"Турските актьори 24/7" (251): от 30 декември 2019 г. до 5 януари 2020 г.

януари 05, 2020
Здравейте, приятели! Неделя е, 5 януари, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 30 декември 2019 г. до 5 януари 2020 г., научавате сега от новото първо за 2020-а година издание №251 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Къванч Татлъту ще изиграе Ататюрк? Турската национална телевизия планира да заснеме нов исторически мини-сериал, посветен на живота на най-големия национален герой в съвременната история на южната ни съседка - Мустафа Кемал Ататюрк, който ще носи заглавието "Или независимост, или смърт" (Ya Istiklal Ya Olum). 6-серийната телевизионна продукция ще се излъчва по TRT1, като ще бъде по сценарий на Фунда Четин и под режисурата на Ясин Услу, като се предвижда да стартира през месец март тази година. Да изиграе главната роля на Ататюрк в нея, бе предложено на най-известния турски актьор Къванч Татлъту. Малко след изтичането на тази новина в медийното пространство дойде и изявление от самия него по този въпрос, гласящо следното: "За мен е голяма чест да ми бъде предложено да играя Ататюрк, винаги съм си го мечтаел. За съжаление, тъй като вече съм в договорни отношения по заснемането на друг проект, бях принуден да откажа предложението на TRT1". 

2) Известни са актьорите, които ще изпълнят главните роли в новия сериал "Бараж" (Baraj)! Дългоочакваната драма, продуцирана от Ямур Юнал и подготвяна за излъчване през новата 2020-а година по FOX, по последна информация ще бъде оглавена от младите надежди на турското кино Биран Дамла Йълмаз и Бурак Йорюк. Първата е известна с превъплъщенията си в сериалите "Оскърбени цветя" (Kirgin Cicekler) и "Съкровено" (Canevim), а вторият - със своята в "4N1K: Първа любов" (4N1K Ilk Ask). Сценарист и режисьор на продукцията ще бъде Хасан Толга Пусат. "Бараж" ще бъде съвременна адаптация на едноименния игрален филм от 1977 г. с Тюркан Шорай и Тарък Акан. Любопитно е, че по-рано главната мъжка роля в сериала е била предложена на Керем Бюрсин, който е отказал заради ангажиментите си в САЩ. 

3) Турция прави римейк на "Подли камериерки" (Devious Maids)! Адаптацията на американския хит ще носи заглавието "Камериерки" (Hizmetciler) и предстои да започне през първите месеци на новата 2020-а година в ефира на KanalD. Продуцентската компания, стояща зад проекта, е Fabrika Yapim, сценарист - Макбуле Косиф, а режисьор - Метин Балекоулу. Известни са и актьорите, които ще изпълнят главните роли в сериала. Това са Айшенил Шамлъоулу, Ийт Киразджъ, Алейна Солакер, Гамзе Карадуман, Селен Домач, Джансу Фърънджъ, Емрах Аккуш, Нилай Ердьонмез, Хазал Бенли и Неслихан Арслан. 

4) Нови попълнения в актьорския състав на "Изумруденият феникс" (Zumrudu Anka). Към екипа на новата драма, подготвяна за излъчване от компания Pastel Film за FOX, се присъединяват още няколко изключително популярни имена - Селим Байрактар, известен в България от "Великолепният век" и снимал се за последно в "Разплакваща любов" (Ask Aglatir); Мирай Акай от "Слънчеви момичета"; Себахат Кумаш, която в момента гледаме у нас в "Черна роза" и която доскоро гледахме във "Втори шанс"; и Серхат Йозджан от "Времето лети" и "Справедливостта на Кара". Главните роли в "Изумруденият феникс", напомняме, изпълняват Алп Навруз, Джерен Йълмаз и Хатидже Аслан. 

5) Серкан Чайоулу се завръща на екран! Изключително популяният актьор, познат в България с ролята си на Аяз в романтичната комедия "Сезонът на черешите" (Kiraz Mevsimi), подписа договор с продуцентска компания Karga Seven Pictures за участие в новия сериал "Нов живот" (Yeni Hayat), който ще бъде римейк на американския хит "Бодигард" (Bodyguard). Сценарист на проекта ще бъде Елиф Усман, като той ще се излъчва по KanalD. Напомняме, че последната изява на Серкан на малкия екран бе в началото на миналата 2019-а година в криминалната драма "Халка" (Halka). 

6) Един актьор се присъединява към екипа на "Пропаст" (Cukur), а друг, вече взел участие в сериала, се завръща отново на снимачната му площадка! Изключително популярният актьор Неджат Ишлер, известен у нас от "Готова на всичко", "Златната клетка" и "Отмъщението", ще вземе специално участие в следващите няколко епизода от хитовата криминална драма, въртяща се вече две години с огромен успех всяка понеделник вечер по ShowTV. Колегата му, който се завръща в актьорския състав на проекта, пък е Беркай Атеш. Познатият в България като Дженгиз от "Майка" (Anne) взе участие във втория сезон на "Пропаст", след чийто край го напусна, но ето, че отново преминава в същите редици. 

7) Мирай Данер и Боран Кузум отново заедно на екран! Двамата млади актьори, които в периода 2016-2017 г. добиха световна популярност посредством съвместната си игра в историческата драма "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin), отново биват събрани на една снимачна площадка, този път - за да пресъздадат съвременна история. Именно Мирай и Боран ще изиграят главните роли в новия сериал "Уважение" (Saygi), като ключово участие в него ще вземе и по-опитният им и възрастен колега Неджат Ишлер, за който информирахме в предната новина. Напомняме, че последната изява на Мирай, позната у нас от "Кварталът на богатите", бе в драмата "Литър сълзи" (Bir Litre Gozyasi), а тази на Боран, известен от "Великолепният век: Кьосем" - в "Хълмът на соколите" (Sahin Tepesi). 

8) Пънар Дениз и Берк Джанкат се разделиха! Двойката, чиято любов от екрана прерасна и в реалността, е поредната в медийното пространство в южната ни съседка, която сложи край на взаимоотношенията си. Пънар и Берк се срещнаха и влюбиха един в друг на снимачната площадка на провалилата се драма "Див вятър" (Bir Deli Ruzgar) от есента на 2018-а година, като връзката им продължи повече от година. Напомняме, че на Дениз ѝ предстои да оглави новия сериал "Крал" (Kral). Джанкат пък е известен в България с ролите си в "Кварталът на богатите", "Градско момиче" и "Великолепният век: Кьосем". 

9) Завръща ли се Дениз Чакър в екипа на "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz)? В трейлъра към последния излъчен 153-ти епизод от криминалната драма, продължаваща излъчването си в ефира на ATV всяка вторник вечер с огромен успех вече пети сезон, бе споменато името на героинята на Дениз Чакър в нея - Мерием, което обнадежди милионите ѝ фенове, че тя се завръща в историята. С излъчването на серията обаче стана ясно, че поводът за споменаването на Мерием два сезона след напускането ѝ не е добър. По сценарий героинята на Дениз Чакър, след като замина за чужбина в края на третия сезон на сериала, почина, с което възможността на актрисата отново да стане част от сериала бе отхвърлена завинаги. 

10) Илкер Калели се завръща на екран! Изключително популярният актьор, познат в България с ролята си в "Тайни", по неофициална информация ще оглави новия сериал "Учител" (Ogretmen), който ще бъде заснет от продуцентска компания Med Yapim за излъчване по телевизия FOX. Проектът ще бъде римейк на хитовия японски сериал от 2019 г. "Mr. Hiiragi's Homeroom". Близки до Илкер Калели, добил световна популярност с играта си в хита "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel) в периода 2015-2016 г., издават, че актьорът е пред подписване на договор за участие в "Учител". 

11) Ниса София Аксонгур със специално участие в "Лекарят чудо" (Mucize Doktor)! Малката актриса, известна у нас от "Назови ме по име" (Adini Sen Koy), ще се включи в новия и първи за 2020-а година епизод от хитовата медицинска драма, излъчваща се всяка четвъртък вечер с рекорден успех по FOX. Напомняме, че през изминалата 2019-а година малката чаровница се снима в сериала "Гарван" (Kuzgun), а по-късно и в игралния филм "Чудо в килия №7" (Yedinci Kogustaki Mucize), който за отрицателно време се превърне в най-гледания по кината в южната ни съседка. 

12) Елчин Сангу се завръща на голям екран! Световноизвестната актриса от сериалите "Една любовна история", "С Русия в сърцето" и "Любов под наем" ще изиграе главната женска роля в новия игрален филм "Девет пъти Лейля" (9 Kere Leyla). Жанрът на лентата ще бъде комедия, като ще бъде продуцирана от Езел Акай. Редом до Елчин на голям екран ще видим още не по-малко популярните ѝ колеги Халюк Билгинер, спечелил награда Emmy за най-добър актьор през 2019 г., Фърат Танъш от "Двама завинаги", "Под липите", "Щастливи заедно" и "Завинаги" и Демет Акбаа. 

13) Бергюзар Корел се снима бременна! 37-годишната актриса, известна у нас с ролите си в "1001 нощ" и "Справедливостта на Кара", наскоро позира с порасналия си корем. Бременната в седмия месец любимка на милиони зрители по света сподели, че със съпруга ѝ Халит Ергенч все още не са взели решение какво име да дадат на втория си син. Напомняме, че Бергюзар, която предстои да роди през март, вече има десетгодишен син на име Али, който е първият плод на любовта ѝ със съпруга ѝ, с когото сключи брак през 2009 г. Последната изява на Корел бе на голям екран в игралния фим от 2019-а година "Една любов, два живота" (Bir Ask Iki Hayat). 

Резултат с изображение за neslihan arslan
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 6 януари, ще бъде публикуван брой №291 от "Какво гледат в Турция?", в който ще публикуваме рейтингите на сериалите в южната ни съседка за периода от 23 до 29 декември 2019 г. Във вторник, 7 януари, предстои деветото за сезона и сто и осемнадесето подред издание от "Турция представя...", в което ще представим двата нови сериала "Виелица" (Zemheri) на ShowTV и "Родният ти дом е твоята съдба" (Dogdugun Ev Kaderindir) на TV8. В четвъртък, 9 януари, идва ред на интервю с актрисата от сериала "Завинаги" (Istanbullu Gelin) Неслихан Арслан. И в неделя, 12 януари, ще можете да прочетете брой №252 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.