"Турските актьори 24/7" (250): от 16 до 22 декември 2019 г.

декември 22, 2019
Здравейте, приятели! Неделя е, 22 декември, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 16 до 22 декември 2019 г., научавате сега от новото юбилейно и последно за 2019-а година издание №250 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Ейлюл Ердем и Али Асаф в "Лекарят чудо" (Mucize Doktor)! След поредицата от т. нар. междусериални crossover-и, в които видяхме Бахар и Дорук от социалната "Жена" (Kadin) и д-р Еля от медицинската драма "Доктори" (Doktorlar) от 2006 г., е ред да видим още двама любими герои в най-гледания сериал в момента в Турция. Това са д-р Ейлюл и д-р Али Асаф, пресъздавани съответно от актьорите Ойкю Карайел и Гьокхан Алкан, които гледахме през 2017-а година в медицинската драма "Сърцебиене" (Kalp Atisi). Две години по-късно те се завръщат, при това отново като лекари в медицински сериал, този път - в излъчващия се всеки четвъртък по FOX с огромен успех "Лекарят чудо" (Mucize Doktor). 

2) "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz) отново остана без главна героиня! Криминалната драма, излъчваща се вече пет сезона всяка вторник вечер по ATV, се разделя с актрисата Наз Елмаз, която през изминалите три месеца изпълняваше главната женска роля в нея. Наз, позната в България от "Късчета живот", се присъедини към актьорския състав на "Бандити"-те с началото на петия му сезон през септември, но ето, че участието ѝ приключва дотук. Напомняме, че това не е първата рокада, що се отнася до главната героиня в сериала. Миналата година от екипа му бе уволнена изпълнителката на главната женска роля през първите му три сезона Дениз Чакър, а по-рано напусна и участвалата във втория сезон Мерием Узерли. 

3) Ново попълнение в актьорския състав на "Ферхат и Ширин" (Ferhat ile Sirin)! Към екипа на драмата, излъчваща се всяка петъчна вечер по FOX, се присъединява актьорът Сарп Аккая, познат в България с ролите си в "Езел", "Великолепният век" и "Твоят мой живот". Любимецът на зрителките, снимал се съвсем доскоро в провалилата се и приключила историческа драма "Куршум" (Kursun), ще изиграе ролята на Джемал в сериала, оглавяван от Толга Саръташ, Джансу Дере и Лейля Танлар. Като мярка срещу ниския рейтинг, който "Ферхат и Ширин" отчита, бе сменен и сценарният му екип. Дали мащабната продукция, започнала с големи очаквания, ще повиши интереса към себе си?

4) И докато едни се присъединяват, други напускат... Ъшъл Юджесой, изпълнявала ролята на Хайрие във "Ферхат и Ширин" (Ferhat ile Sirin), се разделя с екипа на сериала. Актрисата ветеран, позната у нас чрез участието си в "Пламъкът на сърцето", е взела решение да разтрогне договорните си отношения с продуцентите на проекта от O3 Medya по свое собствено желание, вероятно неудовлетворена от ролята си и развитието на сюжета. Напомняме, че Ъшъл е известна още и с играта си в заглавията "Черни пари и любов" (Kara Para Ask), "Животът е пълен с чудеса" (Hayat Mucizelere Gebe) и "Любов и синьо" (Ask ve Mavi). 

5) Нови подробности около "Изумруденият феникс" (Zumrudu Anka)! Към актьорския състав на новия сериал, който, както вече информирахме, ще бъде оглавен от Алп Навруз и Джерен Йълмаз, се присъединява не по-малко популярната Хатидже Аслан. Актрисата ветеран, която в България сме гледали в "Млечният път" и "Сезони на любовта", сключи договор за участие в драмата с продуцентите ѝ от Pastel Film. Освен това е известен и каналът, по който заглавието ще се излъчва - FOX. Премиерата на "Изумруденият феникс" се очаква през новата 2020-а година!

6) Танер Йолмез и Едже Чешмиоулу вдигат сватба! Младите актьори, които са заедно от доста време насам, са взели решение да узаконят връзката си с брак. Танер, когото в България познаваме чрез ролите му в "Кварталът на богатите" и "Великолепният век: Кьосем", до няколко дни ще отиде да поиска ръката на Едже, позната у нас от "Перла", "Семеен сарай", "Времето лети" и "Великолепният век: Кьосем", от семейството ѝ, издават близки до светската двойка. Напомняме, че в момента Йолмез се снима в тоталния хит "Лекарят чудо" (Mucize Doktor), а Чешмиоулу предстои да се завърне на екран през новата 2020 г. в комедията "Неудачници" (Tutunamayanlar) по TRT1. 

7) Азра Акън с благороден жест! Наскоро актрисата, известна в България с ролята си в сериала "Дъждовно време", посети женски затвор, в който се срещна с децата на осъдени с лишаване от свобода жени. Азра, снимала се преди няколко години в "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), прекара целия ден с малчуганите, растящи заедно с майките си зад решетките, и им направи много подаръци. Мис Свят 2002 г. за пореден път показа, че освен външно, е красива и вътрешно, и предизвика възхищението на милионите си фенове.

8) Ставайки дума за благотворителност, няма как да пропуснем благородното дело, което Къванч Татлъту обмисля да направи. Най-известният турски актьор, когото у нас познаваме от "Перла", "Двама завинаги", "Забраненият плод", "Север-Юг", "С Русия в сърцето" и "Искрите на отмъщението", планира да основе приют за бездомни кучета. Любимецът на милиони зрителки по света, снимал се за последно в криминалната драма "Сблъсък" (Carpisma), вече е купил мястото и се е сдобил с всички нужни документи за целта. Напомняме, че това не е първият актьор, който ще отвори подобен приют. Още преди няколко години не по-малко популярният му колега Ибрахим Челиккол, славещ се с любовта си към кучетата и по-специално към породата алабай, основа приют, в който към днешна дата живеят над 200 четириноги.

9) Ново попълнение в актьорския състав на "Без бандити светът е невъзможен" (Eskiya Dunyaya Hukumdar Olmaz)! Паралелно с напускането на Наз Елмаз към екипа на хитовия сериал, излъчващ се всяка вторник вечер с голям успех по ATV, се присъединява не по-малко популярната ѝ колежка Нихан Бююкаач. 38-годишната актриса, позната в България с ролите си във "Великолепният век" и "Искрите на отмъщението", подписа договор за участие в криминалната драма с продуцентите ѝ. Напомняме, че последната изява на Нихан бе в провалилата се лятна драма от тази година "Съкровено" (Canevim), също ротирала се по ATV.

10) Магазин за детски играчки предложи 1 000 000 турски лири, за да стане синът на Фахрие Евджен и Бурак Йозчивит негово рекламно лице! Чуждестранната компания, отправила това предложение към звездното семейство, е готова да заплати 50 000 за пост и 15 000 за стори с лика на 8-месечния Каран, рекламиращ продуктите ѝ, в социалните мрежи. За момента родителите на бебето са отказали отправената им оферта, тъй като смятат, че наследникът им все още е твърде малък, за да застава пред камера, издават приближени до тях. Профилът на Каран Йозчивит в Instagram има 160 000 последователи. 

11) Гьокче Бахадър ще се конкурира със Серенай Саръкая! Изключително популярната актриса, позната в България с ролята си на Лейля от "Листопад", предстои да оглави новия мюзикъл "Момичетата от Измир" (Izmir'in Kizlari). Така, макар и непосредствено, тя ще се конкурира с не по-малко популярната си колежка Серенай Саръкая, която през последната година играе в изключително успешната музикална постановка "Алиса" (Alice). В медийното пространство в южната ни съседка се говори, че Гьокче ще получи по-голям хонорар за участието си в мюзикъла от Серенай. По този повод Бахадър, снимала се за последно в модерната история "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler) допреди година, отговори, че не се интересува от чуждите хонорари, а единствено от успеваемостта на проектите, в които участва. Любопитно е, че "Алиса" съвсем скоро ще приключи и ще слезе от сцените в Турция, тъй като ѝ предстоят последни 18 постановки.

12) Джан Яман става телевизионен водещ! При това не в родината си Турция, а в Италия. Изключително популярният актьор, когото у нас познаваме от сериалите "Любов на инат" и "Горчиво и сладко" и когото в момента гледаме всяка делнична вечер от 18.00 часа по БТВ в "Свободен дух", ще бъде водещият на италианското издание на риалити-формата "Survivor" през 2020 г. В началото на следващата година, през януари, Джан ще се завърне в Турция, за да отбие задължителната военна служба, след което ще замине за Италия, където ще се изявява като телевизонен водещ. Да му е честит пробива на международната сцена!

13) Туба Бююкюстюн с втори пореден сериал на Netflix! Най-известната турска актриса, известна в България с ролите си в "Гордата Аси", "Под липите", "Огнено сърце" и "Искрите на отмъщението", предстои отново да оглави оригинална турска продукция, създадена за американската интернет-платформа. След като през изминалата 2019-а година Туба се снима в историческия мини-сериал "Възходът на Османската империя" (Ottoman Rising), през следващата 2020-а ще продължи да работи за Netflix, този път изпълнявайки главната роля в сериал, заснет по романа на известната турска психоложка Гюлсерен Будайъджъоулу "Момичето на прозореца" (Camdaki Kiz). Любопитно е, че до броени дни в турския ефир стартира още едно заглавие, вдъхновено от същия роман - "Родният ти дом е твоята съдба" (Dogdugun Ev Kaderindir) с Демет Йоздемир и Ибрахим Челиккол. 

14) Турските сериали излизат в новогодишна ваканция! Всички заглавия, излъчващи се по частните телевизии в южната ни съседка, а именно - KanalD, StarTV, FOX, ATV, ShowTV, Kanal7 и TV8, няма да се излъчват в периода от две седмици, между 30 декември 2019 г. (понеделник) и 12 януари 2020 г. (неделя). Единствените сериали, които ще продължат ротирането си без прекъсване, са тези на националната телевизия TRT1. Завръщанията си в ефира останалите поредици ще направят в седмицата от 13-ти до 19-ти януари 2020 г. Пожелаваме на екипите им весело посрещане на Новата 2020-а и приятна ваканция!

15) Приключи есенният сезон на СЕРИАЛИ в България за 2019-а година! Благодарим на всички ви, че бяхте с нас и следяхте рубриките ни през изминалите три месеца! През предстоящите празнични дни екипът ни излиза във ваканция, като се завръщаме с нови сили още в първите дни на новата 2020-а година. През междинния зимен сезон продължава рубриката ни "Какво гледат в Турция?" с ежедневни обновявания, предстоят нови издания от "Турция представя..." във вторник, както и нови интервюта с любими турски актьори и актриси от излъчващите се в момента у нас сериали в четвъртък. Разбира се, продължава и "Турските актьори 24/7" в неделя. А дотогава - на 27 декември (петък) предстои да направим традиционната ни равносметка и да определим сериалите, впечатлили ни най-много през изминалата 2019-а година. Пожелаваме на всички наши читатели весели коледни и новогодишни празници! :) 

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.