Йознур Серчелер: "Работата ме зарежда"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 14 ноември, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. През предстоящия месец ще публикуваме такива със звездите от хитовия сериал "Свободен дух" (Erkenci Kus), излъчващ се всеки делничен ден от 18.00 часа по БТВ. Тазседмичното е с актрисата, изпълняваща една от поддържащите роли в него - Йознур Серчелер. Тя е родена на 1 януари 1987 г. в турския град Кайсери. В момента е на 32 години, зодия козирог. През 2001 г. започва да следва висше музикално образование в Консерваторията на меринския университет. През 2007 г. става част от екипа на Международен младежки оркестър, заедно с който изнася концерти в Берлин и Бодрум. През 2014 г. се заражда интересът ѝ към актьорското майсторство и се преориентира към актьорската професия, като започва обучение в различни школи. Участва в драмата, режисирана от Махсун Кърмъзъгюл - "Животът продължава" (Hayat Devam Ediyor). През лятото на 2017 г. се снима в романтичната комедия "Горчиво и сладко" (Dolunay), превъплъщавайки се в образа на Фатош. Последната ѝ изява на малкия екран бе, превъплъщавайки се като Лейля в най-гледания летен сериал за 2018 г. в Турция "Свободен дух" (Erkenci Kus), излъчващ се в момента у нас. Да започваме с интервюто!

Завършили сте висше музикално образование. Свирите на флейта. Как се случи преходът от музиката към актьорството?
Близо 10 години се бях отдала на музиката в образованието си. След като завърших средното си образование, се явих на изпити в Консерваторията в Мерсин и бях приета да свиря на флейта. Беше голямо удоволствие за мен да се изявявам като музикант. В годината, в която завършвах, един мой приятел, който пък следваше актьорско майсторство, ми съдейства да взема участие в дневния сериал "Не ме забравяй" (Unutma Beni), който се снимаше в Анкара. След това започнах да се снимам и в истанбулските сериали. Усетих актьорството в себе си, макар и със закъснение, и изпитах голямо удоволствие, щом го открих. 

Какво правите, за да се развивате като актриса?
Чета и гледам много и постоянно.

Коя е най-отличителната Ви черта?
Приятелите ми най-често казват за мен, че съм весела и приветлива. 

Какво правите, за да поддържате външния си вид перфектен, докато работите толкова интензивно?
Особено когато съм много изморена, се прибирам у дома, взимам си горещ душ и лягам да спя. Но принципно гледам да не пропускам да почиствам грима си преди лягане и да хидратирам кожата си, да я оставя да си почине.

Коя част от работата на снимачна площадка най-много Ви харесва?
Щастието, което ми дава фактът, че работя това, което обичам. Както и че тъй като работим доста интензивно, тялото и мозъкът ми постоянно са активни. Може да прозвучи странно, но съм от тези хора, захранвани от работата (смее се).

А какво най-много Ви затруднява през дългите снимачни дни?
Да снимаме навън на студено и по тъмно. Изморява ме и това, че обличам предимно тънки и прилепнали дрехи, които след определено време ми стават неудобни.

Вярвате ли в знаците на съдбата?
Като цяло съм от тези хора, които се отдават на течението. Правя това, което ми идва отвътре, и не му мисля много. Смятам, че един от големите проблеми на съвременното общество, е, че се хваща за всичко, дори и най-малозначителното, и му отдава голямо значение, наричайки го "знак" или не знам какво още. Затова не гледам да влагам и търся смисъл във всичко.

Какво се случва зад кадър в "Свободен дух"? Ще ни разкажете ли повече?
Хората си мислят, че понеже снимаме романтична комедия, настроението в екипа постоянно е приповдигнато и се забавляваме във всеки един момент. Да, забавляваме се. Ако не се бяхме, нямаше да се получи толкова добър крайният резултат (смее се). По принцип слушаме много музика в паузите между снимките. Даже понякога режисьорът ни, вместо да каже "Стоп" на снимачния процес, ни пуска различна музика, на която танцуваме.

Емре или Осман? Кого от двамата бихте избрали Вие?
Героинята ми Лейля в "Свободен дух" е доста нерешителна. Лейля е влюбена в Емре. Но връзката им продължава доста кратко заради интригите на Айлин. Отношенията им останаха недовършени. Лейля много уважава Осман, но е влюбена в Емре и иска да бъде с него. Ако бях на нейно място, не бих избрала нито един от двамата (смее се). Моите очаквания от една връзка са много по-различни от тези на Лейля.

Как разбрахте, че "Свободен дух" е правилният проект за Вас?
Когато прочетох сценария за първи път, усетих Лейля като много близка до себе си. Исках да вдъхна живот на героиня точно като нея - работеща в голяма фирма, но живееща и израснала в малка махала. Никога не съм имала досег до офис- и бизнес-живота, затова се притеснявах малко дали ще се справя с героинята си.

Играли сте и в комедия, и в драма, че дори и в ужас! Кой е любимият Ви жанр?
Всички ги обичам като свои деца (смее се). Изпитвала съм удоволствие, снимайки се във всеки един от изброените жанрове, но като се върна назад във времето и направя равносметка, май комедията е най-близка до мен и ми носи най-голямо удовлетворение и радост.

Какво правите в свободното си време? За какво мечтаете?
Това, за което си мечтая най-много в момента, е с приятеля ми да си хванем моторите и да обиколим Европа. Но заради интензивната ми работа по "Свободен дух", напоследък не можем дори да отскочим до Шиле (бел. ред. - курортно селце в северната част на Истанбул). Затова в малкото си почивни дни прекарвам време у дома, гледайки сериали.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю следващия четвъртък, 21 ноември! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.