Али Яаджъ: "Нямам граници и предели в професията си"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 21 ноември, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. През насстоящия месец публикуваме такива със звездите от хитовия сериал "Свободен дух" (Erkenci Kus), излъчващ се всеки делничен ден от 18.00 часа по БТВ. Тазседмичното е с актьора, изпълняваща една от поддържащите роли в него - Али Яаджъ. Той е роден през 1990 г. в лятното курортно градче Балъкесир. В момента е на 29 години, зодия водолей. Получава актьорско образование в школа "Eric Morris". Първия опит в актьорската си кариера прави в игралния филм "Блокът на надеждата" (Umut Apartmani) през 2016 г. През лятото на същата година се снима в романтичната комедия "Обича ме, не ме обича" (Seviyor Sevmiyor). Следва изява в излъчващата се в момента у нас всяка делнична вечер по Диема Фемили сапунена опера "Назови ме по име" (Adini Sen Koy). През 2018-а изиграва ролята на Осман в най-гледания летен сериал за годината "Свободен дух" (Erkenci Kus). От лятото на настоящата 2019 г. досега се снима отново в летен сериал - приключващата в събота комедия "Навсякъде ти" (Her Yerde Sen) на FOX, вдъхвайки живот на Бурак. Да започваме с интервюто!

Разкажете повече за героя си в "Свободен дух" Осман!
Кварталният месар, когото всички обичат. Осман има благ характер и сърце, пълно с обич. Готов да помогне винаги. Когато преди осем години губи родителите си, поема отговорността върху по-малкия си брат. За да издържа семейството, прекъсва следването си и поема работата в месарницата, управлявана досега от баща му. Красив и харесван от момичетата е, но не отдава значение на тези свои качества. Най-важното нещо в живота му е да осигури достоен живот за брат си. 

Как се подготвихте за ролята си?
Осман е търговец, израснал в духа на малкия квартал. Дълги години и аз работех в едно малко ресторантче в родното ми градче. Водех живот, подобен на този на Осман. Приятелите ми бяха основно зарзаватчии, продавачи и рибари. Беше ми лесно да се подготвя за ролята си. Но непосредствено преди началото на снимките, посещавах месарници по-често от обикновеното.

Как станахте част от екипа на "Свободен дух"?
Рейтингите на предишния сериал с мое участие - "Назови ме по име" (Adini Sen Koy), бяха доста добри. Всичко вървеше много добре. Но след като получих предложението за участие в "Свободен дух", прочетох сценария, харесах героя си и разбрах с кои други колеги ще си партнирам, не можех да откажа и се присъединих към екипа.

Какви са бъдещите Ви планове, свързани с актьорството?
Не искам да градя кариера, колкото да се развивам като актьор. Поставям си за цел с всяка следваща гсодина да ставам все по-добър в това, което правя. Да се усъвършенствам и обогатявам с нови знания и умения.

Поставяте ли си граници в професионален план?
Смятам, че един актьор не би трябвало да има каквито и е да граници и предели, свързани с професията си, в съзнанието си. Това ми се струва като вид ограничаване и дори потискане на таланта. Затова и нямам граници.

А има ли роля, която никога не бихте приели да изиграете?
Актьорската професия се състои в това да играеш. Следователно, от един актьор се очаква да умее да играе всякакви роли. Ако се наложи, бих играл и убиец, и крал. За мен няма абсолютно никакво значение. Гледам на всичко като на опит.

Какво правите, за да се развивате като актьор?
На първо място стои талантът, а след това - дълга и упорита работа. Добрите учители, съпътстващи те неизбежно по този път, са безценна част от него. Стремя се всяка седмица да ходя поне на кино или на театър. Намирам за много захранващо актьора и пътуването, съпътствано от любопитството и наблюдаването. Винаги, когато ми се отвори възможност, гледам да съм на различни места, с различни хора и в различни обстановки. По този начин се подхранвам и телом, и духом.

Знаем за Вас, че обичате да готвите. На "ти" ли сте с международната кухня?
Докато работех в ресторанта в родния си град, винаги се стремях да съм професионалист. Много обичам японската кухня, но за мен няма по-добра от турскат. Тя е моят номер едно.

Използвал ли сте готварските си умения, за да впечатлите жена?
Не съм от хората, които използват тактики или умения, за да впечатляват когото и да било. Като цяло не харесвам хората да се отнасят с онези, към които имат интерес, неестествено. По-скоро смятам за съвсем естествено и редно да споделям храната, която приготвям, с любимия човек. Самият акт на споделяне на подобни рутинни и ежедневни дейности намирам за впечатляващо за отстрещната страна.

Повечето Ви почитатели са млади момичета. За предимство или недостатък намирате този факт?
Независимо дали мъже или жени, всеки, който ме харесва и оценява това, което правя, е много важен за мен. Целта ми е да достигна до всеки един човек, независимо от пол и възраст, затова не деля почитателите си. Още веднъж благодаря искрено на подкрепящите ме!

"Блокът на надеждата" бе първият Ви игрален филм. Задават ли се нови проекти с Ваше участие на голям екран?
Това беше първият проект, в който участвам, изобщо. Затова и заема специално място в сърцето му. Много ми хареса да се снимам във филм и искам отново да го правя. В момента чета няколко сценария. Ако някой от тях ми хареса и ми влезе под кожата, ще се снимам в него.

Мислите ли за театър?
Театърът е най-голямата ми мечта, но все още не съм имал възможността да я сбъдна. Поне за момента ходя на театър само като зрител, надявам се някой ден да имам шанса да застана на сцената като актьор. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю следващия четвъртък, 28 ноември! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.