"Сблъсък" (Carpisma) и "Фи" (Fi) - нови турски сериали, закупени в България

По-рано днес най-влиятелният и четен сайт за телевизионни новини в Турция - Ranini.tv, излезе с информация за закупуването на два нови сериала в България. Става въпрос за две от най-провокативните заглавия на Ay Yapim за последните две години - "Сблъсък" (Carpisma) и "Фи" (Fi). И двата сериала са с откупени права за излъчване у нас от bTV Media Group, като предстои да направят премиерите си скоро в ефира на каналите на медийната група.

"Сблъсък" (Carpisma) е криминална драма с участието на любимите на българските зрители актьори Къванч Татлъту и Елчин Сангу. Започва излъчването си в Турция в края на ноември 2018 г., излъчвайки се всяка четвъртък вечер по ShowTV, като със самото си начало не успява да привлече очаквания висок интерес и до момента върви с посредствени рейтинги от 3%. От самото му начало бе обявено, че няма да бъде подновен с втори сезон, независимо от успеха си, което означава, че ще приключи в края на месец май с 23-24 оригинални двучасови епизода. Освен Къванч Татлъту и Елчин Сангу, с ключови роли в "Сблъсък" ще видим още познати актьори - Онур Сайлак от "Гордата Аси" и "Огнено сърце", Мелиса Аслъ Памук от "Черна любов" и Алперен Дуймаз от "Горчива любов". 

"Фи" (Fi) пък е първият турски интернет-сериал. Новаторският проект, дал началото на нова ера в турската филмова индустрия, прави премиерата си точно преди две години - в края на март 2017 г., на интернет-платформата PuhuTV. Главните роли в провокативния сериал изпълняват Серенай Саръкая от "Сезони на любовта" и "Кварталът на богатите", Мехмет Гюнсюр от "Истанбулска приказка" и "Златната клетка", Озан Гювен от "Истанбулска приказка" и "Великолепният век", Беррак Тюзюнаач от "Езел" и "Край или начало" и Бюшра Девели. Първият сезон на "Фи" се състои от 12 епизода, а вторият и последен, вървял под заглавието "Чи" (Ci) - от 10. Това прави общият брой серии 22. Разликата тук е, че епизодите не са от по 120, подобно на сериалите, излъчващи се по телевизията, а от по 60 минути. "Фи" прави телевизионната си премиера след финала си в интернет, излъчвайки се по ShowTV. И за разлика от успеха, който жъне в интернет-пространството, на малкия екран бележи тотален провал. 


Няма коментари:

Предоставено от Blogger.