Ръза Коджаоулу: "Способността да отказваме, ни определя като хора"

Здравейте, приятели! Четвъртък е, 2 май, продължава публикуването на интервюта с участниците в шестия сезон на най-успешното ни онлайн-състезание "Любима турска звезда" за 2019 г. Тазседмичното е с осмия елиминиран състезател от формата, отпаднал миналия петък - актьора Ръза Коджаоулу. Преди да започнем обаче, нека се запознаем с неговата биография! Той е роден на 19 март 1979 г. в един от най-големите турски градове Измир. В момента е на 40 години, зодия риби. Завършва университет "9 септември" със специалност "Актьорско майсторство. Прави първите си стъпки като актьор през 2001 г. на снимачната площадка на игралния филм, режисиран от известния Чаан Ърмак - "Пожелай ми късмет" (Bana Sans Dile). Следват още успешни участия в кино-ленти, сред които първата част на "Организирана престъпност" (Organize Isler) от 2005-а година. През 2009 г. се включва с ключова роля в хитовата многосерийна драма "Сбогом, Румелия" (Elveda Rumeli), а през 2010 г. - в излъчващата се в момента у нас "Намери ме" (Elif). През същата година се превръща в едно от емблематичните лица на продуцентската компания Ay Yapim, взимайки участие в тоталния хит "Езел" (Ezel). През следващите години продължава да работи с компанията на Керем Чатай и пресъздава ключови персонажи в заглавия, обиколили целия свят - "Север-Юг" (Kuzey Guney), "Справедливостта на Кара" (Karadayi) и "Отвътре" (Icerde). През 2015-а и 2017-а година оглавява двете части на игралния филм "Най-хубавия аромат на света" (Dunyanin En Guzel Kokusu). От есента на 2017 г. досега се снима в изключително успешната криминална драма на Ay Yapim, излъчваща се всяка понеделник вечер по ShowTV - "Пропаст" (Cukur), влизайки в образа на Аличо. Да започваме с интервюто!

Какво обединява всички актьори, независимо всичките различия помежду им?
Може би силата на въображението ни. Тук е мястото да кажа, че много обичам и уважавам всичките си колеги.

Какви са целите в живота Ви? Или мисията, с която сте дошли на този свят?
Не живея с мисълта, че имам някаква мисия и че трябва да я изпълня. Старая се единствено да бъда добър човек и да си върша работата възможно най-добре. Струва ми се, че ако всеки се постарае да прави това, светът ще стане едно по-добро място.

На какво искате да кажете "стоп" в днешно време?
На войната.

Има ли нещо, за което си казвате, че ако бяхте послушали вътрешния си глас, щяхте да направите по-добре?
Винаги слушам вътрешния си глас, затова не стоя пред подобна дилема. Дори резултатът от постъпките и решенията ми да е лош, в такива случаи се обръщам към урока, който съм научил, и си вадя нужните поуки.

Какво Ви вдъхновява?
Самият живот ме вдъхновява. С всеки свой момент, с всеки свой сезон. Ето, дойде пролет, какво по-хубаво вдъхновение от това може да има?!

Ако бяхте жена, какво щеше да е онова, което никога нямаше да направите?
Нямаше да позволя да ограничават свободата им и щях да живея спрямо своята собствена истина и разбиране.

Романтичен ли сте?
Не знам, трябва да питате жените, с които съм бил.

Изпитвате ли необходимост да се чувствате сигурен в любовта на жената, с която сте?
Не, не страдам от такива тревоги. За да бъда сигурен в нещо подобно, трябва да подходя към него с разума си. А то е нещо, което само може да се усети. Или го има, или го няма.

Какво би Ви отдалечило напълно от жената, в която сте влюбен?
Лъжата и изневярата.

Страхувате ли се от любовта?
Не, тъкмо напротив. Човек никога не бива да се страхува от любовта.

Как би изглеждал един план за бягство, направен от Вас?
Човек никога не може да избяга от себе си, колкото и да се старае. Затова май е най-добре да се оставиш на вятъра да те води.

На какво не можете да откажете?
Способността да отказва и да казва "не", определя човека.

Има ли нещо, което криете?
Предпочитам да живея открито и свободно, без големи задръжки и тайни. Понякога това е трудно и отстрани изглежда прекалено сложно и болезнено.

Има ли нещо, което искате да промените?
Толкова са много! Искам да променя войните, преселенията...

Кое е най-важното нещо, което научихте през последните 10 години?
Че нищо не е невъзможно.

Замисляте ли се за смъртта?
Че това е единственото сигурно нещо на този свят, което очаква всички ни рано или късно. Кой не си мисли за нея?
_________________________________________________________________________________

Това беше всичко от нас за тази седмица! Следващия четвъртък, 9 май, очаквайте интервю с деветия отпаднал участник от "Любима турска звезда 2019"! Припомнете си предишните в архива на рубриките ни от тук

Няма коментари:

Предоставено от Blogger.