Гювен Мурат Акпънар: "Чрез актьорството се откъсвам от реалността"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 16 януари, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. През настоящия месец януари публикуваме такива със звездите от хитовия сериал "Завинаги" (Istanbullu Gelin), излъчващ се всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ. Тазседмичното е с актьора, изпълняваща една от поддържащите роли в него - Гювен Мурат Акпънар. Той е роден на 25 ноември 1988 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 31 години, зодия стрелец. Завършва Консерваторията към Истанбулския университет със специалност "Театрално изкуство". Първата си изява на телевизионния екран прави през 2011 г. в сериала "Нашата снаха" (Bizim Yenge). През 2012-а година пък следва участието, с което привлича вниманието на по-голяма аудитория върху себе си - в криминалната драма с Мурат Йълдъръм и Аслъ Енвер "Мълчаливите" (Suskunlar). Есента на 2014 г. е белязана от ролята му в провалилата се драма "От незапомнени времена" (Urfaliyim Ezelden). От началото на 2017-а до средата на изминалата 2019-а година се въплъщаваше в образа на проницателния, състрадателен и изключително интелигентен Осман Боран в хитовата драма "Завинаги" (Istanbullu Gelin), излъчваща се в момента всяка делнична вечер в България по БТВ. 

Коя е ключовата дума, с която можете да опишете героя си в "Завинаги" Осман?
Мога да опиша Осман от "Завинаги" като обективен, сърцат, умен и служещ си много добре с думите. 

Кое негово качество бихте искали да притежавате и Вие?
Търпението и способността му да се отнася с разбиране към всекиго и всичко.

Спомняте ли си първото си прослушване? Как премина? 
Не помня първото, но винаги ще помня най-доброто си прослушване. А именно - това с Фарук Тебер. Докато играех пред него, се опознахме много добре. Любопитно е, че тогава играх заедно със Зейнеп Гюнай Тан, с която работим и по "Завинаги". С Ипек Билгин също, тя беше част от журито на първото ми прослушване в театъра. Кастингът беше на четвъртия етаж на една сграда, а вратата беше стъклена. На влизане ме помолиха да си събуя обувките, което много ме учуди. Осведомих, че идвам за прослушването, и ми казаха, че се намирам в студиото за йога, а кастингът е на горния етаж (смее се). Взех го бегом. С обувки в ръце все още. След това прослушване година и половина заедно с Енис Аръкан играхме в постановката "Гараж". Беше много хубаво. 

Коя е най-смешната грешка, която сте правили досега на снимачната площадка?
Беше ми много трудно да шофирам, докато играех като таксиметров шофьор в сериала "Нашата снаха". Нямах книжка, а трябваше да карам в почти всяка сцена. По-абсурдни грешки от тези тогава не съм правил. Налагаше се шестима души отзад да бутат таксито, докато аз пред камерата се правих, че го карам перфектно (смее се).

Ако можехте да се размените с някого от колегите си в "Завинаги" и той да изиграе Вашия герой Осман за един ден, кой щеше да бъде той? 
Би ми се искало Ипек Билгин за ден да влезе в образа на Осман. А аз съответно в нейния - на Есма.

Ако имаше машина на времето, къде и кога щяхте да се пренесете с нея?
Без значение кога, щях да отида във Франция. По душа се чувствам като истински французин, тази нация е много близка до мен като манталитет и разбиране на живота.

Коя е най-голямата лудост, която сте вършили досега?
Като малък незнайно защо реших да избягам от нашите, докато бяхме на село. Беше зима, имаше много сняг и избягах в най-близкото до нашето село. Нощувах сам-самичък в една вила, докато ме търсеха.

Кои са най-добрите и най-лошите страни на актьорската професия?
Най-добрата страна на актьорската професия, която лично мен привлича най-много, е възможността да избягаш от себе си, макар и за малко. Да се откъснеш от заобикалящия те свят и да заживееш в напълно измислен такъв. Да изпитвам удоволствието от това да влизам в нечия чужда кожа. Да преоткривам нови светове! Най-неприятно е обаче когато влезеш толкова много в роля и след това започваш да не правиш разлика с реалността. Когато започнеш да се питаш кое е истина и кое не. 

Какво правите през свободното си време?
Ако не се налага, почти не излизам от вкъщи. Но обожавам да се събираме вече с приятелите ми. Разговаряме, слушаме музика, забавляваме се... Обичам и да играя футбол, но най-често заради участието ми в сериала не си позволявам, за да не се контузя и да възпрепятствам по някакъв начин снимачния процес.

Каква е жената на мечтите Ви?
Няма определен тип жени, които да харесвам. Нека първо някоя влезе в живота ми и тогава ще започна да си мечтая. Нека я срещна, за да я последвам. Ще я видя, ще я харесам и след това заедно ще мечтаем. Не съм от доминантните във връзките, никога не съм се е и стремял да съм.

А бихте ли имали връзка с Ваша колежка?
Не знам, ще бъде трудно. Да си актьор, означава да поставяш себе си на първо място в живота си. А това е голяма пречка в една връзка, още повече ако и двамата сте такива.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю със звезда от "Завинаги" (Istanbullu Gelin) следващия четвъртък, 23 януари! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.