"Турските актьори 24/7" (248): от 2 до 8 декември 2019 г.

декември 08, 2019
Здравейте, приятели! Неделя е, 8 декември, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 2 до 8 декември 2019 г., научавате сега от новото издание №248 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Бурак Дениз става "Крал"! Изключително популярният актьор, познат у нас с ролите си в хитовите сериали "Кварталът на богатите" и "Любовта не разбира от думи", ще изиграе главната мъжка роля в новия сериал, който ще бъде продуциран от не по-малко известния му колега, заставащ този път зад камера - Йозджан Дениз. Снималият се за последно в семейната трагикомедия "Нашата история" (Bizim Hikaye) Бурак ще получава хонорар от 120 000 лири на епизода за участието си в "Kral". Известен е и режисьорът на новия сериал - Реджай Карагьоз, с когото продуцентът му Йозджан Дениз работи за последно заедно в "Завинаги" (Istanbullu Gelin). "Крал" ще започне излъчването си през новата 2020 г. по ATV.

2) Енгин Хепилери напуска екипа на "Никой не знае" (Kimse Bilmez)! Актьорът, изпълнявал досега главната отрицателна роля в лятната драма на ATV, продължила излъчването си и след началото на основния телевизионен сезон заради големия си успех, няма да бъде част от актьорския ѝ състав считано от 26-я ѝ епизод. Енгин напуска "Никой не знае", тъй като сценарият на сериала го изисква, а и договорът, сключен с продуцентите му от Baba Yapim е бил с давност именно за двадесет и шест серии. Новият отрицателен персонаж в "Kimse Bilmez" ще бъде изигран от актьора Джанер Куртаран, познат у нас от "Листопад", присъединяващ се към екипа на продукцията.

3) Каан Ташанер напуска актьорския състав на "Родният ти дом е твоята съдба" (Dogdugun Ev Kaderindir). Актьорът, известен с ролите си в сериалите "Пепел от рози", "Север-Юг" и "Тайни", взе решението да се раздели с екипа на продукцията на OGMedya още преди да е започнала излъчването си. Така овакантеното от Каан място ще бъде заето от напусналия драмата "Никой не знае" негов колега Енгин Хепилери, за когото информирахме в новина №2. Драмата, оглавявана от Демет Йоздемир и Ибрахим Челиккол, се очаква да започне до няколко седмици в ефира на TV8. Наскоро бе излъчен първият трейлър към нея, който можете да видите от тук

4) Интернет-сериалът "Вавилон" (Babil) бива отменен! Наскоро продуцентската компания, стояща зад мащабния проект - Ay Yapim, и платформата, която по план трябваше да го излъчи - beIN Connect, излязоха с изявление, в което обявиха разтрогването на съвместната си работа и партньорството си. Така "Вавилон", в който главните роли са поверени на най-известните турски актьори - Халит Ергенч, Аслъ Енвер, Озан Гювен, Нур Феттахоулу, Месут Акуста и Бирдже Акалай, остава без поле за изява за неопределен период от време. Според последна информация продуцентите му от Ay Yapim водят преговори с телевизиите StarTV и FOX за излъчването на "Вавилон", чийто първи сезон се състои от 13 епизода. Следете ни за повече информация! 

5) Двама актьори напускат екипа на "Моята сладка лъжа" (Benim Tatli Yalanim)! Лятната романтична комедия на StarTV, продължила излъчването си и през основния телевизионен сезон 2019-2020 г. заради големия си успех, се разделя с Ахмет Сарачоулу и Еге Кьокенли. Актьорът-ветеран, познат у нас от "Листопад", изпълняваше ролята на Шевкет, а младата актриса, известна от "Чучулигата", "Сега и завинаги" и "Слънчеви момичета" - тази на Айлин. Ахмет и Еге напускат актьорския състав на "Моята сладка лъжа" считано от 26-я ѝ епизод, който ще бъде показан следващата събота. Въпреки нестабилното си представяне, романтичната комедия, оглавявана от Аслъ Бекироулу, Фуркан Палалъ и Лавиня Юнлюер продължава излъчването си с пълна сила. 

6) Джансел Елчин е поредният актьор, осъдил фалиралата продуцентска компания Endemol Shine Turkey! Изключително популярният актьор от "Огнено сърце" взе участие в провалилата се през пролетта на 2017-а година драма "Дръж се, сърце мое" (Dayan Yuregim). Джансел, също като тогавашната си екранна партньорка Едже Услу, също не получил коректно отношение от своите работодатели и не му бил изплатен хонорар на стойност от 210 000 турски лири. След няколко заседания съдът в Истанбул реши да уважи иска на Елчин и осъди обявилата несъстоятелност компания Endemol да му изплати дължимата сума. 

7) Несрин Джавадзаде ще участва в новия сериал на Netflix! Изключително популярната актриса, позната у нас от "Момичето с червения шал", се присъединява към актьорския състав на новата турска оригинална продукция, снимана от компания Krek Film за американската интернет-платформа, за която информирахме по-рано в "Турските актьори 24/7". Така Несрин, която в момента се снима в третия сезон на хитовата драма "Забранената ябълка" (Yasak Elma), ще си партнира с не по-малко популярните си колеги Йойкю Карайел, Фатих Артман, Фунда Ерийт, Алиджан Юджесой, Тюлин Йозен, Дефне Каялар, Биге Йонал и Сеттар Танръйоен. Проектът все още е с неизяснено заглавие, като ще се състои от 8 епизода. 

8) Толга Саръташ бе част от тазгодишните награди Emmy! Турският актьор, добил световна слава с ролите си в хитовете "Слънчеви момичета" (Gunesin Kizlari) и "Обещание" (Soz), участва в четиридесет и седмата церемония по награждаване на международната класация като жури в категорията за най-добра актриса на годината. Напомняме, че това не е единствената изява на Турция на тазгодишните награди Emmy. Със статуетка за най-добър актьор си тръгна сънародникът и колега на Толга - Халюк Билгинер, за участието си в интернет-сериала "Самоличност" (Sahsiyet), както информирахме в предишното издание на "Турските актьори 24/7". 

9) Пламна ли любов на снимачната площадка на романтичната комедия "Любов на показ" (Afili Ask)? Отскоро в медийното пространство в южната ни съседка се спекулира, че актьорите, изпълняващи две от главните роли в най-гледания летен сериал за 2019 г. - Бурджу Йозберк и Серкай Тютюнджю, изживяват любовен романс. Преди няколко дни самата Бурджу, позната у нас от "Слънчеви момичета", направи изявление по този повод: "Няма такова нещо. Със Серкай сме си много близки, много се забавляваме заедно по време на работа, вероятно затова някои са си помислили, че сме станали двойка. Разбираме се еднакво добре с всички - както със Серкай, така и с другите ми екранни партньори Чаалар (Ертуурул) и Уур (Узунел)", отричайки слуховете по свой адрес.

10) Ибрахим Челиккол стана баща! Първородният син на световноизвестния актьор от сериалите "Ифет", "Черни планини" и "Милост" се роди на 6 декември (петък) сутринта с мерки от 3,4 килограма и 51 саниметра височина. Ибрахим и съпругата му Михре кръстиха новороденото си Али. По време на раждането на бебето Челиккол не е оставил и за миг любимата си, споделят приближени до светската двойка. Напомняме, че Ибрахим и Михре Мутлу сключиха брак през лятото на 2017 г. Пожелаваме на младото семейство, нараснало с още един член, много здраве и щастие!

11) Танер Йолмез е поискал сам ролята на Али Вефа в "Лекарят чудо" (Mucize Doktor)! Младият актьор, познат в България от сериалите "Кварталът на богатите" и "Великолепният век: Кьосем", наскоро присъства на светско събитие заедно с половинката си своя колежка Едже Чешмиоулу ("Перла", "Семеен сарай", "Времето лети" и "Великолепният век: Кьосем"). Пред присъствалите на място журналисти Танер сподели интересни подробности относно участието си в най-гледания сериал в момента в Турция "Лекарят чудо". Йолмез разкри, че щом е научил, че ще се снима римейк на "The Good Doctor", сам е отишъл при продуцентите от Med Yapim - компанията, стояща зад заглавието, с молба да изиграе главната роля в него. На въпроса коя е била най-трудната част от подготовката му за ролята на Али Вефа, Йолмез отговори с думите: "Комуникацията ми с деца и хора с аутизъм, какъвто и е моят герой".

12) Още една любов от снимачната площадка прерасна в реалността! Айбуке Пусат и Фуркан Андъч, които доскоро споделяха главните роли в лятната романтична комедия "Навсякъде ти" (Her Yerde Sen), бяха хванати от папараци на летището в Истанбул, заминавайки заедно на почивка. Изтеклите им в пространството общи снимки веднага доведоха до съмнението, че двамата изживяват любовен романс. Макар и все още да не са обявили връзката си официално, за нея свидетелства и краят на приятелството на Айбуке с бившата половинка на Фуркан - Дилян Чичек Дениз. Напомняме, че през 2014 г. Дилян зае второ, а Айбуке четвърто място на конкурса за красота "Мис Турция", като от тогава и датира приятелството им. 

13) Бегюм Биргьорен и Оя Башар се завръщат на театралната сцена! Двете актриси пресъздават главните роли в постановката "Пластмасови любови" (Plastik Asklar), която направи премиерата си в петък, 6 декември, в театър Baba Sahne в истанбулския квартал Кадъкьой. Това е първата изява на театрална сцена на актрисата ветеран Оя Башар от шест години насам. Известната с ролята си в "Моят живот" любимка на няколко поколения за последно се снима в романтичната комедия от лятото на 2018 г. "Любовта на ангелите" (Meleklerin Aski). Бегюм Биргьорен пък е позната на българските зрители от "Цената на живота". Последните ѝ роли на малкия екран бяха в провалилите се заглавия "Една морска история" (Bir Deniz Hikayesi) от есента на 2015-а, "Не можеш да сложиш белезници на надеждата" (Umuda Kelepce Vurulmaz) от есента на 2016-а и "Налягане" (Vurgun) от пролетта на 2019-а година. 

Резултат с изображение за ceren tasci roportaj
14)  Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 9 декември, ще бъде финализиран брой №288 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 10-ти, ще започне новият №289, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 12 декември, идва ред на интервю с актрисата от хитовата романтична комедия "Свободен дух" (Erkenci Kus) Джерен Ташчъ. В петък, 13 декември, ще обявим резултатите от гласуването за най-добър актьор и ще дадем началото на това за най-добър сериал, излъчен в България за годината, в класацията ни "Турски награди 2019". И в неделя, 15 декември, ще бъде публикуван брой №249 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.