Салих Бадемджи: "Падам си работохолик"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 27 юни, продължава публикуването на интервюта с участниците в шестия сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2019 г. Тазседмичното е с класиралия се на почетното четвърто място във формата актьор Салих Бадемджи. Преди да започнем обаче, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 15 август 1984 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 34 години, зодия лъв. Започва да се занимава професионално с актьорско майсторство през 1994-а, когато е едва на десет години. Първата му роля е епизодична. Едва през 2007-а се включва с по-важна и голяма роля в хитовата класическа драма "Сбогом, Румелия" (Elveda Rumeli). В нея се снима две години, до 2009-а. През 2010 г. отново вдъхва живот на второстепенен герой, а именно - на Хакан в една от най-успешните турски семейни драми "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki). Тя му носи световна популярност и макар героят му да бъде мразен от аудиторията, той успява да привлече вниманието ѝ. Снима се в поредицата с Айча Бингьол до 2013-а. Следващите му две участия са белязани от неуспех - в провалилите се проекти "Завоевателят" (Fatih) и "Маслиновия хълм" (Zeytin Tepesi). През лятото на 2014 г. се включва в комедията "Ах ти, Истанбул" (Ulan Istanbul). От лятото на 2015 г. до януари 2017 г. игра ролята на Синан в изключително успешната турска романтична комедия "Любов под наем" (Kiralik Ask). През 2015 г. също така се жени за своята съпруга Имер Йозгюн, която също като него е актриса. През последните две години го гледахме като Фикрет в хитовата драма "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin). Любопитно е, че през втория сезон в актьорския ѝ състав се присъедини неговата съпруга. Да започваме с интервюто!

Какво Ви привлече към "Истанбулска невеста" (Istanbullu Gelin)?
Това, което ме привлече на първо четене, беше режисьорският екип, оглавяван от Зейнеп Гюнай Тан и Дениз Колош. Седем години преди това работихме отново заедно във "Времето лети" (Oyle Bir Gecer Zaman Ki). Научих толкова много от тях, че да работя отново с тях, беше най-голямата ми мотивация. Няма как да не отбележа обаче, че и по отношение на колегите си актьори се оказах голям късметлия. Част съм от един голям екип, работещ в синхрон и с удоволствие.

От друга страна, участвате и в театрална постановка. Успявате ли да си починете?
Отговарям кратко и ясно - не. Опасявам се, че съм на път да се превърна в работохолик. Заради работата си развих и пристрастяване към адреналина (смее се). До момента никога не съм слизал от театралната сцена. Благодарен съм на Господ, че обожавам професията си. Това, което ме подхранва, е темпото и динамиката на работата ми. 

Героят Ви в "Истанбулска невеста" Фикрет винаги е подценяван от семейството си, оставайки в сянката на по-големия си брат. С какво Ви привлече и спечели?
Фикрет е човек, погълнат от хегемонията на по-големия си брат. Смятам, че той е най-противоречивият герой в историята. Като цяло винаги са ме привличали герои, които се борят със себе си и са изявени не толкова с положителните си, колкото и с отрицателните си качества. Фикрет е именно такъв. Пък и с развитието на историята ще видим и как той ще се промени. Фикрет притежава голяма дълбочина и това ми носи голямо удоволствие, докато го играя. Не върви по права линия, има както своите възходи, така и падения. Но когато се замислиш и видиш какви са мотивите му да действа по такъв начин, го разбираш по-добре.

Фикрет се жени за Ипек с ясното съзнание, че всъщност тя обича по-големия му брат Фарук. Какво бихте направили Вие в такава ситуация? Бихте ли бил с някого, за когото знаете, че не Ви обича?
Де да знаеше всичко, както казвате вие. Но, уви, Фикрет не е напълно наясно с това. Това, което осъзнава, е, че майка му желае Ипек за своя снаха, планирайки да я омъжи за Фарук. Но колкото и заслепен да е от любовта си към нея, все пак вижда, че чувствата му не са споделени. Иначе отговорът ми е не. И мисля, че всеки би отговорил така.

Заради ролята си в сериала променихте визията си. Свикнахте ли с мустаците?
И преди съм бил с подобен външен вид. Нямах проблем със свикването с него, все пак съм актьор и често ми се налага да се променям заради естеството на работата си. Няма да лъжа обаче и че това не е сред любимите ми визии. Интересното е, че много хора ме харесаха така с мустаци, в това число и съпругата ми.

"Истанбулска невеста" се излъчва в същия ден - петък, и по същия канал - StarTV, като предишния сериал с Ваше участие - "Любов под наем" (Kiralik Ask). Какви са реакциите на феновете по този въпрос?
Досега не сме получили негативни коментари специално в това отношение. Зрителите на "Любов под наем" бяха невероятни. Все още ни гледат всяка петък вечер и ни подкрепят в социалните мрежи. Благодаря безкрайно много на всички!

Как върви бракът Ви?
Много добре, но де да имахме повече свободно време, което да си отделим един на друг... Заради доста често дългите работни дни на снимачната площадка не успявам да се виждам със съпругата си и тя ми липсва. 

Смятате ли да ставате баща?
Да, когато дойде подходящият момент, защо не?!

Как се промени животът Ви след сватбата?
По никакъв начин не се е променил. Пет години ходихме заедно, а от две сме женени. Още преди това четири години бяхме приятели. Събират ни се 11 години заедно. Прекарали сме достатъчно дълго време един с друг, за да свикнем взаимно и да нямаме нужда да променяме каквото и да е в живота ни.

Ипек Билгин е Вашата екранна майка в "Истанбулска невеста". Какво е да работите с нея?
Допреди това не съм имал възможността и честта да работя с Ипек Билгин. С една дума - великолепна актриса е! Понякога ѝ помагам, докато учим репликите си. Тя ми благодари от сърце, но всъщност аз съм изключително благодарен, че се докосвам до нея и се уча от нея, попивайки от енергията и таланта ѝ. 

Какъв екранен партньор е Йозджан Дениз, който играе по-големият брат на Фикрет?
Тъй като нямам брат или сестра, в самото начало на снимките ми беше странно и чуждо това чувство. Преди това играехме като братя само с Таянч Айайдън, беше голямо удоволствие за мен. Само че тук ситуацията е малко по-различна, тъй като играя брата на човек - Йозджан Дениз, когото познавам от детството си. Ако кажа, че в началото не го намирах за студен и далечен от мен, ще излъжа. А се оказа толкова искрен, топъл и спокоен човек. Не ми беше трудно да свикна с него. Дори по време на сцените, в които се караме, много се забавляваме. Притежава страхотна енергия и мотивация за работа. 
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Интервю с класиралата се на трето място в "Любима турска звезда 2019" актриса Ипек Билгин очаквайте следващия четвъртък, 4 юли! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.