"Двойно интервю" (54): Аслъ Бекироулу и Фуркан Палалъ

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 1 август, продължава новият сезон на подрубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю", в която през предстоящите четвъртъци предстои да публикуваме интервюта с най-известните и харесвани екранни двойки от сериалите в южната ни съседка. Второто за сезона и петдесет и четвърто подред е с Аслъ Бекироулу и Фуркан Палалъ, изпълняващи главните роли в тазгодишния летен хит на StarTV "Моята сладка лъжа" (Benim Tatli Yalanim). Преди да започнем, нека се запознаем с техните биографии!

Аслъ е родена на 16 ноември 1995 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 24 години, зодия скорпион. След като завършва Италианския лицей в родния си град, записва висше образование в Държавната консерватория. По-късно през 2014 г. пък специализира със специалност "Хранене и диета" в университет Бахчешехир. Първата си стъпка в актьорския бранш прави през 2013 г. в сериала "Обичай ме така" (Beni Boyle Sev), партнирайки си с Бурджу Бириджик, Алпер Салдъран и Зейнеп Чамджъ. Лятото на 2015-а преминава в работа по младежката драма "В името на щастието" (Adi Mutluluk) на FOX. През 2016 г. взима участие в игралния филм, оглавяван от Серенай Саръкая и Неджат Ишлер - "Вместо нас двамата" (Ikimizin Yerine), а през 2017 г. - в "Попътен другар" (Yol Arkadasim) с Емре Кънай и Еда Едже. През лятото на 2016 г. изиграва първата си главна роля в сериал - тази на Ясемин в хитовата романтична комедия "Достатъчна е усмивка" (Gulumse Yeter). От началото на 2018-а до тази пролет се снимаше в ситкома "Хайлайф" (Jet Sosyete). В момента оглавява хитовата лятна романтична комедия "Моята сладка лъжа" (Benim Tatli Yalanim), излъчваща се с голям успех всяка четвъртък вечер по StarTV.

Фуркан пък празнува рождения си ден на 27 октомври 1987 г. Роден е в областта Коня, като в момента е на 32 години, зодия скорпион. В юношеството си се занимава професионално с баскетбол в родния си град, жънейки голям успех. Влизайки в университета обаче, той се сбогува с тази своя страст. Следва кариера на модел и то каква само... През 2011-а се явява на престижния конкурс за красота "Най-добър модел на Турция" (Best Model of Turkey), който печели! Същата година представя родината си на международното състезание - "Най-добър модел в света" (Best Model of the World), след което също се окичва със злато! Следва актьорската му кариера, която се оказва най-успешното за него поприще. Първата си роля изиграва в хитовата младежка драма "Малки тайни" (Kucuk Sirlar), пресъздавайки образа на Арас. Следва епизодично участие в най-харесвания турски сериал у нас "Огледален свят" (Adini Feriha Koydum). Следват няколко роли в театъра. През 2012 г. се включва и в тоталния хит по това време на ATV "Животът продължава" (Hayat Devam Ediyor). Впоследствие се снима и в провалилата се историческа драма с Хазал Кая "Последното лято на Балканите" (Son Yaz Balkanlar 1912). От лятото на 2016-а до есента на 2017-а играеше в хитовата романтична комедия и най-гледан летен сериал за 2016 г. "Стая 309" (№: 309) на FOX в образа на Онур. През пролетта на 2018-а оглавява за кратко приключилата само три епизода след старта си драма "Нека стане чудо" (Bir Mucize Olsun). От началото на настоящото лято изиграва главната мъжка роля в романтичната комедия "Моята сладка лъжа" (Benim Tatli Yalanim) на StarTV. 

Какво Ви накара да приемете предложението за участие в "Моята сладка лъжа"?
Аслъ: Сценарият ме спечели от първия прочит. Пък и героинята ми Суна е много по-различна от предишните, на които съм вдъхвала живот - това също много ме въодушеви. Успях да видя себе си вътре в историята. Надявам се, че тази искреност и топлота, която сериалът ме накара да изпитам, ще се предаде и върху зрителите.
Фуркан: Когато прочетох за първи път сценария на сериала, разбрах, че героят ми Неджат не е еднопластов и обикновен. Още от първата сцена в първия епизод си личи дълбочината на ролята ми. Нямах търпение да започнем да снимаме. В основата на историята стои силната връзка между баща и дъщеря. Неджат е човек, отдаден на дъщеря си и посвещаващ цялото си време на нея, който заради травма от миналото си е изградил стена между себе си и жените, която обаче умело крие. В работата си е изключително дисциплиниран и педантичен. Отдавна бях гледал един филм с Ръсел Кроу - "Бащи и дъщери" (Fathers and Daughters). Беше толкова хубав, че още тогава си казах: "Де да можеше и аз да участвам в подобна история". И ето, че сега това "де да можеше" се превърна в реална възможност за мен, от която се възползвах на 100% и дори не погледнах останалите отправени към мен предложения.

Какво според Вас отличава "Моята сладка лъжа" от всички останали сериали?
Аслъ: Смятам, че отличителната черта на сериала, различаваща го от останалите, е естествеността, искреността и топлотата, която излъчва от екрана. От друга страна, това не е просто романтична комедия. Историята ще накара зрителите да преживеят наистина дълбоки и истински емоции.
Фуркан: Все още не съм се запознал в детайли с останалите новозапочнали сериали, но за да имам поне някаква представа от тях, им хвърлих по едно око. Това, което мога да кажа на първо четене, е, че те спадат напълно в жанра "романтична комедия". Докато нашият проект само използва границите, начертани от него, а всъщност съдържа в себе си и елементи на драма. В същината си историята на "Моята сладка лъжа" е изключително драматична. За Неджат е голяма тежест и отговорност това, че отглежда дъщеря си сам без нейната майка. Въпреки че дава всичко от себе си, той никога не е сигурен дали всъщност успява да замести фигурата на майката в семейството. Именно затова зрителят ще припознае нашата история като реалистична и близка до себе си, за разлика от повечето преувеличени останали. Понякога ще се смее, понякога ще плаче заедно с Неджат и Кайра. В семейството на Суна също ще има драматични моменти. Това, което различава "Моята сладка лъжа" като романтична комедия от останалите в жанра, е, че няма да си служим с карикатурни образи и детински ситуации. 

Сериалът получи доста добри отзиви като за начало. Какви реакции наблюдавате вие относно работата си?
Аслъ: Първите впечатления на зрителите са много добри. Получих отзиви, които ме направиха много щастлива. Надявам се, че така ще продължава и занапред. Да получиш признание за свършената от теб работа, е несравнимо чувство. Много благодаря на зрителите ни!
Фуркан: Отзивите, които получавам и в социалните мрежи, и когато съм навън, вървейки по улицата, от непознати и познати, са много добри. По принцип получавам предимно положителни коментари. Всички говорят за топлотата, която историята излъчва от екрана. Впечатлени са и от отношенията между баща и дъщеря. Всичко това ме прави много щастлив.

Има ли все пак такива, които не одобряват факта, че Неджат лъже дъщеря си относно майка ѝ?
Аслъ: Как могат да се сърдят на Неджат?! Погледнато реално, Неджат няма никаква вина за случващото се. На всичкото отгоре към лъжата му се присъедини и Суна. Всички се озовахме в центъра на една лъжа, без да сме готови за последствията от нея.
Фуркан: Всъщност засега не. Усещам, че зрителите се опитват да разберат Неджат и да му влязат в положение. Вероятно и аз, ако се намирах в неговата ситуация, щях да използвам тази благородна лъжа, най-малкото с надеждата, че някога всичко ще се върне по старому. В един момент обаче, когато детето ти пораства, става така, че вече няма излизане от този лъжовен свят, който си създал. Мисля, че ако Неджат знаеше, че майката на Кайра никога повече няма да се върне, щеше да ѝ каже истината. Но той винаги е таил надежда и именно затова е продължил да лъже. Казвам всичко това, тъй като като играещ Неджат, от самото начало се опитвам да го разбера. Затова и зрителите се опитват да му влязат в положение и поне засега са малко тези, които не одобряват поведението му и му се ядосват.

Аслъ, ако бяхте на мястото на героинята си Суна, какво щяхте да направите? Щяхте ли да приемете предложението на Неджат да станете майка на Кайра на ужким?
Аслъ: Ако по този начин щях да спася най-ценното нещо в живота си, подобна на Суна, и нямах друг избор, да - щях да го направя. В името на най-скъпото нещо в живота си щях като нищо да приема предложението и да стана част от тази голяма лъжа, повлияна от чувствата си и страха си, без да помисля за последствията от всичко това. Идея си нямам, всъщност.

Казват, че е трудно да се работи с деца. Какви са отношенията ви с малката актриса в "Моята сладка лъжа" - Лавиня Юнлюер?
Аслъ: Много съм щастлива, че работя с Лавиня. Тя е много добре възпитано и надминало възрастта си момиче. Много по-мъдра е от своите връстници. Много се обикнахме взаимно. Понякога се чувствам така, сякаш наистина сме майка и дъщеря.
Фуркан: Не е от най-лесните неща, още повече когато продължителността на работния ден в нашия сектор става все по-голяма. Децата се изморяват по-бързо, по-чувствителни са, към тях трябва да се обръщаме с особено внимание и грижи. Но Лавиня е изключение. Дойде на снимачната площадка напълно подготвена за ролята си. Тя е напълно наясно с всичко, което се случва, и играе съзнателно. От първия миг, щом я видях, знаех, че е по-различно дете и че ще се сработим много добре. Притежава някак по-особена енергия. В общите ни сцени ме кара да се чувствам като неин истински баща, това е голямо удоволствие за мен. 

А какви са отношенията между вас двамата? Зрителите много ви харесаха като двойка.
Аслъ: Мога да кажа, че с Фуркан сме на една вълна и се напаснахме взаимно. Много се забавляваме. Уловихме невероятна спойка помежду си. Още от първия ни ден на снимачната площадка се чувствахме един към друг така, сякаш се познаваме от години. Много съм щастлива, че работим заедно. 
Фуркан: Много е хубаво, че и зрителите ни възприемат като двойка и улавят химията помежду ни, тъй като тепърва между героите ни предстои да се развие любовен романс. Беше ни изключително лесно да се напаснем един на друг и да се сработим. Разбираме се много добре с Аслъ. Работим, без да поставяме граници помежду си, обменяйки идеи и мисли. Смятам, че това си личи и от екрана.

А вие имате ли свои малки сладки лъжи?
Аслъ: В момента не мога да посоча нищо конкретно, но от време-на време ми се случва.
Фуркан: Ако трябва да съм честен, да - прибягвам до такива невинни лъжи. Но единствено в моменти, когато отсрещната страна не би могла да ме разбере и да ми влезе в положение. За да не се създават излишни конфликти, понякога послъгвам невинно. Разбира се, това не важи за хората, които познавам и които ценя. Те са наясно колко важни са за мен и именно затова никога не ми се сърдят, когато съм напълно искрен с тях и им казвам истината. Смятам, че спрямо близките си хора винаги трябва да сме открити и искрени.

Какво означава семейството за вас?
Аслъ: Всичко за мен.
Фуркан: Ще го опиша с две думи - спокойствие и безусловна любов.

Какви са плановете ви за бъдещето?
Аслъ: Нека не го наричаме план, но ще направя всичко възможно да бъда най-добрата версия на себе си и занапред. За момента съм много доволна от живота си. Всичко се случва спонтанно, на момента, и това много ми харесва.
Фуркан: Не си поставям ограничения, мислейки за бъдещето. Единственото, към която се стремя, е винаги да съм готов за всичко. Това важи за всеки един проект също. Светогледът ми винаги трябва да е готов за утрешния ден и това, което предстои. Смятам, че именно това ми помага да избирам правилните проекти и правилните хора, с които да работя. Разбира се, в основата на всичко стоят усилията да си свърша работата по възможно най-добрия начин и да докосна зрителя. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото трето за сезона и петдесет и пето подред "Двойно интервю" следващия четвъртък, 8 август! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.