ЕКСЛУЗИВНО: “Клетва” (Yemin) - нов турски сериал, закупен в България

ЕКСКЛУЗИВНО И ПЪРВО В СЕРИАЛИ в България! "Клетва" (Yemin) е най-новият турски сериал, закупен в България. Драмата, стартирала през изминалата пролет, предстои да тръгне в българския ефир, най-вероятно - в този на НоваТВ или Диема Фемили. Повече информация намирате в следващите редове!

"Клетва" (Yemin) започва излъчването си в Турция на 18 февруари 2019 г. по Kanal7, ротирайки се всяка делнична вечер в слота между 19.00 и 20.00 часа и делейки prime-time-a с друга наложила се като хитова сага "Намери ме" (Elif). За отрицателно време привлича огромен интерес към себе си и се превръща в най-гледания делничен сериал в южната ни съседка, често класирайки се дори в ТОП 3 на най-гледаните заглавия в дните вторник и сряда. Продуцентската компания, стояща зад "Клетва", е Karamel Yapim. Сценарист е Назмие Йълмаз, а режисьори са Айхан Йозен и Серкан Мут. Главните роли изпълняват непознатите на българската аудитория актьори Йозге Яъз, Гьокберк Демирджи, Джан Верел, Мунисе Йозлем, Гюл Арджан Гюрсес, Беркант Мюфтюлер, Джейда Олгунер, Джансън Мина Гюр, Тууче Ерсой Каджарски, Дерия Куртулуш Октар, Мустафа Шимшек и други. До момента от "Клетва" са излъчени 70 епизода, като вторият ѝ сезон предстои да започне на есен. 

В центъра на сюжетното развитие в "Клетва" стои Рейхан (Назмие Йълмаз) - младо момиче, родено и израснало в малко село, което след смъртта на майка си остава сирак. Един от най-уважаваните земевладелци и бизнесмени в района на Ерзурум - Хикмет Тархун, застава до нея в най-трудните ѝ моменти и ѝ подава ръка, предлагайки ѝ работа. Възхитен от красотата, скромността и интелекта на Рейхан, Хикмет решава да поиска ръката ѝ за сина си Емир (Гьокберк Демирджи). Колкото и признателна и задължена да се чувства Рейхан към Хикмет, тя не си представя да сключи брак с напълно непознат човек. Тайна от миналото, която Хикмет крие от всички, обаче принуждава младата девойка да се съгласи и да се омъжи за Емир. Как ще продължи историята, предстои да разберем.

СЕРИАЛИ в България не разполага с официална информация относно телевизията, откупила правата за излъчване на "Клетва" (Yemin) в България. Много вероятно е обаче това да е НоваТВ, като в такъв случай вариантите, стоящи пред заглавието, са два - да тръгне в ефира ѝ като заместник на скоро приключващата драма "Прости ми" (Beni Affet), или да започне догодина по Диема Фемили след приключването на "Назови ме по име" (Adini Sen Koy), до когато ще са се натрупали и достатъчен брой нови епизоди. Следете ни за актуална информация! 

3 коментара:

Анонимен каза...

А какъв Ви е източникът на информацията? Преди доста време съобщихте, че Без бандити светът е невъзможен е закупен в БГ, но вече колко години тази информация така и не се потвърждава.

Админ каза...

ДО 1 коментар:
Здравейте,
Компанията-дистрибуторка, отговаряща за продажбите на "Клетва" - Eccho Rights, официално обяви закупуването му в България. Колкото до "ЕДХО" - не сме отговорни относно решенията на телевизиите кога, какво и дали изобщо да излъчат. Има примери на толкова закупени със сигурност заглавия, които така и не видяха екран, по незнайни причини.
Леки и успешни дни! :)

Анонимен каза...

До 1 коментар: Клетва е закупен в пакет с Назови ме по име, а ЕДХО върви в пакет с Истанбулска невеста. Според мен той ще бъде излъчен, щом дойде ред и на Невестата, тоест когато дойде време да "отворят" пакета, ще излъчат и двата сериала. За повечето сериали чакаме по няколко години от момента, в който ги закупят, до момента на излъчването им, така че не е нещо необичайно. Просто търпение му е майката с нашите телевизии. Това е положението.

Предоставено от Blogger.