"Двойно интервю" (53): Хилял Алтънбилек и Мурат Юналмъш

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 25 юли, и днес с нов пети сезон се завръща подрубриката на СЕРИАЛИ в България "Двойно интервю"! В него през предстоящите четвъртъци предстои да публикуваме интервюта с най-известните и харесвани екранни двойки от сериалите в южната ни съседка. Първото за сезона и петдесет и трето подред е с любимците на зрителите Хилял Алтънбилек и Мурат Юналмъш, изпълняващи главните роли в най-гледаната драма през изминалия телевизионен сезон в Турция "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova). Преди да започнем, нека се запознаем с техните биографии!

Хилял е родена на 21 януари 1991 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 28 години, зодия водолей. От малка се интересува от театралното изкуство, като в периода 2009-2010 г. получава актьорско обучение в престижния културен център "Мюждат Гезен" в Истанбул. Така през 2011-а прави дебюта си на малкия екран в сериала "Дълбоки води" (Derin Sular), в който си партнира с новопрохождащия по това време свой колега Шюкрю Йозйълдъз. 2013 г. се оказва ключова за кариерата на Алтънбилек, тъй като тогава се присъединява към актьорския състав на драмата феномен "Черна роза" (Karagul), излъчвала се в огромен успех в продължение на три години, четири сезона и над 120 епизода. След нейния финал през лятото на 2016-а взима участие в романтичната комедия, оглавявана от Ханде Доандемир и Серкан Чайоулу - "Любовта на живота ми" (Hayatimin Aski). През 2017 г. се снима в игралния филм "Децата са поверени на теб" (Cocuklar Sana Emanet), в който си партнира с Енгин Акюрек. От есента на изминалата 2018 г. доскоро оглавяваше историческата драма "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova), ротирала се всяка четвъртък вечер по ATV, отчитайки рекордни рейтинги от по 14-15% с всеки свой епизод. Началото на втория ѝ сезон се очаква през септември.

Мурат пък празнува рождения си ден на 23 април. Роден е през 1981 г. в Кайсери. В момента е на 38 години, зодия телец. След като завършва средно образование в родния си град, се премества да живее в големия Истанбул, където играе в баскетболния клуб към отбора Фенербахче. Същевременно следва в университета Marmara със специалност "Бизнес-администрация". След като завършва висшето си образование, не поема по пътя на деловия човек, а по този на актьора. Първите му роли на малък екран са в сериалите "Ограничена любов" (Sinirli Ask) и "Рана от куршум" (Kursun Yarali) от 2003 г., а на голям - във филмите "Три жени" (Uc Kadin) и "Каквото пожелаеш" (Sen Ne Dilersen). Изпълнява главната роля в драмата, излъчени преди години у нас - "Цената на славата" (Sohret). Световна популярност печели след участието си в хита "Земя, небе, любов" (Yer Gok Ask) от 2010 г., в който си партнира с Бирдже Акалай, за която се жени. Бракът им обаче продължава само година и половина, след която двамата се развеждат. Следват роли в историческите сериали "Седдюлбахир: 32 часа" (Seddulbahir 32 Saat) и "На крилете на любовта" (Sevda Kusun Kanadinda). През лятото на 2017-а година участва в "Лудо сърце" (Deli Gonul). Ролята, която го изстреля отново на върха през изминалия телевизионен сезон, е тази на Демир в историческата драма "Имало едно време в Чукурова" (Bir Zamanlar Cukurova).

Хилял Алтънбилек:
Родена сте през 1991 г. Как успявате да вдъхвате живот на героинята си в "Имало едно време в Чукурова" Зюлейха, след като събитията в сериала се развиват през 70-те години?
Мога да кажа, че заради Зюлейха два месеца живях в 70-те години на миналия век. Проучих доста обстойно и в детайли модата през онези времена, стила, маниерите на поведение и говорене... Изчетох доста списания, литературни и медийни издания от този период. Познанията, които придобих, ми помогнаха да пресъздам Зюлейха наивна, чиста и искрена. Именно те имат и голяма заслуга тя да се хареса толкова много от зрителите. Зюлейха предизвиква у аудиторията носталгия по отминалите времена.

"Имало едно време в Чукурова" е вторият по успешност сериал с Ваше участие след "Черна роза". Но докато в предния проект взехте участие с второстепенна роля, в настоящия сте с главна...
В "Черна роза" пресъздадох героиня, която определено привличаше зрителското внимание. За ролята, на която вдъхвам живот в момента, положих много повече усилия. Започнах да спортувам активно, да се храня по-здравословно, преминах през различни обучения в чужбина...

Какво почувствахте, когато се запознахте със Зюлейха, четейки за първи път сценария на сериала?
Още щом прочетох първата страница от сценария на сериала, усетих как сърцебиенето ми се усилва. Казах си: "Искам тази роля, Зюлейха трябва да е моя!". Първият ден на снимачната площадка бе пробен. Запознах се с декора, с костюмите, с епохата, която трябва да пресъздам. И се убедих в уникалността и самобитността на проекта. Видях нещо напълно различно от познатото досега. Цял ден снимахме. Когато се прибрах у дома и си легнах да спя, усетих, че съм се сляла със Зюлейха и че това е моята роля.

Какви са професионалните Ви планове за в бъдеще?
Отсега съм планирала как ще протекат предстоящите пет години в кариерата ми. Да, със сигурност ще има някои промени, които ще се случват в движение - това е неизбежно. Но за момента всичко върви по план - така, както аз искам. През лятото планирам да се снимам в игрален филм. Прочетох сценария му. Получавам и предложения за реклами, тях също преглеждам.

Мурат Юналмъш:
От колко време сте тук - в Чукурова?
От началото на месец март (бел. ред. - 2018 г.).

Колко дни в седмицата работите?
Шест дни.

Какво правите през почивните дни?
Докато съм тук, планирам често да се отбивам до родителите ми в Кайсери, където съм роден. Разстоянието е около 300 километра. По тази причина винаги съм предпочитал да работя извън големия град, в случая - Истанбул. През 2011 г. купих имот в Невшехир. Планирам да построя вила там или в най-добрия случай да открия бутиков хотел.

Какво беше вложението, което направихте?
Около 500 000 евро.

Фенките Ви горещо се интересуват дали в живота Ви има някой?
Няма. От шест години съм сам.

Как бихте описали сериала "Имало едно време в Чукурова", в който участвате?
Проект, представящ нашата история, традициите и обичаите ни. Това, което отличава "Имало едно време в Чукурова" от останалите сериали, е лъжата, стояща в основата на сюжетното развитие, която ще промени из основи живота на всички персонажи. 

За отрицателно време сериалът се превърна в най-гледания в четвъртък вечер. Какви са отзивите на хората, с които се срещате по улицата?
Ако трябва да сме честни, целият екип, работещ върху сериала, си мечтаехме именно за такъв успех. Започнахме работа, вярвайки силно в това, че проектът ще привлече вниманието на зрителите и че ще отчете високи рейтинги. И мечтата ни се сбъдна. Получаваме изключително добри отзиви както от зрителите, така и от критиците в бранша.

Как Ви се отразяват горещините в Адана?
Като цяло не качвам килограми лесно, но за сметка на това - бързо свалям. Поддържам фигурата си със спорт. Проблемът е, че ако не спортувам 2-3 седмици, свалям около пет килограма. Старая се да намирам време за спорт в почивките между снимките.
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Очаквайте следващото второ за сезона и петдесет и четвърто подред "Двойно интервю" следващия четвъртък, 1 август! Дотогава си припомнете предишните чрез архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.