължава да радва милионите си фенове, оглавявайки хитовата романтична комедия"Любов на показ" (Afili Ask) на KanalD. Да започваме с интервюто! 

Очаквахте ли "Любов на показ" да привлече толкова голям интерес?
Очаквах го. Всъщност още от самото начало усетих една по-различна енергия в "Любов на показ", една по-различна светлина. Която го отличаваше от останалите типични летни сериали. Историята не се върти единствено около главните герои Айше и Керем. Останалите персонажи също имат доста забавни истории. Смятам, че зрителят хареса това.

Какви мнения получавате относно играта си?
Следя основно отзивите в интернет. Хората вече искат да видят романтика между Айше и Керем. Казват: "Нагледахме се на комедия, искаме сближаване!". 

Повлияват ли Ви отрицателните коментари?
Не мога да кажа, че ми влияят по лош начин. Пък и се стремя да разграничавам думите на омраза от градивната критика. Понякога се случва да снимаме сцени от по 2-3 епизода наведнъж, а все пак сме хора и също неизбежно правим грешки, още повече когато сме притиснати от времето. Но зрителите са много наблюдателни и веднага улавят това, което ние при снимките или монтажа не сме забелязали. Внимам под внимание подобни коментари с градивна критика.

Вярно ли е, че не споделяте снимки с приятелката си в Instagram, за да не разбунвате духовете?
Не само с приятелката ми, ами и със семейство ми не качвам особено много снимки. Не обичам да го правя. Малко или много вярвам в лошите очи и уроките. Instagram използвам основно по работа. Ако зависеше от мен, щях да закрия профила си, не изпитвам необходимост от него в ежедневието си. Но работейки пред и за хората, това се превръща като наше портфолио, наша витрина.

Имате ли фенове от чужбина?
Да. Дори наскоро бяхме посетени на снимачната площадка на "Любов на показ" от представител на чуждестранна телевизия по повод закупуването на сериала в съответната държава. Разбираме и че има голям интерес към работата и на международния фестивал в Кан.

От къде най-вече са чуждестранните Ви фенове?
Иран, Южна Америка и Европа. Харесват сериала ни. Получавам много съобщения на чужди езици.

Притеснява ли Ви това, че често Ви оприличават и сравняват с Джейк Джилънхол?
Мен специално не. Но смятам, че него самият вече сериозно започва да го притеснява (смее се). Кой знае как му надуват главата с моето име!

Какво беше детството Ви?
Имах изключително спокойно детство. Много обичах да си играя и да се забавлявам. При първа възможност и хубаво време излизах навън. От разходки и игри по парковете с приятелите ми почти не се прибирах вкъщи. Иначе във времето, прекарано у дома, пък обожавах да си играя с лего. Случвало се е да сглобявам конструктори по цяла нощ. Все още следя света на легото.

Как отговаряхте на въпроса: "Какъв ще станеш като пораснеш?"?
Играта с лего разви у мен умения, които прецених, че по-късно биха ми влязли в полза и употреба. Затова и се насочих към свързани със строителството сфери. Нямах някаква особена голяма цел, но с малко подкрепа и насърчаване от семейството си записах да следвам "Машиностроене". Радвам се, че завърших тази специалност. Иначе в момента мечтая да уча физика. Но вече става все по-трудно да вляза отново във форма, така да се каже, на студент и учащ. Затова поне за момента следя физиката и като цяло света на точните науки отстрани.

Звездата Ви изгря във филма "Планина", но всъщност спечелихте световна слава с ролята си на Яъз в "Г-жа Фазилет и нейните дъщери". Какво отличаваше този сериал от останалите?
На първо място беше сериал, наситен с динамика. Зрителите, да са живи и здрави, го оцениха подобаващо. Продуцентът ни Шюкрю Авшар застана зад него докрай. В толкова динамична и напрегната драма героят ми Яъз съумя да остане хлъднокръвен и здраво стъпил на земята. Мисля, че именно с тези си качества спечели зрителя.

Вече всички Ви познават. Промени ли славата живота Ви? 
Човек с ясни принципи съм и не обичам да ги нарушавам. Славата, в това число, също не успява да ме промени. Все още ходя сам на кино и се возя в градския транспорт. За мен това са напълно нормални неща. Всъщност, бъдейки съпроводен от славата, тези нормални неща от ежедневието започват да стават все по-трудни. С особено внимание посещавам любимите си дюнерджийници, тъй като докато похапвам, се отпускам и не внимавам много как изглеждам, пък не искам някой да ме излови в неловка ситуация и да ме снима тайно (смее се).

Излезе новина, че се местите в Измир... Не е ли рано за подобно бягство?
Да не го наричаме бягство. Все пак съм родом от Измир. Да кажем, че ще се завърна у дома. 

Но центърът на филмовия сектор е в Истанбул. Това няма ли да попречи на кариерата Ви?
Истанбул е много хаотичен град. Няма нужда да казвам, че трафикът и шумът не се отразяват добре на човек. При първа възможност ще гледам да се преместя на някое по-спокойно място. А ако се налага, ще се върна за нови проекти.

Предимство ли е да сте красив във филмовия сектор?
Никога не съм се възприемал за красив. Затова не мога да отговоря на този въпрос.

Какво Ви прави щастлив и какво Ви натъжава?
Обичам да си играя с животните - кучета, котки, птички... Както и на компютърни игри. Но животът в големия град погуби вярата ми в хората и търпението ми спрямо това. Въпреки това всяка история за нечий успех ме прави щастлив.

Ревнив ли сте?
В ученическите и студентските си години бях по-ревнив. Но вече приемам всички, включително и себе си, такива, каквито са. Нямам силата да променя или да се бъркам в нечий чужд живот. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! От следващия четвъртък, 12 март, започват интервюта с участниците в седмия сезон на онлайн-състезанието ни "Любима турска звезда" за 2020 г.! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.