"Двойно интервю" (59): Алина Боз и Алп Навруз

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 5 септември, продължава новият сезон на подрубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю", в която през летните четвъртъци публикуваме интервюта с най-известните и харесвани екранни двойки от сериалите в южната ни съседка. Седмото за сезона и петдесет и девето подред е с Алина Боз и Алп Навруз, изпълняващи главните роли в хитовата драма "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma). Преди да започнем обаче, нека се запознаем с техните биографии.

Алина е родена на  14 юни 1998 г. в столицата на Русия Москва. В момента е на 21 години, зодия близнаци. Майка ѝ е рускиня, а баща ѝ - български емигрант. Още от малка мечтае да стане актриса, като започва да посещава курсове по актьорско майсторство, когато е на 9 години. След това, забелязана заради изключителната си красота и харизма, се записва в рекламна агенция и започва да се снима в различни телевизионни реклами. През 2014 г. се включва в проекта, постигнал тотален успех - "Твоят мой живот" (Paramparca), изигравайки ролята на озлобената, завистлива и студена Хазал, израснала в бедност и лишения. Това нейно участие в този сериал ѝ носи изключително голяма популярност и я превръща в една от най-коментираните личности в южната ни съседка. Последвалата ѝ роля е главна и коренно различна от предната - на Азра в хитовата драма "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma), чийто втори сезон започва тази неделя по националната TRT1. 

Алп пък празнува рождения си ден на 2 февруари 1990 г. Родом е от най-големия турки град Истанбул. В момента е на 29 години, зодия водолей. Завършва специалност "Турски език и литература" в технически университет "Йълдъз". Преди да започне да се изявява като актьор, работи като модел. Първата си роля в сериал изиграва през лятото на 2016-а година в романтичната комедия "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz). Малко по-късно през есента взима ключово участие в провалилата се младежка драма "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir). В началото на 2017 г. става част от актьорския състав на хитовата драма "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari), като с образа на Синан печели световна слава и се превръща в един от най-харесваните турски актьори. В нея се снима до юни м. г. Доскоро го гледахме с главна роля в хита "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) на TRT1, в който си партнира с Алина Боз и който се завръща до броени дни с нови епизоди.

За първи път играете заедно в "Не пускай ръката ми". Сработихте ли се?
Алп: С Алина се познавахме още отпреди началото на сериала. Нашата професия изисква интензивна и постоянна обмяна на енергия помежду ни, затова ако не се сработим още в началото, нещата просто няма как да се получат. Съдейки по завършения резултат, мога да кажа, че да - сработихме се един с друг. Интересното е, че преди участието ни в "Не пускай ръката ми" ни предлагаха да се снимаме заедно и в други проекти. 
Алина: Много по-лесно и приятно е да работиш с човек като Алп, който разбира от работата си и с когото се познаваме и отпреди това. Много е важно да има химия между изпълнителите на главните роли.

Как протече подготовката ви преди началото на снимките на сериала?
Алина: Имах доста време за почивка. Преди да приема предложението за участие в "Не пускай ръката ми", имах много повече свободно време дори от ученическите си години. Прочетох много книги и изгледах много филми. Започнах да следвам специалност "Театрално изкуство" в Университет "Кадир Хас", но след година трябваше да прекратя следването си.
Алп: След финала на предишния ми проект "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" имах много малко време за почивка и лятна ваканция. Дали ми стигна? Не, разбира се. Като цяло исках да си дам повече почивка и затова отхвърлях отправяните ми предложения, още преди да съм прочел сценариите им. Но бях впечатлен от "Не пускай ръката ми". Продуцентската компания, стояща зад проекта, също е нова и много бързо развиваща се. Когато видиш, че някой влага цялата си енергия в определено нещо, неизбежно се заразяваш и искаш и ти да си част от това.

Разкажете повече за историята и героите си в "Не пускай ръката ми"!
Алина: Бях изключително впечатлена и прикована от силата, която героинята ми Азра притежава. Преживява много трудни неща. И тъкмо когато си е отдъхнала, ѝ се случва нещо още по-неочаквано и голямо. Впечатли ме борбата ѝ за оцеляване, която води ежедневно. Докато четох сценария, така и не се спрях - не ми омръзна. Четейки, го преживявах много силно и истински. Щом пък разбрах и с кого ще си партнирам, веднага се съгласих да участвам.
Алп: Историята всъщност си има оригинал, а ние правим адаптация. Вярваме, че ще се справим по-добре и ще надминем оригинала. Героят, на когото вдъхвам живот - Дженк, пази дълбоко скрити рани от миналото. По-интересното е, че той се захранва от раните и болката си. Тепърва ще осъзнава, че възприятията му за света са погрешни. Смятам, че всеки, който гледа сериала, ще може да намери по нещо за и от себе си.

Приличате ли си с героите си?
Алина: Може би с Азра си приличаме по това, че вместо да плачем и да се разкайваме, се борим срещу живота и не се предаваме.
Алп: Боря се със стреса със спорт. Героят ми Дженк подхожда по същия начин. Освен това, подобно на него, аз също обичам да съм сам и да се затварям в себе си. Той изразява емоциите си пишейки или слушайки музика, също като мен.

С какво "Не пускай ръката ми" ще блесне и изпъкне пред останалите сериали? Смятате ли, че има потенциал да продължи и след лятото?
Алп: Не гледаме на сериала като на летен. Не е от познатите романтични комедии. Героите имат много дълбоки истории и минало. Смятам, че това ще привлече зрителския интерес. Разликата ще си проличи.
Алина: Жанрът е драма. Ще предизвика много сълзи. Обществото ни обича да гледа как някой страда и съответно - как се бори, за да оцелее. Още с първия ни епизод разплакахме зрителите. Дори аз започвам да се затруднявам от толкова много плачене.

Какво значи за вас славата?
Алп: Не значи кой знае какво за мен. Да бъдеш харесван и обичан, е много хубаво, но славата има и много негативни отношения, които те ограничават.
Алина: Не се интересувам от славата, а от работата си. Още от малка много обичам театъра. Играех в постановки от първи до седми клас, след това ми провървя и започнах да се снимам и в сериали. Но съм тук единствено от любов към професията си. Пък и славата е много интересно нещо. Съществува само за тези, които ѝ отдават значение. 

Какви са професионалните ви планове занапред?
Алина: Никога не съм била амбициозна. Развих се и продължих да се движа напред, заставайки единствено зад това, в което вярвам. Смятам, че противният случай е изключително изморителен. Ако правите това, което обичате, признанието няма да закъснее.
Алп: Имам цели и амбиции, но съм на мнение, че нищо никога не е сигурно. Това, което зависи от нас, е да се учим и развиваме. Ако се оставиш на работата си да те води, неизбежно тя ще те отведе някъде. Ако живееш с ясни цели и мечти, си гарантираш и постоянство.

За какво мечтаете?
Алина: Може би за участие в чуждестранен проект. Когато гледам отстрани свършената работа, да си казвам: "Браво на мен!". Да имам щастлив живот и щастливо семейство. Искам да остана винаги чиста.
Алп: Моите мечти са временни. И са такива, защото ги сбъдвам. Може да прозвучи твърде самоуверено, но за предишния си проект си казах: "Ще дам всичко от себе си, за да бъде следващата ми роля главна". И ето, че и така стана. А плановете ми занапред нека си останат за мен.

Съпътстван ли е животът ви от интриги, подобно на сериалите, в които играете?
Алина: В моя живот няма интриги. Усетя ли нещо подобно в обкръжението си, веднага се отдръпвам.
Алп: Привърженик съм на философията за малко, но качествени и доверени хора, които да присъстват в живота ми. Никога не влизам в толкова близки отношения с непознати, че да ме въвличат в интриги.

Кога за последно на вратата ви почука любовта?
Алп: Никога не съм се влюбвал. И в момента нямам такива очаквания и нагласи. Но в отношенията си с хората, независимо дали приятелски, семейни или любовни, съм честен и доверен. Никога не съм живял в страх, че някой важен за мен човек може да излезе от живота ми. До голяма степен и не си го позволявам.
Алина: Аз пък съм от тези, които си го позволявам. Но любовта не идва, ако ще я чакаш. А чука на вратите ни в най-неочаквания момент.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото последно осмо за сезона и шестдесето подред "Двойно интервю" следващия четвъртък, 12 септември! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.