"Турските актьори 24/7" (262): от 16 до 22 март 2020 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 22 март, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 16 до 22 март 2020 г., научавате сега от новото издание №262 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Кадир Доулу със специално участие в "Хайлайф" (Jet Sosyete)! Изключително популярният актьор, известен в България с ролите си в "Малки тайни", "Двете лица на Истанбул" и "Великолепният век: Кьосем", ще изиграе епизодична роля в третия сезон на ситкома, излъчващ се на интернет-платформата puhuTV. В 16-я епизод от "Хайлайф" (Jet Sosyete) Кадир, снимал се до съвсем скоро в драмата "Реликва" (Vuslat) на TRT1, ще влезе в образа на фитнес-инструктора Кенан. Напомняме, че първите два сезона на комедийната продукция, продуцирана от BKM и оглавявана от Бирсе Гюрсел и Сарп Апак, бяха излъчени в телевизионен ефир - първия по StarTV, а втория по TV8. С началото на третия сезон на "Jet Sosyete", ротиращ се вече в интернет, стана традиция известни актьори и актриси да взимат специални участия в него. 

2) Неприятности на снимачната площадка на "Изумруденият феникс" (Zumruduanka)! Преди няколко дни актрисата, изпълняваща главната женска роля в драмата на FOX - Джерен Йълмаз, бе настанена в болница заради хранително натравяне. Красавицата, партнираща на Алп Навруз в хита на Pastel Film, излъчващ се с голям успех всяка съботна вечер, се е възстановила бързо, но въпреки препоръките на лекарите да си остане у дома и да почива, се е завърнала на снимачната площадка. Междувременно пък стана известно, че режисьорът на сериала Джемал Шан напуска екипа му считано от 8-ми епизод. На негово място застава Серхан Шахин. Тепърва предстои да научим дали тази промяна ще се отрази на успеха на "Изумруденият феникс".

3) Актриса от "Вятърничав" (Hercai) стана майка! Фериде Четин, изпълнявала ролята на Зехра в хитовата драма, излъчваща се вече година с огромен успех всяка петъчна вечер в ефира на ATV, роди първородното си дете миналия петък, 13 март. Това обяви неин близък семеен приятел с пост в профила си в социалната мрежа Twitter. Фериде и съпругът ѝ Мурат Йозер са кръстили новородилата се своя дъщеричка с името Хаял. Напомняме, че Четин е позната в България с ролята си в драмата "Любов и наказание". Именно бременността ѝ наложи да напусне екипа на "Вятърничав" преди два месеца. Пожелаваме на младото семейство много здраве и щастие!

4) "Войник" (Savasci) предстои да отбележи 100 епизода в ефир! Военната драма, започнала преди три години - през пролетта на 2017-а, продължава да се излъчва с четвърти сезон всяка неделна вечер по FOX, отбелязвайки изключително високи рейтинги. По повод нейното "столетие" продуцентите ѝ от Limon Film подготвят изненада за феновете ѝ. Предложение да се присъедини към актьорския състав на сериала феномен е получил изключително популярният актьор Тамер Карадаалъ, познат в България с ролята си в "Дъждовно време" и добил широка популярност в Турция най-вече с ролята си на Халюк в 456-серийния ситком "Да не разберат децата" (Cocuklar Duymasin). Ролята, с която Тамер ще се включи във военната история, оглавявана от Берк Октай и Сарп Левендоулу, е на полковник Гьоктюрк. 

5) Ханде Ерчел се готви за ударно завръщане на екран! Както информирахме в предишното издание на "Турските актьори 24/7", младата актриса, позната в България с ролите си в "Слънчеви момичета", "Любовта не разбира от думи" и "Черната перла", ще оглави новия летен сериал "Почукай на вратата ми" (Sen Çal Kapımı). Преди няколко дни стана известно, че Ханде ще зарадва феновете си с присъствието си в интернет. Красавицата, снимала се за последно в провалилата се драма от есента на 2019 г. "Азизе" (Azize), е подписала договор за участие с продуцентска компания Tims&B Productions в новия интернет-сериал "Блокът на недовършените любови" (Yarım Kalan Aşklar Dairesi). Режисьор ще бъде Умут Тарагай, а сценарист - Етхем Йозъшък, като в актьорския състав на проекта фигурира и Али Атай. 

6) Ново попълнение в актьорския състав на "Рамо" (Ramo)! Актрисата Екин Тюркмен ще направи завръщането си на екран след петгодишна пауза в кариерата си именно в новите епизоди на криминалната драма, продуцирана от BKM и излъчваща се всеки вторник по ShowTV. Екин, позната в Българя от "Женско царство", "До последен дъх", "Двама завинаги" и "Малки жени", ще вдъхне живот на певицата Мерием в "Рамо". Напомняме, че последната изява на малък екран на Тюркмен бе през пролетта на 2015 г. в провалилата се криминална драма "Раджон - за моето семейство" (Racon: Ailem Icin), а на голям - през 2019 г. във втората част на игралния филм "Организирана престъпност" (Organize Isler). 

7) Салих Бадемджи влиза в професионалната кухня! Актьорът, когото у нас познаваме от "Времето лети" и "Любов под наем" и когото в момента гледаме в епизодите на "Завинаги" всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ, ще бъде тазседмичният специален гост в кулинарното предаване на KanalD "Рамо до рамо с Арда" (Arda ile Omuz Omuza). Кулинарната задача, с която Салих ще трябва да се справи с помощта на съветите на водещия на формата, ще бъде да приготви сочни бургери. Как ще се справи, предстои да разберем!

8) Хюлия Авшар с дебют в YouTube! Изключително популярната актриса, певица и телевизионна водеща, позната в България с ролята си в историческата драма "Великолепният век: Кьосем", съвсем скоро ще може да се нарече и влогърка. 56-годишната звезда подготвя ново интернет-предаване, чиято водеща ще бъде и което ще се излъчва ексклузивно в интернет на честотите на YouTube. Форматът ще бъде в жанра talk-show, в който, между другото, Хюлия вече се е изявявала. Напомняме, че в периода 2017-2018 г. Авшар водеше собствено предаване на подобна тематика в ефира на StarTV. Трейлът към новия ѝ проект и канала ѝ в YouTube намирате тук

9) Чаалар Ертуурул и Мерием Узерли оглавяват нов игрален филм! Актьорът от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" и актрисата от "Великолепният век" предстои да изиграят главните роли в нова кино-лента, режисирана от известния режисьор Олгун Йоздемир. По предварителна информация проектът ще бъде на историческа тематика, като ще отрази реални събития, а именно - извършените бомбардировки над Югославия през 1999 г. Филмът ще бъде съвместна продукция с още две държави - Албания и САЩ. Напомняме, че последната изява на Чаалар бе в романтичната комедия "Любов на показ" (Afili Ask), а тази на Мерием - във втория сезон на "Мафията не може да управлява света" (EDHO). 

10) Епидемията от коронавирус застигна и Турция! Както вече информирахме в изданието на "Какво гледат в Турция?", заразата ще се отрази на филмовата и телевизионна индустрия в южната ни съседка. И докато едни екипи предпочетоха да не рискуват здравето на служителите си, прекратявайки за неопределен период от време снимачния процес на проектите си, други продължават да работят, но под засилени мерки за безопасност. Сред вторите е "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova), на чиято снимачна площадка от няколко дни насам се провежда щателна дезинфекция на всички общи площи, каравани, гримьорни, гардероби и помещения. За момента, спазвайки подобни мерки, продължават снимките и на останалите сериали на ATV - "Мафията не може да управлява света" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz), "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman), "Вятърничав" (Hercai) и "Когато любовта те повика" (Gel Dese Ask). 

11) Пънар Дениз с опасения, че е болна от коронавирус! Изключително популярната млада актриса, чиято звезда изгря през 2016 г. в историческата драма "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin), сподели с последователите си в социалната мрежа Instagram, че нейните майка, леля и баба са настанени в болница със съмнения за COVID-19. Въпреки че Пънар не живее и не е влизала в близък контакт с тях наскоро, ако пробите им излязат положителни, ще се наложи младата красавица и всичките ѝ останали роднини да бъде поставена под 14-дневна карантина у дома. Последната изява на Дениз бе в интернет-сериала "Любов 101" (Love 101) на Netflix, чиято премиера предстои много скоро.

12) Турска актриса, емигрирала в Италия, предизвика гнева на сънародниците си с желанието си да се евакуира в родината си по време на епидемията от коронавирус! 65-годишната Серра Йълмаз, напуснала родната си Турция преди години с думите: "Не съм виновна, че съм се родила туркиня. Не мога да живея в Турция!", е пожелала да се върне в южната ни съседка, уплашена от скоростта, с която пандемията COVID-19 се разпространявава в Италия, където живее от доста години насам. По този повод редица нейни колеги от филмовия бранш излязоха с гневни изявления, в които изразиха негативното си отношение към нея. Сред тях бе актьорът Огюн Каптаноулу, известен от у нас "Черна роза", който се обърна към Серра със следните думи: "Не те искаме в родината ни! Остани си там, в Италия, с ужасната си същност. Знам какъв човек си. Не идвай в родната ни Турция с жалкия си мозък". Последните изяви на Серра Йълмаз на голям екран в Турция бяха във филмите "Малкият ортак" (Kucuk Ortak) и "Истанбул червен" (Istanbul Kirmizisi). 

13) Серай Кая с нова визия! Изключително популярната актриса, чиято звезда изгря през 2014 г. в семейната комедия "Семейството на съпруга ми" (Kocamin Ailesi), подстрига дългата си коса на черта. Серай, която в момента гледаме в България в епизодите на социалната драма "Една жена" (Kadin) всяка делнична вечер от 22.30 часа по Диема Фемили, сподели с фотос в профила си в социалната мрежа Instagram новата си прическа с феновете си. Вероятната причина Кая да пристъпи към подобна драстична промяна с косата си е, е нейното изтощаване от постоянното къдрене, което налагаха снимките на "Една жена" и героинята ѝ Ширин доскоро. 

Резултат с изображение за „selin sekerci“
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 23 март, ще бъде финализиран брой №302 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 24-ти, започва новият №303, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 26 март, идва ред на интервю с третия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2020" - актрисата Селин Шекерджи. И в неделя, 29 март, ще можете да прочетете брой №263 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.