Анъл Челик: "Ако не бях актьор, щях да съм адвокат или плувец"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 5 декември, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. През насстоящия месец публикуваме такива със звездите от хитовия сериал "Свободен дух" (Erkenci Kus), излъчващ се всеки делничен ден от 18.00 часа по БТВ. Тазседмичното е с актьора, изпълняваща една от поддържащите роли в него - Анъл Челик. Той е роден на 1 януари 1988 г. в турската столица Анкара. В момента е на 31 години, зодия козирог. Започва актьорската си кариера през 2005 г., когато е едва на седемнадесет, изигравайки малка роля в сериала "Пети размер" (Besinci Boyut). Следва участие в полицейския феномен "Опасни улици" (Arka Sokaklar) през 2006-а. В периода 2009-2010 г. се снима в драмата "Незабравима" (Unutulmaz), а през 2011 г. - в "Момичето с червения шал" (Al Yazmalim). От 2014-а до 2015-а година се снима в комедията "Гущер" (Kertenkele), а през лятото на 2015-а - в романтичната комедия "Ягодова любов" (Cilek Kokusu). Година по-късно, през лятото на 2016-а, пък взима участие в "Животът е хубав, когато обичаш" (Hayat Sevince Guzel). Най-успешната му роля до момента е тази на ДжейДжей в най-гледания летен сериал за 2018 г. "Свободен дух" (Erkenci Kus), излъчващ се в момента у нас. Освен като актьор, се изявява и като продуцент, заставайки през 2012 г. зад игралния филм "Рубинена нощ" (Lal Gece). Да започваме с интервюто!

Какво Ви привлече към сериала "Свободен дух"?
Още след първия прочит на сценария, който продуцентите ми изпратиха, бях много развълнуван от историята и героя ми ДжейДжей. Това е персонаж, на какъвто досега не съм вдъхвал живот. Беше нещо различно и ново за мен.

Какъв е ДжейДжей? Трудно ли Ви беше да влезете в роля?
ДжейДжей е нещо като момче за всичко в агенцията, в която работи. Но с бързия си и остър ум успява да се показва пред останалите във фирмата като нещо повече, като заемащ по-важна позиция в нея. Като цяло не спада особено в образа, който начертава самата агенция за служителите си.

С Демет Йоздемир се снимахте заедно и по-рано в "Ягодова любов". Как вървят снимките?
Целият снимачен процес протича в голямо уважение към всеки един от екипа. Всички се уважаваме много взаимно. Екипът ни зад камера е съставен от големи професионалисти. А Демет ми е много близка приятелка. Много сме щастливи, че отново работим заедно на една снимачна площадка.

Предполагахте ли, че сериалът ще се хареса толкова на зрителите? Какви отзиви получавате?
Разбира се, че очаквах сериалът да е успешен. ДжейДжей е по-провокативен и странен герой и именно затова в началото се притеснявах малко как ще бъде възприет от публиката. Но сега хората не могат да му се нарадват. Много се харесва на зрителите. Докато си вървя, шофиращи хора ме виждат и ми казват през прозорците на колите си: "ДжейДжей, много те харесваме!". Да получавам обратна връзка за работата си, при това толкова положителна, ме прави много щастлив.

Как започна актьорската Ви кариера?
Започна в един театър в Анкара, след като завърших гимназия. Впоследствие започнах да взимам участия и в дневни сериали, снимащи се в столицата. Имаше един сериал, който започна по FOX и беше режисиран от Ерсой Гюлер. Когато започнах да се снимам в него, имаше гаранция, че ще продължи поне цял един сезон. Но след пет епизода заради нисък рейтинг бе свален от екран. След това постъпих в университет в Истанбул. Започнах да се снимам в сериали от по 10-20 серии. Две години по-късно участвах и във филм. Отново се върнах към театъра, а след това дори заснехме филм по наш сценарий. Израствах все повече, получих няколко награди, но пикът дойде с участието ми в "Свободен дух".

Кое стои на първо място за Вас - киното, театъра или телевизията?
Не мога да направя категоричен избор, но клоня към театъра, може би защото съм започнал от там. Като цяло обаче не деля актьорството на полетата за изяви, които му се дават и каквито са киното, театърът и телевизията.

Обичате ли да пазарувате?
Не обичам да пазарувам особено, трудно ми е. Пък и не обичам особено тълпите от хора, които се струпват по големите магазини. Единствено обувките са ми по-голяма страст и ако си харесам някои, притичвам, за да си ги купя. 

А коя е най-голямата Ви слабост вкъщи?
Постоянно чистя дистанционните. Също и конзолите за плейстейшън. Наскоро прочетох в интернет, че по дистанционните има повече бактерии, отколкото по тоалетната чиния. Доскоро нямах подобни мании за хигиена и чистене, но след като разбрах някои неща, се замислих. 

От малък ли мечтаехте да станете актьор?
Въобще не съм се замислял за актьорството. Семейството ми гледаше топло на идеята да следвам право и да стана адвокат. Положих големи усилия, за да вляза в правния факултет. Приеха ме, но в последния момент се отказах. Това не беше моето нещо.

Докато сте учили в гимназията, сте участвали в клуба по плуване...
Да, бях добър плувец. Може да не ви се вярва, но дори спечелих златен медал и бях първи на градско състезание в цяла Анкара. 

Какво мислите за колегата си в "Свободен дух" Джан Яман?
Джан е хубав мъж. На снимачната площадка върви и се държи като същински Зевс. Много точен и добър човек е.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю следващия четвъртък, 12 декември! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.