"Турските актьори 24/7" (254): от 20 до 26 януари 2020 г.

януари 26, 2020
Здравейте, приятели! Неделя е, 26 януари, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 20 до 26 януари 2020 г., научавате сега от новото издание №254 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Мелиса Аслъ Памук се завръща на екран! Изключително популярната актриса от сериалите "С Русия в сърцето" и "Черна любов", която предстои да гледаме в България и в криминалната драма от 2019 г. "Сблъсък" (Carpisma), ще изиграе главната женска роля в новото заглавие "Нов живот" (Yeni Hayat)! Така Мелиса, която е родом от Нидерландия, ще си партнира с не по-малко известния си колега актьор Серкан Чайоулу ("Сезонът на черешите") и с малката голяма актриса Ниса София Аксонгур от "Гарван" (Kuzgun). Напомняме, че "Нов живот" (Yeni Hayat) ще бъде римейк на известния американски сериал "Бодигард" (Bodyguard) и ще започне на пролет по KanalD.

2) Санем Челик се завръща в актьорския състав на "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz)! Актрисата, известна в България с ролята си в драмата "Готова на всичко" (Aliye), отново става част от екипа на криминалния феномен, продължаващ излъчването си вече пети сезон подред с огромен успех всяка вторник вечер по ATV. Напомняме, че Санем взе участие във втория и третия сезон на "Бандити"-те, влизайки в главната женска роля на Джейлян. Последната изява на Челик на малкия екран след явно временното ѝ едносезонно разделяне с актьорския състав на "EDHO", бе в драмата от 2018 г. "Литър сълзи" (Bir Litre Gozyasi), чийто старт в България предстои съвсем скоро.

3) Нови силни попълнения в актьорския състав на новия сериал "Крал" (Kral)! Към екипа на обещаващия проект, чийто старт предстои тази пролет в ефира на ATV, се присъединяват две от най-известните актриси ветерани в южната ни съседка - Йълдъз Кюлтюр и Алие Узунатаан. Така 75-годишната Йълдъз, известна у нас от "Мелодията на сърцето", "Двама завинаги", "Щастливи заедно", "Малки тайни" и "Ангели пазители", и 68-годишната Алие, която пък сме гледали в "Незабравима" и "Висше общество", ще си партнират с не по-малко популярните си млади колеги Бурак Дениз и Пънар Дениз, изпълняващи главните роли в "Крал". Напомняме, че продуцент и сценарист на сериала ще бъде актьорът Йозджан Дениз, когото в момента гледаме в България в "Завинаги" (Istanbullu Gelin).

4) Какво се случва с "Двор" (Avlu)? Психо-трилърът, излъчвал се с огромен успех в продължение на два сезона в ефира на StarTV, показа последния си за момента 44-ти епизод в края на месец май м. г. През есента интернет-платформата Netflix откупи правата за излъчването му, правейки го достъпен за аудитория от цял свят, като продуцентите му от Limon Film обнадеждиха милионите му фенове, че новият трети сезон ще бъде заснет и излъчен ексклузивно именно от американския сайт. Повече от половин година по-късно обаче все още няма официална информация около съдбата на "Двор", а актрисите, изпълнявали главните роли в него, вече се подготвят за участията си в нови проекти. От сигурни източници обаче стана известно, че сценарият на новия сезон на "Avlu" се пише в чужбина, като до момента са готови 4 епизода. Щом бъдат написани първите 10, се очаква да започнат и снимките. Остава обаче въпросът ще продължат ли Демет Евгар и Джерен Морай участията си в "Двор"...

5) Известна е актрисата, която ще изпълни главната женска роля в новия исторически мини-сериал "Или независимост, или смърт" (Ya Istiklal Ya Olum). Това е младата надежда на турското кино Мелис Сезен, която през изминалата 2019 г. взе участие в две не особено успешно драми, приключили преждевременно - "Петно" (Leke) и "Скъпо мое минало" (Sevgili Gecmis). Любопитно е, че по-рано продуцентите на мащабния проект, който ще отрази събитията около Турското национално движение 100 години след началото му, са били сключили договор за участие с Алина Боз ("Твоят мой живот"), но в последния момент са разтрогнали отношенията си с нея и са подписали такива с Мелис Сезен. Напомняме, че главната роля на Мустафа Кемал Ататюрк в "Или независимост, или смърт" ще бъде изпълнена от Илкер Къзмаз. Сериалът ще се състои от 6 епизода, като ще започне на 16 март и ще завърши на 23 април по TRT1. 

6) Освен Илкер Къзмаз и Мелис Сезен, с ключови роли в "Или независимост, или смърт" (Ya Istiklal Ya Olum) ще видим още няколко техни не по-малко популярни колеги. Договори за участие в 6-серийния исторически мини-сериал на TRT1 с продуцентската му компания Kirli Kedi подписаха изключително известните актьори Биркан Сокуллу ("Малки тайни" и "С Русия в сърцето"), Долунай Сойсерт ("Тайни"), Осман Сонант ("Божествено"), Ръза Коджаоулу ("Езел", "Север-Юг", "Справедливостта на Кара" и "Вътрешен човек"), Хилмиджем Интепе, Умут Карадаа, Усхан Чакър ("С Русия в сърцето" и "Великолепният век: Кьосем"), Алтан Еркекли ("Истанбулска приказка" и "Памуковата принцеса"), Мехмет Йозгюр и Серкан Ерджан.

7) Неджип Мемили се ожени! Изключително популярният актьор, познат в България с ролите си в "Дила", "Великолепният век: Кьосем" и "Горчиво и сладко", сключи брак с любимата си Дидем Дайъджъоулу преди няколко дни. Според близки до двойката причина за внезапната им сватба, състояла се в тесен семеен и приятелски кръг, е бременността на булката, която чакала бебе от младоженица в първия месец. На скромната церемония по бракосъчетаването присъстваха Арас Булут Ийнемли, с когото Неджип си партнира в хитовата криминална драма "Пропаст" (Cukur), и Джанер Джиндорук, снимащ се в момента във "Виелица" (Zemheri). За стила на булката пък се бе погрижила известната актриса и стилистка Дефне Самйели, която много скоро предстои да гледаме у нас в епизодите на "Завинаги" (Istanbullu Gelin). Да пожелаем на младата двойка дълго семейно щастие!

8) Успехът, който пожънаха сериалите "Завинаги" (Istanbullu Gelin) и "Родният ти дом е твоята съдба" (Dogdugun Ev Kaderindir), направиха д-р Гюлсерен Будайъджъоулу най-известната и търсена психоложка в южната ни съседка Турция. Това, което я свързва с двете драми, са авторските ѝ книги - съответно "Върни се към живота" (Hayata Don) и "Момичето от прозореца" (Camdaki Kiz), по които са адаптирани и екранизирани. Наскоро стана известно, че всички часове на д-р Будайъджъоулу до месец септември 2020 г. са запълнени, както и че един сеанс в основаната от нея частна психиатрична клиника "Медальон" (Madalyon) възлиза на стойност 1250 турски лири! 

9) Филиз Ахмет става гост-актьор в "Хекимоулу" (Hekimoglu)! Актрисата, добила световна популярност с емблематичната си роля на Нигяр калфа в най-успешния турски исторически сериал "Великолепният век", ще вземе специално участие в новите епизоди на медицинската драма "Хекимоулу", излъчваща се с голям успех всяка вторник вечер в ефира на KanalD. Последната изява на Филиз на малкия екран бе в хита от 2016 г. "Песента на живота" (Hayat Sarkisi), а на голям - в игралния филм от 2018 г. "Мед и сметана" (Bal Kaymak). Напомняме, че главните роли в "Хекимоулу" изпълняват Тимучин Есен, Ебру Йозкан, Окан Ялабък, Каан Йълдъръм и Дамла Джолбай.

10) Чаатай Улусой постъпи в казармата! Световноизвестният актьор от сериалите "Огледален свят", "Кварталът на богатите" и "Вътрешен човек" преди няколко дни стана част от турската армия, за да отбие задължителния си военен дълг към родината си. По този повод Чаатай преди това посети фризьор и бръсна, при когото, както традицията повелява, се подстрига късо и избръсна гладко. Непосредствено след постъпването му в казармата изтекоха и първите снимки на Улусой като войник. Освен новата му прическа, феновете му забелязаха и значително напълнялата фигура на любимеца им, който чукна 110 килограма заради роля в игрален филм, който в последния момент бе отменен. Напомняме, че последната изява на актьора бе в интернет-сериала на Netflix "Пазителя" (The Protector).

11) Освен Чаатай Улусой и Джан Яман, още няколко известни турски актьора станаха войници! Един от тях е Кенан Аджар, направил изключително успешния си дебют на екран преди две години и половина в "Мерием" (Meryem) и снимал се за последно в приключващата драма "Дете" (Cocuk) на StarTV, а другият е Ефеджан Шенолсун, който освен като брата на актрисата Мелиса Шенолсун, е известен и с ролите си във "В очакване на слънцето" (Gunesi Beklerken) и "Безжизнените" (Yasamayanlar). Името на втория бе замесено и в сериозен секс-скандал преди две години, обвинен в посегателство над момиче от снимачната площадка на "Безжизнените" без неговото съгласие. 

12) Нови попълнения в актьорския състав на "Дъщерята на посланика" (Sefirin Kizi)! Към екипа на хитовата драма на StarTV се присъединяват изключително популярните актьори Арас Айдън, познат в България с ролите си в "Сезонът на черешите" и "Любов на инат", и Мелис Биркан. Двамата влизат в образите на полицейски комисари. Напомняме, че последната изява на Арас на малък екран бе в лятната драма от 2019 г. "Съкровено" (Canevim), а тази на Мелис - във военния хит "Обещание" (Soz). "Дъщерята на посланика", продуцирана от OG Medya и оглавявана от Неслихан Атагюл, Енгин Акюрек и Ураз Кайгълароулу, се излъчва всяка понеделник вечер с огромен успех.

13) Керем Бюрсин и Ирем Хелваджъоулу стават екранни партньори! Изключително популярните актьори ще изпълнят главните роли в новия игрален филм "Ефлатун" (Eflatun). Двамата подписаха договори за участие с продуцентската компания, която ще застане зад кино-лентата, и дори се срещнаха по повод първата репетиция преди началото на снимките ѝ. Напомняме, че последната изява на Керем на малък екран бе в провалилата се полицейска драма от есента на 2018-а година "Великолепният тандем" (Muhtesem Ikili), а тази на Ирем - в хитовата социална драма "Разказвай, Черно море" (Sen Anlat Karadeniz), завършила през ноември м. г. 

Свързано изображение
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 27 януари, ще бъде финализиран брой №294 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 28-ми, започва новият №295, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 30 януари, идва ред на интервю с актьора от сериала "Завинаги" (Istanbullu Gelin) Беркай Хардал. И в неделя, 2 февруари, ще можете да прочетете брой №255 от "Турските актьори 24/7"
От 1 февруари (събота) във фейсбук-страницата на СЕРИАЛИ в България започва обявяването имената на участниците в седмия сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2020 г.!

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.