Кутси: "Беше ме страх да избера да правя това, което обичам"

октомври 24, 2019
Здравейте, приятели! Четвъртък е, 24 октомври, и продължава публикуването на интервюта с най-известните и харесвани турски актьори и актриси. През настоящия месец четете такива със звездите от хитовия сериал "Втори шанс" (Kalbimdeki Deniz), излъчващ се всеки делничен следобед от 13.30 часа по БТВ. Тазседмичното е с актьора, изпълняващ главната мъжка роля в него - Кутси. Той е роден на 16 март 1973 г. в турския град Малатя. Пълното му име е Ахмет Кутси Карадоан. В момента е на 46 години, зодия риби. Още от малък певческия му талант бива забелязан, като той го развива и така през 2000 г., когато е на 27 години, издава първия си албум, носещ заглавието "Любовта си взе своето" (Ask Payini Aldi). Любопитно е, че всъщност е следвал висше образование със специалност "Външа търговия", което обаче оставя недовършено заради отдаването си на музиката. През годините издава още седем самостоятелни албума, затвърждавайки се като един от най-успешните и разпознаваеми певци в южната ни съседка. Първата си актьорска изява прави през 2006 г., когато оглавява хитовата медицинска поредица "Лекари" (Doktorlar). В нея се снима до 2009 г. В периода 2012-2014 г. играе главната роля в драмата "Тихата улица" (Huzur Sokagi). През пролетта на 2015-а година се включва в провалилото се заглавие "Бялата лъжа" (Beyaz Yalan), партнирайки си с Дениз Байсал. От есента на 2016-а до пролетта на 2018-а оглавява хитовата драма "Втори шанс" (Kalbimdeki Deniz), въплъщавайки се в образа на Мират. Най-новата му роля е в новия сериал на TRT1 "Казвам се Мелек" (Benim Adim Melek), започнал преди месец и бележещ голям успех. Да започваме с интервюто! 

Името Кутси свързваме едновременно и с музиката, и с актьорството. Кое от двете стои на преден план за Вас?
Разбира се, че на първо място в професионалния ми живот стои музиката. Актьорството дойде едва след нея.

Бихте ли искали да участвате във филмов проект, в който да изявите и музикалните си заложби?
Вече съм се снимал. Филмът се казва "Звукът на звънеца" (Zilin Sesi). Разказва се за учител по физика, който тепърва преоткрива музикалния талант в себе си.

Сериалите с Ваше участие винаги са били много успешни и гледани. На какво дължите този факт?
Всичко дължа на факта, че с екипите, с които съм работил съвместно, сме били напълно искрени и открити пред зрителите. Начинът, по който създаваш и развиваш героите си, т. е. работата на сценариста, също е много важен. В момента, в който зрителят се постави на мястото на героя, и се запита: "Какво щях да направя аз на негово място?", значи сме изпълнили задачата си.

С героите Ви в "Лекари" и "Тихата улица" станахте любимец на зрителите. Умеете да избирате правилните роли...
Разбира се, че отделям голямо внимание на правилния избор, що се отнася до роли. Но на първо място стои факторът дали успявам да уловя усещането, което героят ми трябва да предаде на зрителя. Смятам, че досега се справях добре. Един от сериалите, в които участвах, написа не малка част от историята на турската телевизия - "Лекари". Когато ме срещнат на улицата, хората все още се обръщат към мен с: "Г-н докторе".

Смятате ли да издадете албум с най-добрите Ви песни досега?
За момента не изглежда да издам такъв. С колегите ми и приятели китаристи, с които сме работили досега, ще продължим в същия дух и ще записваме нови песни.

6 години сте се занимавал с театър, а след това сте записал "Международна търговия". На какво се дължи тази рязка промяна в решението Ви?
Исках да постъпя в Консерваторията, даже бях дошъл от родния си град Малатя до Истанбул, за да се запиша, но несигурността и фактът, че все още не бях достатъчно самоуверен в себе си, ме накараха да се откажа. А семейството ми ме подкряпаше много в избора ми за актьорството. Но се страхувах да не остана без работа. Реших да следвам "Международна търговия". Но тъй като не разбирам нищо от търговия, не завърших. 

Бихте ли искали да участвате в игрален филм на голям екран?
Определено много искам.

Има ли някой актьор, с когото бихте искали да играете заедно?
Да, с Мехмет Гюнсюр.

Какво място в живота Ви заема любовта? Колко е близка до Вас?
Не знам, напоследък любовта ми идва сякаш излишна и блудкава. Като прашен грамофон е за мен. Трябва да забърша прахта, за да мога да чуя отново песните на любовта.

Страх ли Ви е, че в даден момент хората ще Ви забравят?
В началото ме беше страх, че ще се откроя с нещо и хората ще ме запомнят. Сега пък идва страхът да не ме забравят. Никога не съм имал големи амбиции. Ако в даден момент кариерата ми започне да залязва, не бих се забърквал в нагласени скандали, замесвайки личния си живот, за да изляза отново на преден план. Ще се постаря да бъда запомнен с песните си. Защото тези песни са най-голямата част от живота ми.

Романтичен ли сте?
Много. Зодия риби съм. Съответно съм изключително чувствителен и романтичен.

С какво искате да свързват името Кутси?
Не знам. Може би с текстовете на песните ми. С тяхното значение. Написах тези песни, изхождайки от собствения си живот и преживяното в него. Нека се свързва с музика и с китара.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото интервю следващия четвъртък, 31 октомври! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.