"Турските актьори 24/7" (229): от 22 до 28 юли 2019 г.

Здравейте, приятели! Неделя е, 28 юли, продължава публикуването на най-успешната и четена рубрика на СЕРИАЛИ в България "Турските актьори 24/7", чиито нови издания продължавате да четете в запазения ѝ ден в програмата ни - всяка неделя. Какво се случи с любимците ни от екрана през седмицата от 22 до 28 юли 2019 г., научавате сега от новото издание №229 от "Турските актьори 24/7"! 

1) Известни са трите актриси, които ще бъдат лицата на тазгодишните награди "Златна пеперуда" (Altin Kelebek)! Като изгряващи звезди на телевизионния екран през 2019 г. най-престижната телевизионна и музикална класация в южната ни съседка Турция отличава Алина Боз, придобила световна слава с ролята си в "Твоят мой живот" и снимала се през изминалия сезон в "Не пускай ръката ми" (Elimi Birakma), Ебру Шахин, направила дебюта си в "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin) и оглавила тоталния хит "Вятърничав" (Hercai) през изминалата пролет, и Илайда Шахин, позната у нас от "Момичето, което обичах" (Bir Cocuk Sevdim) и взела участие за последно в "Пропаст" (Cukur). Скоро предстои да станат известни и номинациите по категории в "Златна пеперуда 2019". По традиция, наградите ще бъдат връчени в началото на месец декември.

2) Енгин Алтан Дюзятан се завръща на екран! Актьорът, придобил световна слава с ролите си в "Ако бях облак" (Bir Bulut Olsam) и "Край или начало" (Son) и оглавил през последните четири години най-гледания сериал в Турция "Възкресението на Ертуурул" (Dirilis Ertugrul), предстои да гледаме отново през новия телевизионен сезон 2019-2020 г. Енгин Алтан е подписал договор за участие с продуцентска компания Most Production за участие в новия ѝ проект с работно заглавие "Куршум" (Kursun). Сериалът ще се излъчва по FOX, като за екранна партньорка на Дюзятан отсега се спряга името на Джансу Дере, която, както информирахме в предишното издание на "Турските актьори 24/7", разтрогна договора си с MF Yapim и TV8.

3) Актьорският състав на новия сериал "Дете" (Cocuk) продължава да се сформира! Към Назан Кесал, за чието предстоящо участие в проекта информирахме миналата седмица в "Турските актьори 24/7", се присъединяват трима изключително популярни актьори. Почти сигурно е, че на есен в "Дете" ще видим завръщанията на екран на Серхат Теоман ("Клетва", "Север-Юг", "Любов в спешното отделение" и "Майка"), Мерт Фърат ("1001 нощ" и "Отмъщението") и Джемал Токташ ("Завръщане"), снимал се през последните години в "Мерием" (Meryem), "Нашата история" (Bizim Hikaye) и "Налягане" (Vurgun).

4) Двама популярни актьори оглавяват новия сериал "Скъпо мое минало" (Sevgili Gecmis)! Едже Услу и Емре Кънай ще изпълнят главните роли в проекта, подготвян за излъчване през новия телевизионен сезон 2019-2020 г. от Surec Film за StarTV. Актрисата от "Сълзи над Босфора" и "Черна роза" и актьорът от "Семеен сарай" и "Слънчеви момичета" подписаха договори за участие в обещаващото заглавие, стартиращо на есен. Напомняме, че последната изява на Едже на малък екран бе в провалилата се драма "Дръж се, сърце мое" (Dayan Yuregim) от пролетта на 2017-а, а тази на Емре - в "Градината на любовта" (Sevda'nin Bahcesi) от есента на 2017-а година. 

5) Халит Ергенч се завръща на екран! Световноизвестният актьор от тоталните хитове "1001 нощ" и "Великолепният век", снимал се за последно в историческата драма "Ти си моята родина" (Vatanim Sensin), е пред подписване на договор с продуцентска компания Ay Yapim за участие в новия ѝ сериал с работно заглавие "Кодово име: Вавилон" (Kod: Babil). Върху режисурата на обещаващия нов проект ще работи доказалия се през годините майстор Улуч Байрактар ("Имението с лозите", "Двама завинаги", "Езел", "Край или начало", "Справедливостта на Кара", "Вътрешен човек" и "Сблъсък"), а върху сценария му - дуото Нюкет Бъчакчъ и Йозлем Юджел. Не е ясно дали "Кодово име: Вавилон" ще се излъчва по телевизията или в интернет. 

6) Актриса от "Клетва" (Yemin) с нова роля! Туба Юнсал, изиграла главната роля в хитовата драма от 2007 г., ще вземе участие в новия интернет-сериал "Любов: 101" (Love 101). Красавицата, известна още с ролите си в драмите "Времето лети" и "Вътрешен човек" и в игралния филм "Най-хубавият аромат на света" (Dunya'nin En Guzel Kokusu), ще застане редом до не по-малко популярните си колеги Алина Боз, Каан Урганджъоулу, Кубилай Ака, Мерт Язъджъоулу и Баде Ишчил в новата оригинална турска продукция на интернет-платформата Netflix. Напомняме, че сценарист на "Любов: 101" е Мерич Аджеми, известна с работата си по хитовете "Любов под наем" и "Малки убийства".

7) Нови попълнения в актьорския състав на сериала "Една източна приказка" (Bir Dogu Masali)! Към Нехир Ердоан и Кутси, които ще изпълнят главните роли в новата драма на TRT1, се присъединяват Шериф Сезер, известна в България с ролята си в "Черна роза" и снимала се за последно в провала "Противопоставяне" (Yuzlesme), и Каан Чакър, познат у нас от "Истанбулска приказка" и "Готова на всичко" и участвал през изминалия сезон в "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin). Тук е мястото да съобщим, че Халил Ергюн, за чието предстоящо участие в "Една източна приказка" информирахме в предишното издание на "Турските актьори 24/7", е разтрогнал договора си с продуцентската компания на проекта Es Film в последния момент преди началото на снимките му.

8) Дилян Чичек Дениз се завръща на екран! Известен е новият адрес на изключително популярната млада актриса, нашумяла след участията си в "Малки сладки лъжкини" (Tatli Kucuk Yalancilar) и "Бодрумска приказка" (Bodrum Masali). Красавицата, снимала се през изминалите два телевизионни сезона в тоталния хит "Пропаст" (Cukur), ще продължи да бъде едно от лицата на ShowTV и занапред, тъй като ще оглави най-обещаващия нов сериал на канала тази есен - "Патрон" (Patron). Както отдавна информирахме, главната мъжка роля в проекта, продуциран от TIMS&B Productions, ще бъде поверена на не по-малко популярния от "Любовта не разбира от думи" и "Нашата история" Бурак Дениз. 

9) Мехмет Акиф Алакурт на съд! Скандалният актьор, добил световна слава с ролята си на Боран ага в драмата "Завръщане" (Sila), влиза в съда като обвиняем заради свой пост в профила си в социалната мрежа Instagram, накърняващ турския национален флаг. Към снимка на южносъседското знаме Мехмет Акиф добавил следното иронично описание: "Нима това не е флагът на държавата на Ръфкъ?!". В случая Алакурт е цитирал името на кучето в един от сериалите със свое участие - "Мъжът от Адана" (Adanali), очевидно взимайки на подбив силната любов на турците към кучетата и отглеждането им. 

10) Бурак Йозчивит е турският актьор с най-много последователи в интернет! Наскоро любимецът на милиони зрителки по цял свят прикова внушителните 13 милиона фенове в социалната мрежа Instagram. Актьорът от "Малки тайни", "Великолепният век", "Чучулигата" и "Черна любов", чието голямо завръщане на екран след повече от две години пауза в кариерата му се очаква през предстоящия телевизионен сезон 2019-2020 г. в историческата драма "Възкресението на Осман" (Dirilis Osman), вече официално може да бъде определен като най-известният и харесван в южната ни съседка. 

11) Илкер Калели с двойно завръщане на екран, при това не само в Турция, а в цял свят! Както вече отдавна информирахме, изключително популярният актьор, снимал се допреди две години и половина в тоталния хит "Пойраз Карайел" (Poyraz Karayel), ще изиграе главната роля в новия сериал "Непознат" (Yabanci) на O3 Medya и ShowTV. Преди началото на снимките му обаче Илкер ще заснеме и нова английска мини-поредица със заглавие "Серпентината" (The Serpent), която ще направи премиерата си на есен по BBC One във Великобритания, а в целия останал свят - на интернет-платформата Netflix. Режисьор на проекта ще бъде Том Шанкланд, като в основата на сюжетното развитие ще стои известен през 70-те години на миналия век индийски сериен убиец. В "Серпентината" ще видим Илкер Калели като хипи. 

12) Бенсу Сорал отрече да се развежда. Изключително популярната актриса, която в момента гледаме у нас всяка делнична вечер в епизодите на криминалната драма "Вътрешен човек" по БТВ, излезе с изявление по повод разпространилата се в медийното пространство в южната ни съседка информация за обтегнатите ѝ отношения със съпруга ѝ. Бенсу опроверга слуха за развода ѝ с Хакан Баш, като увери обществеността, че двамата са в прекрасни отношения, и изрази съжалението си от факта, че се злоупотребява с имената им. 

13) Йозге Йозпиринчджи най-накрая намери време за себе си. Красавицата, известна в България с ролите си в сериалите "Ангели-пазители", "Момичето с червения шал" и "Любов от втори опит", се завърна у дома след края на снимките на игралния филм "Това сме ние" (Biz Boyleyiz), състояли се през изминалия месец и половина в Бодрум. Актрисата, оглавила през изминалите два сезона тоталния хит "Жена" (Kadin), се отдаде на едно от любимите си занимания - йогата, което практикува в двора на дома си в истанбулския квартал Арнавуткьой. Към снимките, на които позира в сложни пози и които сподели в феновете си в Instagram, Йозге добави: "Обожавам моментите, в които не трябва да мисля за нищо".

Aslı Bekiroğlu - Furkan Palalı: Benim Tatlı Yalanım sadece romantik komedi değil, drama unsurları da taşıyan bir tür
14)  Следващата седмица в рубриките на СЕРИАЛИ в България очаквайте: в понеделник, 29 юли, ще бъде финализиран брой №269 от "Какво гледат в Турция?", а във вторник - 30-ти, започва новият №270, който ще се обновява всеки ден с рейтингите за предходния до края на седмицата. В четвъртък, 1 август, продължава подрубриката ни "Двойно интервю", като второто за сезона и петдесет и четвърто ще бъде с екранната двойка от летния хит "Моята сладка лъжа" (Benim Tatli Yalanim) Аслъ Бекироулу и Фуркан Палалъ. И в неделя, 4 август, ще бъде публикуван брой №230 от "Турските актьори 24/7"

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.