"Какво гледат в Турция?" (304): от 30 март до 5 април 2020 г.

Снимките на почти всички сериали, излъчващи се в Турция, биват прекратени заради коронавируса! След повечето частни канали - KanalD, StarTV, FOX, ShowTV и TV8, замразили работата по поредиците, които излъчват, националната телевизия в южната ни съседка TRT1 последва техния пример и излезе със същото решение. Последните заснети епизоди от "Неудържимите" (Tutunamayanlar), "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek), "Абдюлхамид" (Payitaht Abdulhamid), "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) и "Шампион" (Sampiyon) ще бъдат показани през следващите 2-3 седмици. Излъчването си без прекъсване продължава единствено мини-сериалът "Или независимост, или смърт" (Ya Istiklal Ya Olum), който вече е заснет и ще завърши на 23 април. Сред заглавията, излъчващи се по ATV - единствената телевизия, която продължава да работи без прекъсване въпреки пандемията от COVID-19, със сигурност продължават снимките и излъчванията на "Мафията не може да управлява света" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz), "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman) и "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova). Останалите ѝ два проекта - "Вятърничав" (Hercai) и "Когато любовта те повика" (Gel Dese Ask), е много вероятно обаче да излязат в грипна ваканция. Без прекъсване продължава ротирането и на "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD. Също в ефира на KanalD от 2 април (четвъртък) започва излъчването на интернет-сериала "Пощата с козичката" (Dudullu Postasi) с Танер Йолмез и Хазар Ергючлю в главните роли. На по-късен етап, със започването на свещения месец Рамазан в Турция в средата на април, се очаква началото на новия исторически сериал на TRT1 "Хай султан" (Hay sultan), който също вече е заснет и по последна информация ще се излъчва всеки ден. 
С усложняването на ситуацията около коронавируса в Турция все по-усилено се говори, че сериалите, излезли в грипна ваканция, най-вероятно ще се завърнат отново на екран чак на есен, с началото на новия телевизионен сезон 2020-2021 г. Това би означавало, че последните им излъчени епизоди са били техните преждевременни сезонни финали. За момента обаче нито една продуцентска къща не е излязла с подобно официално изявление, поради което всичко се решава на момента и според ситуацията. Следете "Какво гледат в Турция?" за своеовременна и актуална информация!

Рейтинги за понеделник, 30 март:
"Дъщерята на посланика" (Sefirin Kizi) излъчи последния си заснет епизод в последния мартенски понеделник. Драмата на StarTV зае първо място по гледаемост с рекорден рейтинг от 12%. Въпреки значителната намалялата конкуренция, историческият мини-сериал на TRT1 "Или независимост, или смърт" (Ya Istiklal Ya Olum) привлича изключително нисък интерес под три пункта. 

1. "Дъщерята на посланика" (Sefirin Kizi):
телевизия: StarTV | рейтинг: 11.77%
AB:            място: 2 | рейтинг: 9.43%

18. "Или независимост, или смърт" (Ya Istiklal Ya Olum):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 2.87%
AB:       място: 10 | рейтинг: 3.34%

Рейтинги за вторник, 31 март:
Отбелязвайки един от най-високите си резултати до момента - от цели 12%, на първо място по гледаемост във вторник, без особена изненада, застава "Мафията не може да управлява света" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz). Криминалната драма на ATV, въртяща се вече пети сезон с огромен успех, е една от малкото, чиито снимки и излъчване продължават с пълна сила и по време на пандемията от коронавирус. Въпреки значително намалялата конкуренция, абсурдната комедия "Неудържимите" (Tutunamayanlar) на TRT1 продължава да бележи тотален провал. Представянето ѝ сред интелигенцията е значително по-добро, което на този етап я спасява от преждевременен финал.

1. "Мафията не може да управлява света" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz):
телевизия: ATV | рейтинг: 11.99%
AB:        място: 2 | рейтинг: 9.69%

35. "Неудържимите" (Tutunamayanlar):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 2.12%
AB:       място: 10 | рейтинг: 3.24%

Рейтинги за сряда, 1 април:
Въпреки значително намалялата конкуренция в лицето на "Учител" (Ogretmen) на FOX и "Родният ти дом е твоята съдба" (Dogdugun Ev Kaderindir) на TV8, продължилите излъчванията си в сряда сериали не отчитат по-различни от досегашните си рейтинги. На върха с колосалните 17% се задържа историческият хит "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman) на ATV, а място в края на ТОП 10 с отличен резултат от 6% намира драмата "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek) на TRT1.

1. "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman):
телевизия: ATV | рейтинг: 17.16%
AB:       място: 1 | рейтинг: 13.92%

8. "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 5.51%
AB:         място: 4 | рейтинг: 5.05%

Рейтинги за четвъртък, 2 април:
Отсъствието на "Лекарят чудо" (Mucize Doktor) от екран дава възможност на основния му опонент "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova) отново да се изкачи на върха в prime-time-а в четвъртък! Историческата драма на ATV отбелязва рекорден рейтинг от 18%, което отсега ѝ гарантира подновяването с трети сезон на есен. Телевизионната си премиера в ефира на KanalD в първия априлски чертвъртък направи интернет-сериалът "Пощата с козичката" (Dudullu Postasi). Абсурдната комедия, оглавявана от Танер Йолмез и Хазар Ергючлю, се представи сравнително добре с началото си - с четири пункта.

1. "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova):
телевизия: ATV | рейтинг: 17.69%
AB:       място: 2 | рейтинг: 13.12%

13. ПРЕМИЕРА: "Пощата с козичката" (Dudullu Postasi):
телевизия: KanalD | рейтинг: 4.31%
AB:            място: 12 | рейтинг: 3.71%


Рейтинги за петък, 3 април:
"Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD и "Абдюлхамид" (Payitaht Abdulhamid) на TRT1 са единствените сериали в петък, чието излъчване продължава без прекъсване по време на пандемията от коронавирус. Полицейският феномен застава на първо място с колосалните 11%, а историческата драма, по традиция, бележи средно в основната и значително по-добро представяне в групата на интелигентните зрители.

1. "Опасни улици" (Arka Sokaklar):
телевизия: KanalD | рейтинг: 10.69%
AB:             място: 4 | рейтинг: 5.82%

17. "Абдюлхамид" (Payitaht Abdulhamid):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 4.23%
AB:         място: 5 | рейтинг: 5.16%

Рейтинги за събота, 4 април:
След едноседмична грипна ваканция в ефира на ShowTV с нов епизод се завърна "Северна звезда" (Kuzey Yildizi). Романтичната комедия продължава да отчита рекорден рейтинг от 10%, оглавявайки класацията в съботния prime-time. "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) на TRT1 се възползва от значително намалялата конкуренция и отбелязва приличен резултат от четири пункта. Представянето ѝ сред интелигенцията, по традиция, е значително по-добро.

2. "Северна звезда" (Kuzey Yildizi):
телевизия: ShowTV | рейтинг: 10.07%
AB:               място: 3 | рейтинг: 4.99%

13. "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 3.95%
AB:          място: 4 | рейтинг: 4.68%

Рейтинги за неделя, 5 април, няма, тъй като не бяха излъчени сериали!

ОБЗОР:
Време е да научим кои са най-гледаните сериали и най-гледаните телевизии в южната ни съседка за периода от 30 март до 5 април 2020 г.!
Най-гледаният сериал за седмицата е драмата "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova) на ATV от четвъртък, отчитаща 17.69% рейтинг. На второ място застава историческият хит "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman) на ATV от сряда, който бележи резултат от 17.16%. На трета позиция стои криминалето "Мафията не може да управлява света" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) на ATV от вторник, привличащо 11.99% зрителски интерес. Четвърта е драмата "Дъщерята на посланика" (Sefirin Kizi) на StarTV от понеделник с 11.77% гледаемост. На пето място застава полицейският феномен "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD от петък, отчитащ 10.69% рейтинг. И шеста е романтичната комедия "Северна звезда" (Kuzey Yildizi) на ShowTV от събота с резултат от 10.07%. 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.