"Двойно интервю" (55): Ългаз Кая и Юнус Нарин

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 8 август, продължава новият сезон на подрубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю", в която през летните четвъртъци публикуваме интервюта с най-известните и харесвани екранни двойки от сериалите в южната ни съседка. Третото за сезона и петдесет и пето подред е с Ългаз Кая и Юнус Нарин, изпълнили ролите на младите Есма и Гарип в семейната драма феномен "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin). 

Как и кога решихте, че ще станете актьори?
Ългаз: От много малка винаги съм искала да стана актриса и да работя като такава. Не помня кога точно взех това решение. Може да се каже, че съм го искала откакто се помня.
Юнус: Преди да стана актьор, се занимавах с фотография. Все още от време-на време си взимам фотоапарата, излизам и снимам нещата, които са ми интересни. В продължение на година работих като асистент в едно фотостудио в Измир. По това време все още си нямах и представа, че ще стана актьор. Честно казано, се оставих по течението, за да разбера какво наистина искам от живота. И така на 22 години се озовах в Истанбул.

По какъв път поехте след взимането на това решение?
Ългаз: Започнах да посещавам школа по актьорско майсторство от 7-годишна. Последва продължително обучение. В гимназията се явих на прослушване в Центъра за изкуство в Истанбул и бях приета. Играех в театъра в гимназията, в която учех. Докато следвах в университета, се обучавах допълнително и в театър "Craft". Винаги, когато имам възможност, продължавам да се развивам и да се уча. Посещавам и танцова школа. Старая се да съм в крак с тенденциите както у нас, така и по света. Усъвършенствам чуждите езици, които владея, и уча нови.
Юнус: Смятам, че актьорството е една неизчерпаема материя, която човек учи и усвоява, докато е жив. Обучавах се две години при Юмит Чърак, след което посетих много workshop-ове и семинари. Освен в киното, работя и в театъра. Изпитвам интерес освен към актьорството, и към режисурата. Вярвам, че актьорът трябва да притежава умения и познания от всякакви области. Например - от музика, танци, яздене, дори да умее да наблюдава и анализира хората около себе си. За мен актьорството е един безкраен хоризонт.

Подкрепиха ли ви близките ви в тези ваши решения?
Ългаз: Семейството ми винаги е било най-голямата ми опора. След определена възраст човек става независим и има възможността да се развива сам. Но допреди това е много важно семейството му да повярва в него и да му помогне да развие таланта и интересите си. Въпреки че оценките ми в училище бяха отлични, семейството ми никога не ме е насочвало към област или професия, с която не желая да се занимавам. Напротив - подкрепи решението ми да стана актриса. Всеки ден им благодаря, че са до мен.

Какви са реакциите на зрителите относно играта и участията ви в "Истанбулска невеста"?
Ългаз: Тъй като ходя на лекции с градския транспорт, имам възможността да се срещам с най-различни хора и заедно да обсъждаме сериала. Всички се приближават и обръщат към мен много мило и топло, пожелават ми хубави неща, споделят, че с интерес следят както личната история на Есма, така и любовната ѝ нишка с Гарип. Пък и виждайки ме без грим, се учудват и ми казват: "Била си по-малка, отколкото мислехме". 
Юнус: Откакто участвам в "Истанбулска невеста", получавам прекрасни отзиви за себе си. За мен е много важно, че зрителите вярват в искреността и чистотата на героя ми. Забелязвам, че изпитват носталгия към онези наивни и чисти любовни чувства, които пресъздават младите Гарип и Есма. Оценяват ги много високо. Има и доста чуждестранни фенове на сериала, които се свързват с нас. Благодаря на всички за хубавите отзиви!

Оприличават ли ви на по-възрастните актьори, изпълняващи ролите на Есма и Гарип - Ипек Билгин и Тамер Левент?
Ългаз: Най-много се забелязва външната ни прилика с Ипек Билгин. Не са малко хората, които ме спират и питат нямаме ли родствена връзка помежду си. Зрителите забелязват и най-малките мимики, които правя и които дори аз не осъзнавам, като ми казват: "Виж, ето тук много приличаш на Ипек Билгин!".

Как се подготвяте за ролите си в "Истанбулска невеста"?
Ългаз: Много обичам да гледам ежедневието на Есма. Ако заради изпити и лекции понякога не мога да гледам новите епизоди на сериала по телевизията, винаги след това си наваксвам в интернет. Преобразяването на Есма от жена, поставяща си тесни ограничения и рамки, в такава, която се отдава на забравената си и непозволена в миналото любов, е наистина впечатляващо. Старая се да вникна в сегашните взаимоотношения между Гарип и Есма, за да успявам възможно най-добре да пресъздам предишните чувства между тях.
Юнус: Да имам възможността да съм на една снимачна площадка и да споделям опит с майстор като Тамер Левент, за мен е голяма чест. Не спирам да го наблюдавам и да се уча от него. Така се подготвям за ролята си. Още по-голяма мотивация получавам от коментарите, в които ме оприличават с него. Помага ми и режисьорката ни Зейнеп Гюнай Тан. Играя с голямо удоволствие.

"Истанбулска невеста" излъчва третия си сезон, докато повечето останали сериали вече трудно завършват и с един пълен. На какво дължите този голям успех на сериала?
Ългаз: Намирам историята в "Истанбулска невеста" за изключително топла и реалистична. Независимо дали предизвиква сълзи или смях, всеки момент е изпълнен с реализъм. Всичко е много истинско - атмосферата в големия дом, отношенията в голямото семейство, щастливите и трудните им моменти, кавгите, сдобряванията... Всичко изглежда напълно органично и естествено на екрана. Смятам, че тайната на този огромен успех е именно тази искреност. Пък и дори и само да бъде погледнат с едно око, ясно си личи качеството, с което се работи върху сериала - гледките, светлината, музиката, актьорските изпълнения... На всеки малък детайл се отделя наистина огромно внимание. Именно това отличава "Истанбулска невеста" от останалите проекти.
Юнус: Има безупречно работещ механизъм. С ръка на сърцето мога да кажа, че всеки се раздава в работата си с цялото си сърце. Затова и резултатът е толкова качествен. Разбира се, важен е и начинът, по който се сервира историята. Защо зрителите ни обичат? В едно свое интервю режисьорката ни Зейнеп Гюнай Тан много добре отговори на този въпрос: "Смятам за нередно да търсим каквато и да е история отвън. Много по-силни и впечатляващи са тези, идващи отвътре. Тоест, искам да кажа, че разказваме история, идваща от нашите земи, на нашия език". Ето това е!

"Истанбулска невеста" бе номинирана за най-добър сериал на миналогодишните награди Emmy. Какво мислите по въпроса?
Ългаз: Когато научих за това, се почувствах много горда. Страхотно е, че нашите сериали предизвикват толкова широк отзвук по света и се забелязват и оценяват толкова високо. Щастлива съм и от свое име, тъй като участвам в сериала, и от името на цяла Турция, тъй като това е едно световно постижение за индустрията. Надявам се, че такъв успех ще съпътства още много наши проекти занапред.
Юнус: Гордея се! Защото макар и малка, аз също съм част от този успех. Трудът, който полагаме върху сериала, е огромен. Всеки дава най-доброто от себе си. И получавайки толкова голямо признание в замяна, е наистина много вълнуващо и ценно.

Какви грижи полагате за себе си и външния си вид?
Ългаз: В мир със себе си съм - и външно, и вътрешно. Разбира се, всеки от нас притежава свои собствени отличителни белези и черти, но не възприемам нито един от тях за недостатък. За да съм в хармония със себе си и околния свят, вероятно ми помага фактът, че от много малка спортувам. Ако изключим това, че извайва фигурата, спортът дава на човек нужната самоувереност и изгражда характера. Практикувала съм много спортове - танци, балет, конна езда, волейбол. Напоследък съм запалена по йогата. Мечтата ми е да получа сертификат за преподаване на йога. Относно начина си на хранене не полагам кой знае какви усилия, тъй като по принцип не харесвам fast food-а и вредните храни. Никога обаче не мога да откажа домашно приготвени шоколадови сладкиши.
Юнус: Допреди няколко месеца имах травма, заради която не можех да спортувам пълноценно, но може да се каже, че вече мина, и започнах отново. Извън фитнес-залите обичам да тичам навън и да плувам. Още когато съм бил едва 3-месечен съм се запознал за първи път с морето на лодката на дядо ми. И от тогава не мога да се отделя от водата. Затова и като цяло съм по-активен през лятото, когато мога да практикувам типичните летни спортове.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото четвърто за сезона и петдесет и шесто подред "Двойно интервю" следващия четвъртък, 15 август! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.