Алп Навруз: "Никога не забравям откъде съм тръгнал"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 11 юли, продължава публикуването на интервюта с участниците в шестия сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2019 г. Тазседмичното е с класиралия се на почетното второ място във формата актьор Алп Навруз. Преди да започнем обаче, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 2 февруари 1990 г. в най-големия турски град Истанбул. В момента е на 29 години, зодия водолей. Завършва специалност "Турски език и литература" в технически университет "Йълдъз". Преди да започне да се изявява като актьор, работи като модел. Първата си роля в сериал изиграва през лятото на 2016-а година в романтичната комедия "Любовта не разбира от думи" (Ask Laftan Anlamaz). Малко по-късно през есента взима ключово участие в провалилата се младежка драма "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir). В началото на 2017 г. става част от актьорския състав на хитовата драма "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari), като с образа на Синан печели световна слава и се превръща в един от най-харесваните турски актьори. В нея се снима до юни м. г. Доскоро го гледахме с главна роля в хита "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma) на TRT1, в който си партнира с Алина Боз и който ще се завърне на есен с втори сезон. Да започваме с интервюто!

Разкажете ни повече за себе си!
Роден съм през 1990 г. в Истанбул. Завършил съм висше образование със специалност "Турска филология". На широката общественост съм познат от сериала "Добри приятели" (Arkadaslar Iyidir). Впоследствие придобих още по-голяма слава с участието си в "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" (Fazilet Hanim ve Kizlari) и като рекламно лице на някои известни марки. Сега продължават да ме опознават в "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma). За ролята си в сериала преминах през специално предварително обучение. Стремя се да се усъвършенствам и да ставам все по-добър като актьор.

Как станахте част от актьорския състав на "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma)?
След като предишният сериал, в който участвах, приключи, получих няколко интересни предложения. Повечето от тях обаче бяха със сходен сюжет като предишни проекти, в които съм участвал. Историята в "Не пускай ръката ми" и героят ми Дженк привлякоха вниманието ми и ме накараха да приема отправеното предложение.

Какво по-точно Ви привлече в сериала?
Всеки един герой в историята е свързан паралелно с останалите и е представен в голяма дълбочина. Вниманието ми привлечено и от засягането на сякаш забравени с времето традиции и обичаи, отношенията в семейството, които смятам, че трябва да съхраним и в съвремието.

Какъв е героят Ви Дженк?
Дженк е човек, живеещ в сянката на своето минало. Не се открива лесно пред никого, не споделя проблемите си, а живее в свой собствен малък и затворен за околните свят. 

Какво научихте от участието си в "Г-жа Фазилет и нейните дъщери" и работата Ви с режисьора Мурат Сарачоулу?
Мога да кажа, че съм голям късметлия, що се отнася до режисьорите, с които съм работил през годините. Мурат ми е като батко, с него прекарвахме време и извън снимачната площадка, научи ме на много неща. Взимал съм по нещо от всички по-опитни майстори, с които съм работил, и така съм се изградил като професионалист. Привърженик съм на философията, че човек никога не трябва да забравя откъде е тръгнал, за да стигне до тук. Както и че сам трябва да чертае пътя и да определя посоката, по която да върви.

Какво признание би искал да направи Дженк пред Азра?
Ако бях на мястото на сценаристите ни, бих написал следното за Дженк: "Остави гордостта си настрана и ми помогни, извади ме от черупката ми".

Споделяте една снимачна площадка с много опитни актьори-ветерани? Какви са предимствата и недостатъците на работата с тях?
Да играя заедно с отдавна доказали се професионалисти, е част от продължаващото ми развитие и учене като актьор. Един вид довършва наученото на теория с практическото му приложение. Смятам за голямо предимство факта, че мога да ги гледам отблизо как играят, да ги моля за помощ, когато имам нужда, и да получавам съветите им.

Какво е да работите с новата си екранна партньорка Алина Боз?
Мога да опиша партньорството ни с три думи - удоволствие, споделеност и разбирателство.

Кое от качествата на героя Ви Дженк бихте искали да притежавате?
Амбицията му.

Кои са плюсовете и минусите на това да сте актьор в Турция?
Подобно на много от колегите си, работещи в бранша, и аз изпитвам все по-големи затруднения с все по-дългата продължителност на епизодите от сериалите. Работата ни става все по-продължителна и изморителна. Най-хубавата страна на професията ни е любовта, която получаваме от зрителите. Това ни мотивира да работим с голяма мотивация и желание.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Интервю с големия победител в "Любима турска звезда 2019" Чаалар Ертуурул очаквайте следващия четвъртък, 18 юли! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.