"Турските актьори 24/7" (241): от 14 до 20 октомври 2019 г.

октомври 20, 2019
Здравейте, приятели! Неделя е, 20 октомври, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 14 до 20 октомври 2019 г., научавате сега от новото издание №241 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Излезе афишът към новия сериал "Вавилон" (Babil)! Заедно с официалното представяне на промоционалния постер стана известно и присъединяването на две изключително популярни актриси в актьорския му състав. Освен Халит Ергенч, Озан Гювен и Аслъ Енвер, за чиито участия в новото обещаващо заглавие на Ay Yapim вече информирахме, ще видим още не по-малко популярните им колежки Бирдже Акалай, известна от "Животът понякога е сладък" (Hayat Bazen Tatlidir) и "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Ask), и Нур Феттахоулу, позната у нас от "Забраненият плод" и "Великолепният век" и снимала се за последно в "Братовчеди" (Kardes Cocuklari). "Вавилон" (Babil) ще бъде представен на международния филмов фестивал в Кан.

2) Задава се нов сериал конкурент на "Лекарят чудо" (Mucize Doktor)! Преди няколко месеца бе обявено, че турска продуцентска компания ще заснеме римейк на световноизвестната американска медицинска драма "Доктор Хаус" (Dr House), но впоследствие стана известно, че бива отменен за неопределен период от време. След феноменалния успех, който отбелязва новата медицинска драма "Лекарят чудо" обаче, заснемането на адаптация на "Доктор Хаус" отново дойде на дневен ред и бе решено, че в крайна сметка такава ще има. Известни са и актьорите, които ще изпълнят главните роли в "Хекимоулу" (Hekimoglu), каквото заглавие ще носи проектът. Това са Тимучин Есен от "Гюлпери" (Gulperi), Айтач Шашмаз от "Обещание" (Soz), Окан Ялабък от "Великолепният век" и Каан Йълдъръм от "Тайни". Сериалът ще се излъчва по KanalD.

3) Джанер Джиндорук напуска екипа на "Жена" (Kadin)! Актьорът, изпълнявал досега главната мъжка роля в социалната драма на FOX, слага край на участието си в нея три епизода след началото на третия ѝ сезон. Героят, на когото Джанер вдъхваше живот - Сарп, предстои да почине, след като катастрофира в края на втория сезон на сериала. Напомняме, че актьорския екип на "Жена" наскоро напусна още Бенну Йълдъръмлар, изпълнявала ролята на Хатидже, която също загина след ужасяващата катастрофа. Междумевременно стана известен новият проект, в който Джанер ще вземе участие съвсем скоро. Това е "Виелица" (Zemheri), подготвяна за излъчване от Ay Yapim за ShowTV и оглавявана от Айча Айшин Туран, Алперен Дуймаз и Хазал Филиз Кючюккьосе.

4) Нови попълнения в актьорския състав на "Рамо" (Ramo)! Към екипа на обещаващия нов сериал, оглавяван от Мурат Йълдъръм и Есра Билгич Тьоре, чието начало предстои съвсем скоро по ShowTV, се присъединяват двама изключително популярни актьори. Това са Илкер Аксум, известен от "20 минути" (20 dakika) и "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), и Ийт Йозшенер, когото у нас познаваме чрез ролите му в хитовете "Мелодията на сърцето", "Езел", "Край или начало" и "Искрите на отмъщението". Освен това стана известно, че още преди да е започнал, сериалът сменя режисьора си и именно затова сцените от първия епизод, снимани до момента, ще бъдат заснети наново. На режисьорския стол на "Рамо" сяда Яъз Алп Акайдън.

5) Фатих Койуноулу с нова роля! Актьорът, когото отскоро гледаме у нас като Акиф в новата драма "Завинаги" (Istanbullu Gelin), излъчваща се всяка делнична вечер от 20.00 часа по БТВ, се присъединява към актьорския състав на новия сериал "Моят дом" (Evim). Така Фатих, който се снимаше в "Завинаги" до май месец т. г., ще застане на една снимачна площадка редом до Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир, за чиито участия в новото заглавие вече информирахме. 

6) Бенсу Сорал се завръща на екран! Изключително популярната млада актриса, позната у нас с ролята си на Мелек в криминалната драма "Вътрешен човек" (Icerde), ще зарадва милионите си почитатели със завръщането си на... голям екран! Красавицата ще вземе участие в новия игрален филм, разказващ за живота на персийския поет и суфист Мевляна, още известен като Руми - "Омагьосана любов" (Mesti Ask). Любопитно е, че в същата кино-лента с главни роли ще видим и не по-малко популярните колеги на Бенсу Сорал - Ибрахим Челиккол и Ханде Ерчел. Напомняме, че на първия му предстои да се снима в новия сериал "Моят дом" (Evim), а на втората - в "Азизе" (Azize).

7) Нов сериал подготвят известните братя режисьори Тайлян! Ямур и Дурул Тайлян, известни с работата си по хитовете "Великолепният век" и "Ти си моята родина", ще застанат зад новото заглавие "Светии" (Azizler). Известни са и актьорите, които ще изпълнят главните роли в новия обещаващ проект. Това са Енгин Гюнайдън от "Великолепният век", Йонер Еркан от "Семеен сарай", снимал се за последно в "Пропаст" (Cukur), Халюк Билгинер ("Езел"), Фатих Артман от "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin) и Биннур Кая от "Брак с чужденец", "Мечтатели" и "Великолепният век". 

8) Книга на Елиф Шафак ще бъде екранизирана в интернет-сериал! Бестселърът "Любов" (Ask), преведен и издаден на 37 езика с тираж от почти 1 000 000 копия, продадени само в родината си Турция, ще бъде адаптиран под формата на теленовела за световния гигант Netflix. Новината за екранизирането на романа "Любов" в сериал дойде от известно германско медийно издание. Любопитно е, че предните първи турски оригинални продукции за Netflix - "Пазителя" (Muhafiz) и "Дар" (Atiye), също са заснети по мотивите на романи. 

9) Джелил Налчакан няма да остане без работа след преждевременния финал на "Една семейна история" (Bir Aile Hikayesi)! Семейната драма, която не успя да повтори успеха от първия си сезон с втория, приключи с 18 епизода вчера вечерта по FOX. В главната мъжка роля в адаптацията на американския хит "Това сме ние" (This Is Us) гледахме Джелил Налчакан, който обаче няма да стои далеч от снимачната площадка за дълго. Наскоро стана известно, че екранният Джем, когото познаваме и като Зюлфикяр от "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), ще участва в новия игрален филм "Заключено" (Kilit), оглавяван от Мерт Фърат и Мелиса Аслъ Памук. 

10) Ще се жени ли Чаалар Ертуурул? Наскоро любимата турска звезда на България за 2019 г. бе забелязана заедно с половинката си от арменски произход, като срещналите ги репортери не пропуснаха да ги попитат дали планират да вдигат сватба. Чаалар, когото у нас познаваме от "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" и който в момента се снима в романтичната комедия "Любов на показ" (Afili Ask), отговори на любопитните журналисти със следните думи: "Аман, моля ви да не навлизаме в тази тема!", хванат под ръка за любимата си Кайла Манукян. 

11) Нилпери Шахинкая яде дюнери с лук и чесън, преди да снима сцени с целувки! Такова изявление направи Керем Бюрсин, с когото червенокосата актриса от "Морска звезда", "Времето лети", "Сезонът на черешите" и "Сърцето на града" се снима заедно в интернет-сериала от 2018 г. "Неживелите" (Yasamayanlar) и с когото се налагаше да се целува пред камера. Наскоро самата Нилпери, снимала се за последно в продължилия едва един месец втори сезон на "Гарван" (Kuzgun), бе забелязана в истанбулския квартал Нишанташъ, като отговори на думите на екранния си партньор Керем Бюрсин със следното: "Ако ни предстоят сцени с целувки, с екранните ми партньори се разбираме, че и двамата ще ядем нещо с лук или чесън, за да не ни прави впечатление взаимно. Това е нещо като шега и ритуал, никога не сме се взимали на сериозно или не сме създавали проблем от това. Разстроиха ме не толкова думите на Керем, колкото начина, по който медиите ги разтълкуваха". 

12) Саадет Ъшъл Аксой е бременна! Изключително популярната актриса, добила световна слава след участията си в сериалите "Великолепният век" (Muhtesem Yuzyil), "Гордиев възел" (Kordugum) и "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin), очаква първородното си дете от четири месеца насам. Благата вест Саадет споделила единствено с най-близките си роднини и приятели, като успя да я скрие от медиите през първата половина от бременността си. Любопитно е, че Аксой ще роди бебето си в Лос Анджелис, САЩ, където предстои да се установи съвсем скоро заедно със съпруга си и бъдещ баща Памир Къранер. Да пожелаем на Саадет лека бременност!

13) Аслъхан Гюрбюз се отдаде на природосъобразен начин на живот! Известната актриса от "Великолепният век: Кьосем", снимала се за последно в модерната драма "Малки убийства" (Ufak Tefek Cinayetler), наскоро сподели в профила си в социалната мрежа Instagram свои снимки, на които позира трудеща се насред полето. Непринудената красавица очевидно не се свени да се изцапа и да рови с голи ръце в пръстта, садейки или вадейки узрели зеленчуци и култури. Аслъхан се похвали, че дължи придобибите си умения в областта на земеделието и растениевъдството на курс, през който е минала през последните няколко месеца. Гюрбюз сподели, че допреди да се запише на него, не е можела да гледа дори цветя в саксия на балкона си. 

Резултат с изображение за kutsi
14) Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 21 октомври, ще бъде финализиран брой №281 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник, 22-ри, ще започне новият №282, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 24 октомври, идва ред на интервю с актьора от хитовата драма "Втори шанс" (Kalbimdeki Deniz) Кутси. В петък, 25 октомври, ще обявим резултатите от гласуването за най-добър актьор ветеран и ще дадем началото на това за най-добра криминална драма за годината в класацията ни "Турски награди 2019". И в неделя, 27 октомври, ще бъде публикуван брой №242 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.