"Какво гледат в Турция?" (292): от 6 до 12 януари 2020 г.

Нова вълна нови сериали се задава в Турция. И първа за 2020-а година. През първите дни от месец януари премиерите си в турския ефир правят пет нови заглавия, кое от кое по-обещаващо и очаквано от зрителите. В първия вторник от новата година премиерата си по TRT1 направи абсурдната комедия "Неудържимите" (Tutunamayanlar), която даде заявка за по-нататъшен успех с много добро представяне. През седмицата, в която всички сериали на частните телевизии в Турция се завръщат на екран след двуседмична новогодишна ваканция, пък предстои да започнат още три изключително силни нови сериала. Във вторник, 14 януари, ще проследим началото на криминалната драма, бележеща завръщането на Мурат Йълдъръм на екран - "Рамо" (Ramo), в ефира на ShowTV. Тя ще си съперничи с доста силни конкуренти в лицето на "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) на ATV, "Жена" (Kadin) на FOX, "Хекимоулу" (Hekimoglu) на KanalD, "Дете" (Cocuk) на StarTV и "Неудържимите" (Tutunamayanlar) на TRT1. Ден по-късно - в сряда, 15 януари, отново на честотите на ShowTV премиерата си ще направи не по-малко обещаващото ново заглавие "Виелица" (Zemheri), в което на екран ще видим отново Айча Айшин Туран, Алперен Дуймаз, Хазал Филиз Кючюккьосе и Джанер Джиндорук. Драмата на Ay Yapim ще се изправя в битка за рейтинг срещу "Основаването на Османската империя" (Kurulus Osman) на ATV, "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek) на TRT1 и "Любов на показ" (Afili Ask) на KanalD. И в петък, 17 януари, по StarTV пък започва новата драма "Вавилон" (Babil), която освен със звездния си каст, включващ Халит Ергенч, Озан Гювен, Нур Феттахоулу, Аслъ Енвер и Бирдже Акалай, ще се открои и с епизоди от по 60 минути. По този начин сериалът, замислен от самото си начало за 13 серии, ще се опита да наложи нов стандарт в турския телевизионен ефир, изправяйки се срещу титаните "Вятърничав" (Hercai) на ATV, "Опасни улици" (Arka Sokaklar) на KanalD и "Абдюлхамид" (Payitaht Abdulhamid) на TRT1. Последна в края на месеца - на 25 януари (събота), по FOX пък ще стартира новата драма "Изумруденият феникс" (Zumrudu Anka) с Алп Навруз, която ще излиза на телевизионния ринг в съботния prime-time срещу комедиите "Северна звезда" (Kuzey Yildizi) на ShowTV и "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) на TRT1. 
И докато едни тепърва започват, други, закономерно, подготвят финалите си. Изненадващо и напълно неочаквано предвид изключително високите си рейтинги, драмата "Жена" (Kadin) ще излъчи големия си финал на 4 февруари в 81 епизод. Феноменът на FOX, продължаващ вече трети сезон с огромен успех всяка вторник вечер, завършва по сценарий. 
Как се представиха сериалите в южната ни съседка в първата седмица от новата 2020-а - от 6 до 12 декември, научавате единствено и само в новото издание №292 от "Какво гледат в Турция?"!

Рейтинги за понеделник, 6 януари:
Единственият сериал, излъчен в първия понеделник от 2020-а година, е "Реликва" (Vuslat). Уви, въпреки отсъствието на всичките ѝ конкуренти, драмата на TRT1 за пореден път отбеляза тотален провал с рейтинг под 3%.

21. "Реликва" (Vuslat):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 2.51%
AB:        място: 18 | рейтинг: 2.47%

Рейтинги за вторник, 7 януари:
Премиерата си във вторник направи новият сериал "Неудържимите" (Tutunamayanlar). Романтичната комедияна TRT1, оглавявана от Едже Чешмиоулу,  отбеляза доста добър резултат като за начало - от 5%, възползвайки се от липсата на каквато и да е конкуренция. Резултатът ѝ сред интелигенцията бе още по-висок - от близо осем пункта. Ще запази ли отличното си представяне?

6. ПРЕМИЕРА: "Неудържимите" (Tutunamayanlar):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 4.80%
AB:           място: 2 | рейтинг: 7.63%

Рейтинги за сряда, 8 януари:
Най-гледаният сериал на турската национална телевизия този сезон е "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek). Драмата с Кутси и Нехир Ердоан отбелязва най-високия рейтинг от началото си през септември м. г. досега - от 7%, засРтавайки начело на класацията в сряда без конкуренция.

2. "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 7.08%
AB:         място: 2 | рейтинг: 7.49%

Рейтинги за четвъртък, 9 януари:
За разлика от останалите сериали на частните телевизии в Турция, "Лекарят чудо" (Mucize Doktor) на FOX показа нов епизод във ваканционната първа седмица от новата 2020-а година. Медицинската драма, превърнала се за отрицателно време в най-гледания сериал в южната ни съседка за сезона, запазва колосална гледаемост от 17%.

1. "Лекарят чудо" (Mucize Doktor):
телевизия: FOX | рейтинг: 16.78%
AB:        място: 1 | рейтинг: 18.81%

Рейтинги за петък, 10 януари:
Въпреки че нямаше конкуренция, историческата драма "Абдюлхамид" (Payitaht Abdulhamid) на TRT1 не се представи кой знае колко блестящо с първия си епизод за новата 2020-а година. Столетникът се разписа със среден резултат от близо 4%.

11. "Абдюлхамид" (Payitaht Abdulhamid):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 3.75%
AB:         място: 4 | рейтинг: 4.83%

Рейтинги за събота, 11 януари:
Семейната комедия "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim) на TRT1 се разписва със средно представяне от близо 4%, въпреки отсъствието на основния ѝ конкурент в съботния prime-time - "Северна звезда" (Kuzey Yildizi).

7. "Ставай да вървим" (Kalk Gidelim):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 3.82%
AB:         място: 4 | рейтинг: 4.81%

Рейтинги за неделя, 12 януари:
Възползвайки се от липсата на каквато и да е конкуренция, драмата "Шампион" (Sampiyon) на TRT1, към чийто актьорски състав се присъединява звездата Гизем Караджа, отбелязва най-високия рейтинг от началото си преди четири месеца досега - от близо 5%.

6. "Шампион" (Sampiyon):
телевизия: TRT1 | рейтинг: 4.58%
AB:         място: 4 | рейтинг: 5.02%

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.